SON DAKİKA

Dünya

Dünya Haberleri

Gazze'de can kaybı 30 bine dayandı

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 29 bin 514'e ulaşırken, yaralılar ise 69 bin 616'ya yükseldi.

İsrail ordusu, rehine operasyonu bahanesiyle Gazze'ye girdi

Gazze'de günlerdir hava bombardımanlarıyla katliam yapan İsrail ordusu, rehine operasyonları için karadan Gazze'ye giriş yaptı. İsrail ordusundan son dakika açıklaması geldi.

Biden'dan İsrail'in katliamıyla ilgili skandal açıklamalar!

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de en az 660 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısı sonrası İsrail'i ziyaret ediyor. Uçağın kapısında İsrail Başbakanı Netanyahu ile kucaklaşan Biden, hastane katliamı nedeniyle İsrail'i aklayıp, katliamı Filistin tarafının yaptığını iddia etti. İsrail'in hastane bombalamasına da 'patlama' demekten geri durmadı.

Bakan Nebati Mısır'a gidiyor! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin son dakika açıklamasına göre Mısır'a gideceği öğrenildi. Türkiye'nin darbeden sonra ilişkilerinin bozulduğu Mısır'a 9 yılın ardından bomba ziyaret.

Rus ordusu Ukrayna'yı işgale başladı! 

Rusya-Ukrayna krizinde korkulan oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Bu açıklamanın ardından önce Donbas'ta başkent Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı. İşte Rusya-Ukrayna krizinden son dakika gelişmeler...

Pentagon'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Başkan Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasının Türkiye ile askeri ilişkileri etkilemeyeceğini söyledi.

Biden'a karşı Türkiye'ye destek telefonu!

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Çavuşoğlu’nu 1915 olaylarına ilişkin Türk tezlerine destek verdiğini vurguladı.

Joe Biden'ın 'sözde soykırım' kararına tepkiler çığ gibi!

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı mesajındaki "sözde soykırım" ifadesine ilişkin ülkemizde ve dünyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Siyasiler, Biden'ın 'siyasi' kararına sert sözlerle tepki gösterdi. ABD'deki Türkler kararı sokaklara çıkarak protesto etti. Öte yandan 'soykırım' saçmalığına en manidar yanıt ise İletişim Başkanlığı'nın açtığı sergi oldu.

Azerbaycan ve Türkiye anlaştı! Sadece kimlik göstermek yetecek

Türk vatandaşlarının sadece kimlikle yurt dışına çıkarak seyahat edecekleri ülkelerin sayısı artıyor. Azerbaycan Milli Meclisi, Azerbaycan ile Türkiye arasında "Ortak Medya Platformu" oluşturulmasını öngören ve iki ülke arasında kimlik belgeleri ile seyahate olanak sağlayan anlaşmalara onay verdi.

ABD'deki olaylarda ölü sayısı 4'e yükseldi

ABD Kongresinin bazı Donald Trump destekçileri tarafından basılmasıyla yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısının 4'e yükseldiği açıklandı.

Çin'de yeni salgın alarmı!

Bu sene Hac yapılacak mı?

Toplam 19 haber.