SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

En büyük zam bu gece yapılıyor! 

Gece yarısı benzine 57 kuruş, motorine ise 1 lira 44 kuruş zam geldi. Ancak asıl büyük zam bu gece yarısı geliyor. Motorine 2.34 kuruş, benzine de 1.12 kuruş zam gelecek. Böylece benzinin litresi 24 lirayı, motorinin litresi de 25 lirayı aşacak.

İşadamı Demirci BloombergHT’ye canlı yayın konuğu oldu

İşadamı Veysel Demirci, BloombergHT televizyonunun canlı yayın konuğu oldu.

Stokçulukla ilgili yeni düzenleme geliyor 

Bakan Bozdağ, stokçuluk yapanlara karşı alınan tedbirlerin uygulanmasının önemli olduğunu vurguladı. "Ancak Ceza Kanunu'nda alınan tedbirlerin zaman zaman yetersiz olduğu görülüyor. Yeni dönemde stokçulukla ilgili maddeleri yeniden düzenleyiz" dedi. 

Ayçiçek yağı fiyatları rekor tazeledi!

Ayçiçek yağı fiyatları aldı başını gitti. Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte tırmanışa geçen ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili uyarıyı 1 yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı kuruluşun yaptığı ortaya çıktı.

Mazota bu gece kallavi zam geliyor!

ABD'nin Rusya'ya petrol ambargosu uygulamak için hazırlık yaptığını açıklamasının ardından petrol fiyatları uçuşa geçti. Hafta sonu nedeniyle ara verilen benzin ve motorin zamları öne alındı. Bu gece benzine 57 kuruş, motorine ise 1 lira 44 kuruş zam geliyor. Bu zamla motorinin litre fiyatı 22 lirayı aşacak.

Bakan Kurum'dan TOKİ borcu olanlara müjde 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’den ev alan vatandaşlara borçlarını kapatmaları halinde indirim yapılacağını duyurdu. 

Başkan Arslan: Stokçuluğa fırsat vermemeliyiz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, artan Ayçiçek yağı fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Elazığ’da bütün vatandaşlarımıza haftalarca yetecek kadar Ayçiçek yağı var” dedi. 

İl Genel Meclisi Üyesi Halim Beyazelma: Alacakaya’da doğalgaz yok 

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde Maden Tektik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından doğalgaz rezervinin bulunduğu gündeme gelmişti. Bunun üzerine araştırma yapan Alacakaya İl Genel Meclisi Üyesi Halim Beyazelma “Yetkililerle görüştüm öyle bir şey söz konusu değildir” dedi. 

En çok satılan otomotiv markaları hangileri oldu 

Geçen ay, binek ve hafif ticari olmak üzere toplam otomotiv satışlarında ilk sırayı Fiat alırken, ardından Renault ve Ford sıralandı. En fazla otomobil satışı gerçekleştiren ilk 3 marka Renault, Hyundai ve Fiat oldu. Geçen ay 44 markanın yer aldığı listede, Smart ve Lamborghini hariç tüm markalardan satış yapıldı. 

Benzin ve motorine bu gece yine büyük zam var! 

Akaryakıt zamlarının ardı arkası kesilmiyor. Son 48 saatte 2 kez birer liranın üzerinde zam yapılan benzin ve motorine bugün de büyük zam geliyor.

Öğrenci servis ücretlerine zam geldi 

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanlığından yapılan açıklamaya göre öğrenci servis ücretlerinin yüzde 30 zamlandığı açıklandı. 

Benzin ve motorine yeni zam geliyor! 

Petrol fiyatları bugün 118 dolara kadar yükseldi. Bu rakam sene başında 73 dolardı. Dün gece zamlanan akaryakıta bu gece tekrar zam bekleniyor. Motorinin litre fiyatı 19 lirayı aşacak. İşte o zamlar.

Enflasyon adeta uçtu!

Enflasyonun freni patladı. TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre şubatta enflasyon aylık 4,81 artarken, yıllık bazda ise 54,44'e yükseldi.

LPG'ye bir zam daha!

EPGİS tarafından yapılan açıklamaya göre LPG'ye 61 kuruş zam yapıldı.

Buğday fiyatlarına Rusya Ukrayna darbesi!

Küresel buğday ihracatının yüzde 25'ine sahip olan Rusya ve Ukrayna'daki kriz küresel piyasaları vurdu.

Ocak ayı ihracat ve ithalat rakamları belli oldu 

TÜİK tarafından açıklanan 2022 yılının Ocak ayı ihracat ve ithalat rakamlarına göre Elazığ’da 14 milyon 626 bin dolarlık ihracat, 1 milyon 427 bin dolarlık da ithalat yapıldı. 

Bakan Dönmez: Yüzde 14'e varan indirim yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte yeni düzenlemenin detaylarını açıkladı. Bakan Dönmez geçen yıl gaz ve elektrikte devlete yüklenen bedelin 100 milyar TL olduğunu söyledi.

Doğalgaz fiyatlarına zam gelebilir 

Rusya-Ukrayna savaşıyla Avrupa'da doğal gaz fiyatları tavan yaptı. Bu gelişmenin Türkiye'ye yansıması merak konusu olurken, Rusya'dan konuya dair bir açıklama geldi. Rusya Enerji Bakanlığı, savaşın Türkiye'ye gaz teminatını etkilemeyeceğini ancak fiyatlarda artış olabileceğini ifade etti. 

835 Bin küçük esnafa gelir vergisi muafiyeti 

Kazançları basit usulde tespit edilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, terzi, tamirci gibi yaklaşık 835 bin küçük esnafın gelirleri bu yıl ilk kez vergiden istisna edildi. 

Toplam 1048 haber.