SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den flaş enflasyon mesajı

Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı değerlendirmede enerji ve tarım ürünleri olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki yüksek artışların enflasyon üzerinde etkili olduğunu bildirdi.

Başkan Özdoğan: Vatandaşlar ulusal marketlere akın ediyor 

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, Vatandaşlarımız, Kurban Bayramı alış verişi için ulusal marketlere akın ettiğini ifade etti. 

Memur ve emekli zammı belli oldu 

TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından 5 milyon memur ve 13.5 milyon emekliye yapılacak zam da belli oldu. İşte memur, emekli zam oranı ve yeni maaşlar.

Memurların zammı netleşiyor 

Milyonlarca memur ve emeklisi gözünü yarına çevirdi. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla memur ve emeklilerinin yılın ikinci yarısında alacağı zam oranı netleşecek. 

Motorinden sonra benzin ve oto gaza çok büyük indirim geliyor! 

Araç sahiplerine müjdeli haber. Hem döviz kurları hem de uluslararası ürün fiyatları artışlarından dolayı son dönemde zam üstü zam yapılan akaryakıtta bugün indirim var. Motorine gelen 3.5 liralık indirimin ardından bugün benzin ve LPG'ye indirim geliyor.

Yeni Asgari Ücret ne kadar olacak? 

Asgari ücrete ara zam yapılması için iki kez toplanan komisyon kararını bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak. Milyonlarca vatandaşın gözü asgari ücrete yapılacak zamma çevrilmişken; masadaki zam oranları ve buna göre değişecek olan yeni maaşlar gündeme geldi. İşte tüm olasılıklar. 

Motorine indirim bekleniyor 

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Son dönemde zam haberleriyle araç sahiplerinin keyfini kaçıran motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 50 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. 

Elazığ’a bir  yatırım müjdesi daha

TALO DERİ Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Talo, doğup büyüdükleri ve ticarete başladıkları topraklara büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. 

Dolar düştü motorine indirim geliyor! 

Araç sahiplerine güzel haber. Petrol ve dolardaki düşüşle beraber, motorinde, salı gününü çarşambaya bağlayan gece 1 TL 50 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

Başkan Arslan: İş dünyasının finansmanına katkı sağlamak istiyoruz 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu olarak KOBİ’lerin finansman ihtiyacına katkı sağlamak ve TRB1 Bölgesinde yatırımları özendirmek için FKA tarafından ilan edilen “KOBİ Finansman Destek Programı’nın iş dünyası için çok değerli olduğunu belirterek, sürecin hayırlı olmasını diledi. 

Asgari ücret zammında kritik hafta 

İşçi ve işveren temsilcileri ile istişareler yapıldı. Görüşmeler hafta sonu da sürdü. Asgari ücrete ne kadar ara zam yapılacak? İşverene prim ve vergi desteği gelecek mi? Gözler bu haftaya çevrildi.

Dolar resmen çöktü!

Dolar yeni haftaya çökerek başladı. Dolar - euro kaç TL? 27 Haziran 2022 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro alış-satış fiyatlarında son durum.

Milyonlar Temmuz ayına odaklandı 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonların merakla beklediği emekli ve memur zammına ilişkin oran verdi. Temmuzda her iki gruba da yüzde 40 oranında zam öngördüklerini söyleyen Bakan Nebati, "2022 yılı memur emeklilerimizin aylıklarında kümülatif artış yüzde 83'e, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin kümülatif artışı yüzde 76'ya ulaşacaktır" dedi. 

Benzinden sonra motorine indirim!

Benzinin litre fiyatına 23 Haziran'da 25 kuruş indirim geldi. Dolardaki yükseliş ve brent petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle neredeyse gün aşırı büyük zamlarla 30 liraya gelen benzinin litresinde beklenen indirim yapıldı.

Mobilya üretip satana 50 bin TL hibe verilecek

KOSGEB mobilya üretip satmak isteyen girişimcilere 50 bin TL hibe desteği verecek. Daha fazla desteğe ihtiyacı olanlar ise aynı başvuru yöntemiyle geri ödemeli faizsiz 100 bin TL kredi alabilecek.

Benzin'e mini indirim geliyor! 

Dolardaki yükseliş ve brent petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle neredeyse gün aşırı büyük zamlarla 30 liraya gelen benzinin litresinde bu gece yarısı (23 Haziran 2022) 25 kuruş indirim yapılacak. 

Elazığ’da, artan akaryakıt fiyatlarına tepki!

Elazığlı şoförler bir araya gelerek artan akaryakıt fiyatlarına tepki gösterdi.

FKA’dan KOBİ’lere finansman desteği 

KOBİ’lere yönelik “2022 Yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı” Fırat Kalkınma Ajansı tarafından başlatıldı. 

Toplam 1040 haber.