SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Suudi Arabistan'dan 20 milyar dolar geliyor!

SUUDİ Arabistan'dan 20 milyar dolar geliyor!. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan üst düzey bir kaynak, Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 20 milyar dolarlık para girişi için teknik görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

İkinci el otomobil satışına yeni düzenleme 

Otomotiv sektöründe fiyatlar artışlarının önüne geçilmesi için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. 

TESK Genel Başkanı Palandöken Elazığ’a geldi 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Elazığ’a geldi. Elazığ Esnaf Odaları Birliğini ziyaret eden ve burada başkanlarla bir araya gelen Palandöken ardından esnafları ziyaret etti. Palandöken’in son durağı ise esnaf odalarına verilmesi düşünülen bina oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi dün toplanan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bir sunum yaptı. 

Motorine indirim geliyor

Motorinde, çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 liralık indirim bekleniyor.

Elazığ, kredi değeri en yüksek il oldu! 

İller kredi ve mevduat sıralamasında Elazığ kredi değeri en yüksek il oldu.

Bakan Kirişci: Tarımsal Destek Ödemeleri bugün başlıyor 

Tarım ve Orman Bakanı Bakan Vahit Kirişçi yaptığı açıklamada tarımsal destek ödemelerin bugün hesaplara aktarılacağını söyledi. 

Benzin ve motorinde bir dev indirim daha 

Benzin ve motorin fiyatlarında indirim haberleri peş peşe geliyor. Son dakika bilgisine göre, 6 Ağustos cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere; benzin grubunda 2,23 TL motorin grubunda 1,15 TL fiyat indirimi olacak.

LPG'ye zam geliyor! 

Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarına gelecek olan zam ve indirim haberlerini takip ederek güne başlıyor. Avantajlı ve ekonomik yakıt olarak bilinen LPG gelen son zamların ardından cazip olma özelliğini kaybetti. LPG'ye 29 Temmuz'da bir zam haberi daha geldi. Peki otogaz litresi ne kadar, kaç TL oldu? Cumartesi gününden geçerli olmak üzere LPG'de 30 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

Başkan Gülyüz: Esnafımız destek istiyor 

El-Aziz Emlakçılar Derneği(EL-ZEMDER) Başkanı Nuri Gülyüz, Emlakçılık mesleğinin zor günler geçirdiğini ifade ederek tüm esnaflara olduğu gibi emlakçılara da Devlet tarafından destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Başkan Arslan: Elazığ iş dünyası tarihi bir durgunluk içinde

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Oda üyelerine yönelik yapılan Ekonomi Durum Tespit Anketi sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan flaş açıklama! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın 3. enflasyon raporunu açıklıyor. Kavcıoğlu "Türkiye ekonomisi 2004 yılından bu yana ilk defa ve üst üste cari fazla vermiştir" dedi. Kavcıoğlu yıl sonu enflasyon tahminini yükselterek yüzde 60,4 olarak duyurdui

ÖTV’de yeni dönem 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ÖTV tebliğinde 'Bakanlar Kurulu' ibaresi 'Cumhurbaşkanı' olarak değiştirildi. 

Başkan Öztürk’ten açıklama!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi.

Çiftçilere buğday ve arpa desteği 

Buğday ve arpalarını Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satan çiftçilere destek verilecek. Buğday için kilogram başına 1 lira, arpa için 50 kuruş prim desteği ödenecek.

Ulaş: Esnafın yaşaması için hükümetimizin desteği şart

Son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon ile birlikte girdi maliyetlerinin artması ve vatandaşların alım gücünün azalması nedeniyle küçük esnafların iş yapamaz hale geldiğini belirten Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş “ Kobi olarak tabir ettiğimiz küçük ve orta büyüklükteki işletme sahiplerimiz kendi Bağ-Kur primlerini çalışanlarının SGK primlerini ödeyemez hale gelmiştir. Esnaf aldığı yüksek faizli kredilerle günü kurtarmanın telaşındadır. Hükümetimizden sosyal güvenlik primlerinde indirim ve faizsiz kredi talep ediyoruz” dedi. 

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT çalışması ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iş ve yatırım ortamından istihdam artışına, ticari kredilerden tasarrufların değerlendirilmesine, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) vergi düzenlemelerine kadar Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında atılan bazı adımları anımsattı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den flaş enflasyon mesajı

Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı değerlendirmede enerji ve tarım ürünleri olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki yüksek artışların enflasyon üzerinde etkili olduğunu bildirdi.

Toplam 1039 haber.