SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Arslan: İşyerleri için elektrik tarifesine yeni bir düzenleme talebinde bulunduk 

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, ocak ayında gelen elektrik faturalarının çok sayıda işletmeyi zor durumda bıraktığını belirterek, işletmelere kademeli yeni bir tarife uygulanması için TOBB nezdinde girişimlerde bulunduklarını açıkladı. 

Benzin ve motorine bu gece kallavi zam geliyor!

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, motorine bu geceden itibaren bir zam daha gelecek.

3600 ek göstergede flaş gelişme! 

3600 ek gösterge ile ilgili beklenen tarih netleşti. 3600 ek göstergenin çıkacağı net tarihin ipucu Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda ortaya çıktı. Polis, hemşire, din görevlileri gibi bir çok memur öğretmenlik kanunu ile birlikte merak ettikleri tarihi de öğrenmiş oldu. İşte öğretmenlik meslek kanununda yer alan ve milyonları ilgilendiren o detay…

Öztürk: Sanayicilerimizin desteği ile yola devam edeceğiz

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Suat Öztürk, 12 Şubat'ta yapılacak EOSB Başkanlık seçimlerini yeniden kazanacaklarına inandıklarını belirterek, seçimden sonra daha güçlü bir şekilde yola devam edeceklerini söyledi.

Başkan Arslan: İnşaat sektörü tarihi bir durgunluk içinde 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 10 ve 11. Meslek Komitelerinde yer alan müteahhitler sektördeki sorun ve sıkıntılarını dile getirdiler. Sorunlarla ilgili açıklama yapan Başkan Arslan, “Son bir yılda onlarca sorun bildirildi” dedi. 

Ocak ayı ihracat oranları belli oldu 

Türkiye İhracatçılar Meclisi 2022’nin ilk ayının ihracat oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da ocak ayında 17 milyon 817 bin dolarlık ihracat yapıldı. 

Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı

TÜİK, ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Ocak ayında TÜFE 11,10 arttı.

MÜSİAD üyeleri, KOSGEB destekleri hakkında bilgi aldı 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği, Dost Meclisi TToplantısına KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa konuk oldu. 

ETSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi hizmet vermeye başladı 

2021 yılında kuruluşu resmen gerçekleşen Elazığ TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin ticari uyuşmazlıklarla ilgili arabuluculuk hizmetine başladığını açıklayan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO’nun iki üyesi arasındaki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde yaşanan uyuşmazlığın çözümü hususunda önemli aşamalar kaydedildiğini açıkladı. 

Gece yarısından önce depoları doldurun!

Şubat ayının ilk günü üç zam birden geliyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzine 39 kuruş, motorine 22 kuruş, otogaz LPG'ye 38 kuruş zam bekleniyor.

Elektrik tarifeleri yeniden düzenleniyor!

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturası tarifesinde değişikliğe gidileceğini ifade etti. İndirimli tarifenin 210 kilovata yükseltileceğini aktaran Erdoğan, "En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz" dedi.

Akaryakıt fiyatlarına büyük zam bekleniyor 

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimle petrol fiyatları yükselişe geçti. 91 dolar seviyelerine kadar çıkan brent petrolün varili, son 8 yılın zirvesinde bulunuyor. Bu gelişme zaten yüksek olan akaryakıt fiyatlarını daha da yukarı taşıyabilir. 

Doğalgaz desteği için başvurular Şubat’ta başlıyor! 

Dar gelirlilere yapılan ısınma yardımının kapsamı genişletildi. 1.8 milyon aileye kömür yardımı yapan devlet, 4 milyon haneye de doğal gaz desteği yapacak. Destek için başvurular şubat ayının ikinci haftasında başlayacak ve hane başına 450 lira ile 1.150 lira arası destek sağlanacak. İşte destek ile ilgili merak edilenler. 

Kamu işçisine ek zam yolda! 

Kamu işçilerine toplu sözleşmeden doğan zam ve enflasyon farkına ilave olarak yüzde 2,5'luk bir artış daha yapılacak. Bununla birlikte yüzde 28'i bulan bir artış sağlanacak. 

Zeynel: Esnafımız deprem ve pandemide mağdur oldu

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Esnaf Odası Başkan Adayı Güner Zeybel, Seçim çalışmalarına aralıksız şekilde devam ettiklerini ifade ederek “İlimizde yaşanan deprem ve pandemi sürecinde en çok mağdur olan bizim meslek dalımız oldu” dedi.

Başkan Arslan: İlimizin tüm potansiyel kaynaklarını bu şehrin istifadesine sunmak için çalışıyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ’ın Maden ilçesi yakınlarındaki bir bölgede tespit edilen zengin maden sahasının işletilmesiyle ilgili olarak ulusal ve yabancı birçok firmanın çalışma yaptığı ve bu sahanın Elazığ firmaları tarafından işletilmesiyle ilgili olarak medya kuruluşlarında çıkan haberler üzerine bir değerlendirme yaptı. 

Keban HES’in verimi 48 yıl sonra yapılan yenilemeyle artıyor 

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES) yerli ve milli imkanlarla yürütülen rehabilitasyon projesiyle ünitelerin verimi yaklaşık yüzde 20 artırılırken, 130 milyon liralık da tasarruf sağlandı. 

Bakan duyurdu o süre uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son günlerdeki olumsuz hava koşullarından dolayı katma değer vergisi (KDV), damga vergisi ile muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerini 31 Ocak gün sonuna kadar uzattıklarını bildirdi.

Kamu işçilerinin ek ödeme tarihleri belli oldu 

Kamuda işçi statüsünde çalışanlara 2022 yılında yapılacak ek ödemenin ilk yarısı 28 Ocak 2022, diğer yarısı 29 Nisan 2022 tarihinde ödenecek. 

Toplam 1048 haber.