SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Özgür Demirtaş: Yalvardık yapmayın diye bunca yıllık inat boşa gidecek

Hükümetin ekonomi politikalarını sıklıkla eleştiren Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kredi risk primlerindeki yükselmeye dikkat çekerek en sonunda faiz yükseltmek zorunda kalacaklarını bu inadın boşa gideceğini söyledi.

Elazığ’da araç başına kaç kişi düşüyor? 

Türkiye’de illere göre otomobil başına düşen kişi sayısı açıklandı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da otomobil başına düşen kişi sayısı 7,4 oldu. 

FIRATSİFED Yönetimi, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez’le bir araya geldi 

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Yönetim Kurulu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ile Elazığ’da bir araya geldi. Sönmez’e federasyona bağlı illerde sanayicilerin sorunları ile ilgili olarak bilgi verilen toplantıda, çözüm önerileri de konuşuldu. 

Benzin motorini solladı! 

Araç sahiplerine bir kötü haber daha! Geçtiğimiz haftalarda motorine gelen zamlar sonrasında benzin fiyatlarında da değişim yaşandı.

Başkan Çakmakçı vatandaşları uyardı! 

Elazığ’da kuyumcular, düğün sezonunun başlaması ile birlikte vatandaşları sahte altına karşı uyardı. 

Başkan Ayaz, konut destek paketinin detaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı konut destek paketini değerlendiren Elazığ Müteahhitler Derneği Başkanı Miraç Ayaz, paketle birlikte konut alım satımlarında hareketlilik beklediklerini söyledi. 

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den 3600 Ek Gösterge açıklaması! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün toplantısı iptal edildiği duyurulan 3600 ek gösterge ile ilgili olarak yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, düzenlemenin bu ayın sonunda bitmiş olacağını ve o gün ayrıntıları açıklayacağını duyurdu.

Benzin fiyatlarına çok büyük zam! 

Benzin fiyatlarına 11 Mayıs çarşamba gününden geçerli olmak üzere litre başına 1 lira 12 kuruş zam geliyor. Benzinin litresi 21 lirayı aşacak.

Üçüncü toplantı yarın yapılacak 

Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin gözü yarın üçüncüsü yapılacak 3600 ek gösterge toplantısında. 

Memur ve emekliler ne kadar zam alacak? 

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur, memur emeklisi ve SSK emeklileri için şimdiden zam imkanı doğdu. Milyonlarca kişinin merakla beklediği zam oranları belli oldu.

Başkan Arslan: İhracat rakamlarındaki artış devam ediyor 

Elazığ, 2022 yılının ilk dört aylık döneminde ise 138 milyon 213 bin Dolar ihracat ile yükselişini devam ettirdi. 

Bakan açıkladı! 670 bin TL ödenek aktardık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl engellilerimiz için korumalı işyerlerine 670 bin TL ödenek aktarıldı.

Sigara fiyatlarına zam geldi

Philip Morris grubu paket başına 2 lira zam kararı aldı.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre Enflasyon Nisan ayında yüzde 7,25 arttı, yıllık bazda ise yüzde 69,97 oldu.

LPG’ye indirim geliyor!

Brent petroldeki anlık değişim akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor.

Genç Girişimcilere destek miktarı artırıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Batman’da katıldığı toplu açılış imza töreninde genç girişimcilere destek rakamını 200 bin liradan 450 bin liraya çıkarttıklarının müjdesini verdi.

MAREL’den ‘Bakkal Kart’a büyük destek

Marmara Elazığlılar Vakfı, Bakkallar Odası’nın Bakkal Kart projesine destek verdi.

Başkan Arslan: Haklılığımız mahkeme kararı ile tescil edilmiştir 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Maden ilçemizdeki polimetal maden sahasının 21 Nisan 2022 tarihinde yapılan ihalesinin 29 Nisan 2022 tarihinde Ankara 13. İdari Mahkemesine açılan dava neticesinde esastan karara bağlanarak iptal edildiğini açıkladı. 

Bayram ikramiyeleri hesaplara yattı 

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına bugün 2000’er lira bayram ikramiyesi yatırdı. 

Toplam 1039 haber.