SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bayram ikramiyeleri hesaplara yattı 

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına bugün 2000’er lira bayram ikramiyesi yatırdı. 

Merkez Bankası rezervleri geriledi 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplam rezervleri 22 Nisan haftasında 3 milyar 381 milyon dolar azalarak 108 milyar 916 milyon dolara geriledi. 

İzabe ve flotasyon tesisleri hakkında açıklama

Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği (EMMAD) Başkanı Ali Seyran son günlerde sık konuşulan izabe ve flotasyon tesisleri hakkında açıklama yaptı.

Altın fiyatları artacak mı?

Altın fiyatları adeta çakıldı, tahminler art arda geldi. Riskli seviyelere kadar çekildi, güvenli liman olarak görülen altından çıkışlar başladı. Güne 1905 dolardan başlayan ons altın, geri çekilerek psikolojik sınırın hemen altında yani 1898 dolardan işlem görmeye başladı. Gün içerisinde en düşük 901 lira, en yüksek ise 907 lira seviyelerinin görüldüğü gram altın ise 903 liradan işlem görüyor.

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri netleşti 

2022 Emekli ramazan bayramı ikramiyeleri ödeme tarihleri belli oldu. 2022 Emekli bayram ikramiyesi 1100 lira olarak açıklanmıştı.

ETSO, maden ihalesiyle ilgili açıklama yapacak 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 24 Nisan günü saat 11.00’de Maden İlçesindeki polimetal maden sahası ihalesi ile ilgili merak edilen soruları cevaplandıracak. 

Elazığ TSO’nun dediği çıktı adrese teslim ihale

Elazığ kamuoyunu iki aydan fazla süreden beri meşgul eden ve şehrin kalkınma ve gelişmesi önünde çok önemli bir değer olan Maden ilçesindeki polimetal sahasının ihalesi Elazığ TSO’nun iddia ettiği gibi rekabet koşulları oluşmadığından adrese teslim şekilde gerçekleşti.

İhaleyi alan Port Madencilik A.Ş. firması kimindir? 

Elazığ ve Adıyaman illerinde bulunan Maden rezervlerinin ihalesini Port Madencilik A.Ş. firması aldı. İhaleyi kazanan firma Halil İbrahim Bacacı ve Cengiz Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Port Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şeref Cengiz’e ait. 

Maden ihalesini hangi firma ne kadar teklifle aldı? 

Elazığ’ın Maden İlçesi’nde Maden Teknik Araştırma Müdürlüğü tarafından maden rezervleri bulundu. Türkiye’nin ve Elazığ tarihinin en büyük rezervinin işletilmesi için ihale gerçekleştirildi. 

İŞGEM’in ikinci etabı için imzalar atıldı 

Elazığ İŞGEM’e kazandırılacak olan üçüncü etap kampüsü için imzalar atıldı. Vali Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları imzayı attıktan sonra Hazar Gölü ve çevresinin turizme kazandırılması için atılacak adımları görüştü. 

Başkan Ayaz: Devraldığımız bayrağı en iyi yere taşıyacağız

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulun ardından başkanlığa seçilen ELMÜT – DER Başkanı Miraç Ayaz eski başkan Osman Avcıl’a yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederek devir aldıkları bayrağı en iyi noktaya taşıyacaklarını söyledi. 

Bayram ikramiyesi tutarı belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Bayram ikramiyeleri 28 veya 29 Nisan'da ödenecek.' dedi.

Elazığ’da gözler 21 Nisan’a çevrildi 

Ertelenen maden ihalesi için geri sayım başladı. 21 Nisan tarihindeki gerçekleştirilen ihale için yurtdışından ve yurt içinden birçok firma katılacak. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurduğu girişim grubu ise oluşturduğu konsorsiyumla ihalede yer alacak. 

Başkan Arslan’dan iddialara yanıt 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Maden ilçesindeki maden sahasının ihale süreciyle ilgili olarak şahsı ve Elazığ TSO hakkındaki ithamlara cevap verdi. Başkan Arslan kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi hususunda bir açıklama yapma ihtiyacı gördüğünü ifade ederek, “Bu aziz şehre konuşarak ve gereksiz polemikler üreterek hizmet edemeyiz. Biz işimize odaklanmışız. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu. 

Erdoğan: Esnafları desteklemeyi sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Turizm sektöründe döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk lirası finansmanı sağlıyoruz" dedi.

Açık ‘100 Kadın Patron’ listesinde 17. sırada yer aldı 

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi tarafından bu yıl üçüncüsü açıklanan “100 Kadın Patron” listesinde 17’nci sırada yer aldı. Seza Çimento Fabrikası’nın bölgede 10 bin kişinin hayatına dokunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Açık, “Önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığımız yeni yatırımlar, kapasite artırma ve maliyet düşürme çalışmalarımız neticesinde istihdamımızı artırmaya, bölgemize ve ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 

Eti Krom A.Ş’den açıklama 

ETİ Krom şirketi, basında çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Eti Krom Şirketi, şirketleri ile ilgili iddialara yanıt verdi. 

Benzine de indirim geliyor! 

Motorin fiyatlarına 12 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1,04 TL'lik indirim yapıldı. Sektör kaynakları petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle benzine de indirim yapılacağını duyurdu. İşte 12 Nisan 2022 günü benzin ve motorin fiyatları...

Toplam 1040 haber.