SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Arslan: Duyurunun kaldırılması talep edildi 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nın 25 Şubat 2022 tarihinde web sitesinde yer alan Basın Duyurusuna Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan açıklama getirerek, Odanın resmi açıklama ve beyanatı dışında yer alan yorum, değerlendirme ve haberlerin bağlayıcı olmadığı belirtilerek, duyurunun kaldırılması veya düzeltilmesi talep edildi.

Benzin ve motorine büyük zam yolda 

Benzine 1 lira 61 kuruş motorine ise 1 lira 51 kuruş zam bekleniyor. Sektör kaynakları, zammın kurdaki dalgalanmadan kaynaklandığını belirtiyor. Son aylarda döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle benzinin litre fiyatı da sürekli güncellenmişti. Kurun düşmesinin ardından benzin fiyatlarında ulaşılan sabit durum, Ukrayna ile Rusya arasında çıkan krizle birlikte tekrar hareketlendi. Akaryakıt sektörü temsilcileri, benzin fiyatlarına ilişkin bilgilendirme yaptı. 

Altın 900 liraya koşuyor 

Rusya-Ukrayna kriziyle dolar ve altın fırladı. 40 kuruş birden yükselen dolar 14,20'yi, 38 lira birden yükselen altının gram fiyatı ise 885 liraya kadar çıktı. 

Brent petrol 2014'ten beri ilk kez 100 doları gördü 

Brent petrolün varil fiyatı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon kararı almasının ardından 2014'ten bu yana ilk kez 100 dolara ulaştı. Bu gelişmenin Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıması bekleniyor. 

BİM Ceosu Galip Aykaç zamlardan iktidarı sorumlu tuttu

BİM CEO'su Galip Aykaç, zamların sorumluluğunu iktidara atarak, "Nasıl ki döviz kurlarındaki artışta sebebin döviz büroları, akaryakıt zammında benzin istasyonları olmadığı gibi bizlerin de buradaki payının son derece sınırlı olduğunu söylemek isterim" dedi.

23 Zincir marketin savunması alınacak 

Rekabet Kurulu, perakende gıda ticareti alanında faaliyet gösteren 23 zincir market hakkında yürütülen soruşturmada, sözlü savunma toplantısını 22 Mart'ta yapacak.

Elektrikte indirimli tarife 1 Mart'ta!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından elektrik tarifelerinin vatandaşlar ve esnaflar lehine düzeltileceğine ilişkin açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, dün üreticilerle bir araya geldi.

Başarılı iş kadını yeniden yönetimde yer aldı

Çimento sektörünün çatı örgütü olan TÜRKÇİMENTO, 64. Genel Kurulunu Ankara'da gerçekleştirdi.

Otomotiv kredi limitleri ve vade sayısı artırıldı 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taşıt kredilerinde yeni düzenlemeye gitti.

60 Milyar liralık yeni destek paketi başvuruları başladı 

60 milyar liralık Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli Yatırım, İhracat ve İşletme Harcamaları Destek paketleri için başvurular bugün itibarıyla başladı.

Başkan Mehmet Havabulut'tan indirim talebi 

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, indirim talebinde bulundu. 

Başkan Albayrak: Faizsiz kredi konusunda esnafımızın yanında olacağız 

Başkan Albayrak, oda çalışmaları, korsan çalışanlarla mücadele ve KOSGEB Desteği hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Albayrak, “Faizsiz kredi konusunda da esnafımızın yanında olacağız” dedi. 

Ticaret Bakanlığı'ndan KDV indirimi açıklaması! 

Ticaret Bakanlığı'nca bazı firmalar tarafından KDV indiriminin olumlu etkisini ortadan kaldırmak amacıyla yumurta satış fiyatlarında artışa gidildiğine ilişkin şikayetler üzerine müfettiş görevlendirildi. 

Kamuoyuna duyuru!

Başkan Arslan: Girişim grubu Elazığ için büyük şanstır 

Kovancılar İşadamları Derneği Başkanı (KİAD) Hanifi Bekirgil Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ı ziyaret etti. 

Diyarbakır TSO ‘Elazığ’daki madenleri işletmeye talibiz’ 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Elazığ’ın ve bölgedeki maden kaynaklarının yerel odalar ve yatırımcıların işletmesi için çağrıda bulunarak “Diyarbakır ve Elazığ’daki madenleri işletmeye talibiz” dedi. 

Başkan Şerifoğulları: Su tüketim bedelindeki KDV oranını %8’den %1’e indirdik 

Bugün Belediye başkanlarına çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “En az KDV indirimi kadar şartları uygun olanlar bu oranda indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır. Birçok belediyemiz açıkladı, yüzde 7 indirim yapacağız suda dediler” açıklamasını yaptı. 

Erdoğan’dan AK Partili belediyelere çağrı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşma yaptı.

3600 Ek göstergede kim ne kadar fark alacak? 

Milyonlarca kamu çalışanının merakla yasalaşmasını beklediği 3600 ek gösterge için yapılan ilk toplantı bitti. Kritik toplantı sonrası 3600 ek göstergede, hangi meslek mensubunun ne kadar fark alacağına dair taslak da ortaya çıktı. İşte meslek meslek yeni ücret listesi.

Toplam 1048 haber.