SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı kaç oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 138 bin 101 oldu. Yakıta gelen zamma rağmen Elazığ’da araç sayısı aynı yılın bir önceki ayına göre 262 adet arttı. 

Asgari ücrette sinyali Erdoğan verdi!

Asgari ücrete ikinci zam tartışmasında Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in "Tartışmayı anlamlı bulmuyorum" sözleriyle hevesler kırılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla tartışmalar yeniden başladı rakamlar konuşuluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan arıcılara ilave şeker arzı 

Tarım ve Orman Bakanlığı, arı üreticilerinin daha fazla ürün elde edebilmelerine imkan sağlayabilmek için 16 bin ton şeker arzı daha sağlandığını bildirdi. 

Elazığ’da 6 maden sahası için ihale açıldı 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı 61 ilde 344 maden sahası için ihale açtı. İhale edilecek alanların arasında Elazığ’daki 6 maden sahası da bulunuyor. 

Kamu taahhüt ve müteahhitlik sektörü istişare toplantısı yapıldı 

Kamu taahhüt ve müteahhitlerin sorunları ETSO’da düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda KDV muafiyeti, ihalelerde süre uzatımı, dinamik fiyat farkı uygulaması ve şartsız tasfiye hakkı verilmesi konuları öne çıkan başlıklar oldu. 

Şeker fiyatlarına anında indirim geldi! 

Şeker fiyatları üzerinden son günlerde bir kaos yaşanıyor. Bir çuval şekerin fiyatı 800 liraya kadar çıktı. Ticaret Bakanlığı soruşturma başlattı, Tarım Bakanlığı'ndan şekerin fiyatı düştü açıklaması geldi.

Motorine büyük bir zam daha geliyor! 

Yeni günün ilk zam haberi geldi. Benzin ve motorine dün gelen zammın ardından bu gece motorine 1.36 lira zam daha geliyor. Böylece motorinin litresi 25 lirayı aşacak.

İkinci el pazarında sıfır etkisi 'Nisan ayında başlayacak' 

İkinci el otomobil sektöründe yüzler gülmeyi başladı. Otomobil fiyatlarının şu anda stabil seyrettiğini söyleyen MASFED Başkanı Aydın Erkoç ve sektör temsilcisi Cihan Emre, nisan ayına dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu. 

Başkan Arslan, şeker krizini TOBB’A taşıdı 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, dağıtım ve imalatçı firmaların şeker bulamaması nedeniyle tedarik zincirinde yaşanan sorunun çözümü için düğmeye bastı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'na personel alınacak 

Tarım ve Orman Bakanlığı 5 bin 64 personel alımı yapılacağını açıkladı. 

İndirim yerine motorin ve benzine zam! 

İndirim haberi beklerken benzin ve motorine çok büyük zam geldi. 23 Mart 2022 çarşamba günü itibariyle benzin 1.68 lira motorinin litresi ise 1.59 lira zamlanacak.

KOSGEB’den 22 bin ilave genç istihdam 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi'nin gençlere yönelik desteği 2,5 ayda 22 bin ilave istihdama katkı sağladı. 

Benzin, LPG ve motorine çok büyük indirim! 

2022 yılına peş peşe büyük zamla giren vatandaşın belini özellikle benzin ve motorine gelen zamlar büktü. Vatandaşı ise sevindirin haber geldi. İddiaya göre haftaya motorinde büyük indirim yapılacak.

Doğalgaza dev zam kapıda!

Uluslararası piyasalarda son dönemde gözlenen fiyat artışlarına paralel olarak, nisan ayı başında doğalgaza yeni zam bekleniyor. Aylık güncellemeler kapsamında sanayinin kullandığı doğalgazdaki fiyat artışı yüzde 30’u bulabileceği iddia edildi.

Uçak ve otobüs biletlerine de zam geliyor

Zam yağmurundan uçak ve otobüs bileti fiyatı da nasibini alacak. Maliyetlerinin arttığını söyleyen sektör temsilcileri fiyatların artacağını söylüyor.

Asgari ücretle ilgili her kesime müjde!

Enflasyondaki yükselişin devam etmesinin ardından AK Partili Cahit Özkan ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci tarafından yapılan açıklamalar asgari ücrete ikinci bir zam beklentisini iyice güçlendirdi. Bu çerçevede vatandaşı heyecanlandıran bir açıklama da AK Partili Abdullah Doğru'dan geldi. Doğru, artan mazot ve gübre maliyetlerinin altında çiftçinin ezdirilmeyeceğini, emekliden çalışana her kesimi kapsayan müjdelerin haziran ayında duyurulacağını ifade etti.

Motorine zam geldi! 

Rusya Ukrayna savaşının ardından yükselmeye başlayan brent petrol fiyatlarının etkisiyle motorin ve benzin fiyatlarına üst üste zam gelmişti.19 Mart motorin fiyatlarına 1 lira 96 kuruş bir zam daha geldi.

Asgari ücret 5 bin TL’nin üstüne mi çıkacak?

Asgari ücrete ikinci defa zam yapılabileceği konusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da dile getirildiği geçtiğimiz gün AK Partili Cahit Özkan tarafından da açıklanmıştı. Bu konuşmaların ardından asgari ücrete ikinci zamda olabilecek oranlar konuşulmaya başlandı. Hesaba göre asgari ücret 5 bin liranın üzerine çıkabilir.

EPDK'dan flaş elektrik zammı açıklaması!

EPDK'dan elektrik zamlarına ilişkin son dakika açıklaması. Elektrik fiyatları 2022 yılına fahiş zamlarla başlayarak damga vurmuştu. Daha sonra kademeli tarife sınırında iki kez değişiklik yapılmıştı. Elektrik fiyatlarındaki oynamaların olma ihtimaline ilişkin açıklama geldi.

Toplam 1040 haber.