SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

KOSGEB’den 22 bin ilave genç istihdam 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi'nin gençlere yönelik desteği 2,5 ayda 22 bin ilave istihdama katkı sağladı. 

Benzin, LPG ve motorine çok büyük indirim! 

2022 yılına peş peşe büyük zamla giren vatandaşın belini özellikle benzin ve motorine gelen zamlar büktü. Vatandaşı ise sevindirin haber geldi. İddiaya göre haftaya motorinde büyük indirim yapılacak.

Doğalgaza dev zam kapıda!

Uluslararası piyasalarda son dönemde gözlenen fiyat artışlarına paralel olarak, nisan ayı başında doğalgaza yeni zam bekleniyor. Aylık güncellemeler kapsamında sanayinin kullandığı doğalgazdaki fiyat artışı yüzde 30’u bulabileceği iddia edildi.

Uçak ve otobüs biletlerine de zam geliyor

Zam yağmurundan uçak ve otobüs bileti fiyatı da nasibini alacak. Maliyetlerinin arttığını söyleyen sektör temsilcileri fiyatların artacağını söylüyor.

Asgari ücretle ilgili her kesime müjde!

Enflasyondaki yükselişin devam etmesinin ardından AK Partili Cahit Özkan ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci tarafından yapılan açıklamalar asgari ücrete ikinci bir zam beklentisini iyice güçlendirdi. Bu çerçevede vatandaşı heyecanlandıran bir açıklama da AK Partili Abdullah Doğru'dan geldi. Doğru, artan mazot ve gübre maliyetlerinin altında çiftçinin ezdirilmeyeceğini, emekliden çalışana her kesimi kapsayan müjdelerin haziran ayında duyurulacağını ifade etti.

Motorine zam geldi! 

Rusya Ukrayna savaşının ardından yükselmeye başlayan brent petrol fiyatlarının etkisiyle motorin ve benzin fiyatlarına üst üste zam gelmişti.19 Mart motorin fiyatlarına 1 lira 96 kuruş bir zam daha geldi.

Asgari ücret 5 bin TL’nin üstüne mi çıkacak?

Asgari ücrete ikinci defa zam yapılabileceği konusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da dile getirildiği geçtiğimiz gün AK Partili Cahit Özkan tarafından da açıklanmıştı. Bu konuşmaların ardından asgari ücrete ikinci zamda olabilecek oranlar konuşulmaya başlandı. Hesaba göre asgari ücret 5 bin liranın üzerine çıkabilir.

EPDK'dan flaş elektrik zammı açıklaması!

EPDK'dan elektrik zamlarına ilişkin son dakika açıklaması. Elektrik fiyatları 2022 yılına fahiş zamlarla başlayarak damga vurmuştu. Daha sonra kademeli tarife sınırında iki kez değişiklik yapılmıştı. Elektrik fiyatlarındaki oynamaların olma ihtimaline ilişkin açıklama geldi.

Benzin ve motorine sessiz sedasız indirim geldi 

Geçtiğimiz günlerde EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile akaryakıtta fiyat değişimlerini hesaplayan EPGİS arasından polemik yaşanmıştı. Bu gelişme sonrası EPGİS, fiyat değişimlerini açıklamayacağını duyurdu. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 66 kuruş, motorine 93 kuruş indirim geldi. 

Bu kez zam değil, indirim!

Brent petrol tarafındaki geri çekilmenin etkisiyle 15 Mart itibarıyla motorinin litre fiyatına 2,38 TL indirim yapıldı. Motorin pompa satış fiyatı 20.50 TL olurken, hafta içinde benzin fiyatı tarafında da indirim yapılması bekleniyor.

Benzin ve motorinde düşük fiyat formülü! EPDK harekete geçti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, artan akaryakıt fiyatlarına çözüm üretmek ve akaryakıt sektörünün sorunlarını dinlemek üzere sektör temsilcilerini 16 Mart Çarşamba günü toplantıya çağırdı. Toplantıda vatandaşın ve akaryakıt bayilerinin artan fiyatlar karşısında korunmasına yönelik çözüm önerileri konuşulacak.

Kobilere 25 milyon destek 

2021 yılında KOSGEB Mardin İl Müdürlüğü görevine atanan hemşerimiz Abdullah Yurten kısa sürede elde ettiği başarılarla, ildeki Kobilere 25 milyon destek sağladı. 

Milletvekili Bulut: GES ile çiftçinin ucuz elektrik enerjisi kullanabilmesinin yolunu açtık 

Elektrik maliyetinin düşürülmesi amacıyla AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, girişimlerde bulunarak bölgelere Güneş Enerji Santrali kurulması için Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonuna teklif sundu. 

Elazığ TSO kamu taahhüt sektörü için girişim başlattı 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, kamu taahhüt sektörü için hızlı bir şekilde fiyat güncellenmesi ve sözleşmelerde revizyon yapılması için Valilik ve TOBB nezdinde ilgili bakanlıklarla görüşme yapılması için çalışmalar başlatıldı. 

Merkez Bankası rezervleri 110,3 milyar dolar oldu 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 4 Mart haftasında 2 milyar 883 milyon dolar azalarak 110 milyar 261 milyon dolara geriledi. 

Benzin ve motorin fiyatlarında büyük indirim beklentisi! 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi ile 137 dolar seviyelerine çıkan Brent petrol sert bir düşüşle 112 dolar seviyesine kadar geriledi. Varil fiyatlarındaki yükselişle benzin ve mazot fiyatlarına arka arkaya zamlar gelirken, şimdi bu düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarına büyük bir indirim beklentisi oluştu.

Dolarda yükseliş sürüyor! 

10 Mart 2022 güne 14.65'ten başlayan dolar kuru yükselen petrol fiyatlarının da etkisiyle 14.80'i aştı. Euro da 16.43'ü gördü. Bununla birlikte altında da yukarı yönlü hareket devam ediyor.

LPG'ye bu gece yarısı büyük zam geliyor! 

Benzin ve motorine peş peşe gelen büyük zamların ardından bir zam da LPG'ye geliyor. Dün gece yarısı benzin ve motorine yapılacağı açıklanan 2.25 liralık zam geri çekilirken, sektör kaynakları bu gece yarısı LPG'ye 46 kuruş zam beklediklerini açıkladı.

Vatandaş canından bezdi!

Benzin ve motorine 7 kez üst üste gelen büyük zamların ardından bir zam da bu gece yarısı geliyor.

Toplam 1048 haber.