SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TOKİ Elazığ’da 8 arsayı satışa çıkardı 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 27 ilde 349 muhtelif arsayı açık artırmayla satışa sundu. Satışa çıkarılan arsalar arasında Elazığ’ın Aşağı Holpenk ve Yemişlik mahallesinde bulunan 8 arsa da yer aldı. 

AÇIK, Anadolu'nun liderleri buluşmasına katıldı

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, TÜRKONFED Bölgesel Yapılanma ve Derinleşme Komisyonu'nun ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilen Anadolu'nun Liderleri Buluşması'na katıldı. Açık toplantıda bölgedeki gelişmeleri, sorunları ve çözüm önerilerini aktardı.

Toplu taşımaya zam geliyor 

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, toplu taşımaya zam yapılacağını açıkladı. Yeni tarifeyle birlikte Bir kişi 6 TL, öğrenci fiyatı ise 4 TL 50 kuruş olurken taksimetre açılışı ise 12 TL olacak. 

Elazığ’da ekmeğe zam kararı masada 

Elazığ Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe zam yapılmasına ilişkin çalışmalara başlandı. Henüz zam netleşmezken Pazartesi günü nihai kararının verileceği öğrenildi. 

Vali Toraman OSB’de incelemelerde bulundu 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Organize Sanayi Bölgesinde çalışması devam eden projeleri inceledi. Vali toraman ayrıca OSB Başkanı Suat Öztürk’den projeler hakkında bilgi aldı. 

Başkan Gürkan: Yeşil dönüşüm ekonomisi tüm sanayicilerin en önemli gündem konusu 

MÜSİAD Elazığ Başkanı Tekin Gürkan, Konya’da düzenlenecek MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu Programına katılacaklarını söyledi. Başkan Gürkan açıklamasında “Yeşil Dönüşüm Ekonomisi ve karbon emisyonu tüm sanayicilerin en önemli gündem konusu” dedi. 

Başkan Öztürk: Bin kişinin istihdam edileceği fabrika kurulacak

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk’ün Elazığ’a 70 milyon Euro’luk bir yatırım yapılacağını ve bin kişiye istihdam kapısının açılacağını duyurdu.

Başkan Gürkan: Türk-Arap İş Zirvesi Elazığ adına verimli geçti 

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Gaziantep'te gerçekleştirilen Uluslararası İş Forumu (IBF) 2. Türk-Arap İş Zirvesi'nin, Elazığ iş dünyasına olumlu etki yapacağına inandığını vurguladı. 

Dünyada pirinç krizi yaşanabilir! 

Dünyada artan gübre ve enerji maliyetleri ile birlikte Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle küresel gıda fiyatları artıyor. Uzmanlar ise, bu sürecin devam etmesi durumunda pirinç krizi yaşanabileceğini açıkladı.

EYT, sözleşmeliye kadro ve ara zam masada 

Memurlara ek gösterge verilmesini öngören taslaktan sonra, sözleşmeli personel ve EYT konusunu gündemine alan hükûmet, 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama döneminde her iki konuyu da yasalaştırmayı hedefliyor. 

Keban'da Tekstilkent atölyesi kurulacak 

Keban Belediyesi Tekstilkent Atölyesi için ilk çalışmalara başladı.

Sarıeroğlu'ndan asgari ücret ve EYT açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, EYT çalışmasıyla ilgili "Bakan bey 'masamızda' dedi; Bakanlığın yol haritası ve planlaması vardır diye düşünüyorum." dedi. Sarıeroğlu, asgari ücrete ek zam iddialarıyla ilgili olarak Çalışma Bakanı Bilgin'i adres gösterdi.

KOSGEB genç girişimcinin yanında 

KOBİ ölçeğindeki firmalara ve yeni girişimcilere sağladığı desteklerle üretim gücünün artışında önemli rol oynayan KOSGEB, genç girişimcilere de 75 bin liraya kadar vergisiz ve faizsiz finansman sağlıyor. 29 yaşını aşmamış girişimciler, KOSGEB’e başvurarak destek alabiliyor. 

Bingöl ekonomisi şahlanacak

Bingöl’ün Karlıova İlçesi sınırlarında keşfedilen ve Türkiye’nin en büyük maden rezervlerinden biri olan 78 Milyon Ton Kömür Rezervinin işletme ihalesi gerçekleştirildi. Bir çok firmanın teklif vermeye cesaret edemediği ihaleyi Türkiye’nin bir çok bölgesinde önemli yatırımları bulunan, ülke ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlayan Ziver Holding aldı. 

560 bin kişiye kadro müjdesi 

3600 ek gösterge müjdesini veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bütün çalışanlarının ücretlerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdi. Kamudaki ücret dengesizlikleri son bulacak, 450 çeşit maaş yeniden düzenlenecek, çalışanlar arasında derece ve kademeye yaşanan dengesizlikler son bulacak. 

3600 ek göstergeden sonra gözler EYT'de! 

3600 ek gösterge sonrası açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin de gündemlerinde olduğunu söyleyerek "Çalışmalarımız devam ediyor." dedi. Bu açıklamadan sonra milyonların gözü kulağı EYT haberlerine çevrildi.

Konutlarda ısı yalıtım kredi paketinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü kabine toplantısının ardından açıkladığı "Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi"nin detayları belli oldu.

Elazığ’a tekstil yatırımları devam ediyor

Elazığ’a yeni bir tekstil yatırımı kazandırmak üzere gelen Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ve beraberindeki heyet Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ile bir araya geldi. 

Elazığ’da kurban fiyatları bir yılda yüzde 100 zamlandı 

Kırmızı et üreticileri birliği Başkanı Mehmet Çiçek, büyükbaş kurbanlık fiyatlarını açıkladı. 

Toplam 1036 haber.