SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Çoban, Maden rezervleri ile ilgili açıklamalarda bulundu 

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban maden rezervleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Elazığ insanının feryadını duymayan ve görmeyen ihale makamının tüm iletişim kanallarını kapatarak kapalı devre kararları kabullenilecek bir durum değildir” dedi. 

Üniversite-Sanayi arasında işbirliği protokolü 

Fırat Üniversitesi ile Organize Sanayi Bölgesi arasında eğitim ve istihdama yönelik iş birliği protokolü imzalandı. 

Günay: Yeni tesis kurulması hükmünün getirilmesi yine karşılıksız bırakılmış

Yüksek Maden Mühendisi ve Elazığ Mermerciler Ve Madenciler Derneği Genel Sekreteri Hayri Günay Elazığ’ın maden İlçesi’nde bulunan maden rezervleri ile ilgili açıklama ve taleplerde bulundu. Günay, ““Yeni Tesis Kurulması” Hükmünün Getirilmesi Yine Karşılıksız Bırakılmış” dedi. 

Prof Açık, Türkiye’nin en güçlü 50 iş kadını arasında

Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi'ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımları arasında yer alan Seza Çimento'nun Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fortune Türkiye tarafından bu yıl 12'ncisi hazırlanan Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını listesinde üst üste beşinci kez yer aldı.

Şamil Tayyar da hayat pahalılığına isyan etti

Hayat pahalılığı ve üst üste gelen zamlar vatandaşı bezdirdi. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar da sosyal medya hesabından isyan ederek, "Piyasalardaki yangın söndürülmeden su kendi mecrasında akmaz" dedi.

Benzine indirim geliyor! 

Motorine üst üste gelen 2 indirimin ardından bu gece yarısı da benzin fiyatlarına indirim geliyor.

 81 ilde denetim yapılacak!

Deterjandan sabuna, tuvalet kağıdından bebek bezine kadar birçok ürünü kapsayacak olan KDV indirimi bugün başlıyor. KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. Birçok ürüne KDV indirimini yutan zamlar yapıldı. Bugün 81 ilde denetim yapılacak.

Evlerde kullanılan doğalgaza büyük zam geldi!

Beklenen zam gece yarısı açıklandı. Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 35, sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza ise yüzde 44,3 zam geldi.

Şeker de zamlardan nasibini aldı 

Son haftalarda şeker stoklarında sıkıntı yaşanırken şekere de zam geldi. Şekere yüzde 31 zam geldi. Türkşeker, kilogramı KDV dahil 5,96 TL'den sattığı şekerin fiyatını 7,80 TL'ye yükseltti. Türkşeker, raf garanti sistemi kapsamında perakende sektörüne sağladığı 5 kilogramlık toz şeker fiyatını ise 45 TL'den 55 TL'ye çıkardı. 

Başkan Arslan: Öncelikli talebimiz karşılanmıştır 

Elazığ Girişim Grubunun süreç yönetimi ve Elazığ kamuoyunda oluşan yüksek hassasiyet neticesinde Mapeg maden sahasının ihalesini ileri bir tarihe ertelendi. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan konuyla ilgili açıklama yaparak, “Elazığ girişim grubu olarak öncelikli talebimiz karşılanmıştır” dedi. 

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili "Net zam yapıldı, gündemimizde böyle bir şey yok. Başka şeyleri birbirine karıştırmamak lazım. Temmuz ayı geldiğinde sözleşmemizde yazdığı gibi hem kamu personelimizle yaptığımız toplu sözleşmede hem de işçilerimizle yaptığımız toplu sözleşmede enflasyon farkını vereceğiz. Birbirine karıştırmamak lazım." dedi. 

AK Parti'den ek gösterge ve asgari ücret için flaş açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'ndan asgari ücret ve 3600 ek gösterge için son dakika açıklaması geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin de durumu değerlendirilecek." dedi.

Motorine indirim geldi 

Brent petrolün 121 dolardan 110 dolara kadar gerilemesiyle motorinin Türkiye'deki litre fiyatında 1 lira 55 kuruşluk indirim meydana geldi.

Hemşehrimiz Turan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi 

Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) yeni başkanı Elazığlı hemşehrimiz Orhan Turan oldu. 

Dolar ve altın çakıldı borsa uçtu! 

İstanbul’daki Ukrayna-Rusya müzakeresinden çıkan '3 şehirde savaşı durdurma kararı' sonrası piyasalar sarsıldı. Borsa İstanbul'daki yükseliş yüzde 1.45'i aşarken, altın ve dolar değer kaybetti. İşte piyasalarda son durum.

Av. İbrahim Gök’ten ‘Bakkal Kart’ projesine destek

Geçtiğimiz yıl hem vatandaşa hem de küçük esnafa destek amacıyla başlatılan bakkal kart projesi bu yıl da hayırseverlerin katkıları ile devam ediyor. Proje kapsamında bakkallar odası başkanı Cebrail Top, İş İnsanı Av. İbrahim Gök ile bir araya geldi.

Buğdaya yüzde 22 zam geldi! 

Toprak Mahsulleri Ofisi, un sanayicilerine sattığı buğdaya yüzde 22'lik zam yaptı. Konu ile ilgili konulan ZMO İstanbul Şube Başkanı Murat Kapıkıran, "Sanayicinin ham madde temininde artan maliyetleri tüketiciye ekmek ve un zammı olarak dönecek" sözlerine yer verdi.

Motorin ve benzine indirim gelebilir!

Geçen hafta 120 doların üstüne çıkan petrol fiyatları bu haftaya düşüşle başladı. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 113,14 dolardan işlem görüyor.

Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı kaç oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 138 bin 101 oldu. Yakıta gelen zamma rağmen Elazığ’da araç sayısı aynı yılın bir önceki ayına göre 262 adet arttı. 

Toplam 1039 haber.