SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Konutlarda ısı yalıtım kredi paketinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü kabine toplantısının ardından açıkladığı "Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi"nin detayları belli oldu.

Elazığ’a tekstil yatırımları devam ediyor

Elazığ’a yeni bir tekstil yatırımı kazandırmak üzere gelen Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ve beraberindeki heyet Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ile bir araya geldi. 

Elazığ’da kurban fiyatları bir yılda yüzde 100 zamlandı 

Kırmızı et üreticileri birliği Başkanı Mehmet Çiçek, büyükbaş kurbanlık fiyatlarını açıkladı. 

Kabine bugün toplanıyor 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yoğun bir gündemle bugün Külliye'de toplanacak. Gündemde Suriye'nin kuzeyine harekat, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvuruları ile 3600 ek gösterge var. 

Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı!

TÜİK Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon aylık yüzde 2.98, yıllık ise yüzde 73.50 oldu. ENAG'ın Mayıs ayı enflasyon rakamları ise iç karartıcı...

İnternet zam yağmuru başladı! 

İnternet paketlerine zam yağmuru başladı. Haziran ayına ertelenen internet zamlarında ilk haber Türk Telekom'dan geldi. Türk Telekom, internet paket ücretlerine yüzde 13 ile yüzde 23 arasında değişen oranlarda zam yaptı. Böylece son 6 ayda Türk Telekom'un sabit internet paketleri yüzde 43'ü bulan oranlarda zamlanmış oldu.

Otomobil fiyatlarına zam geldi!

Kur artışı ve artan maliyetler otomobil fiyatlarına yansıdı. Otomotivde birçok marka sıfır araç fiyatlarına yüzde 4-10 arasında değişen oranlarda zam yaptı.

Başkan Ulaş: Esnafımızı daha da zor günler bekliyor

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, yeni çıkan kararla basit usul mükellefi olan esnafların, herhangi bir işyerinde veya işletmede sigortalı çalışıyorsa bakanlık görüşü doğrultusunda gelire geçiş süreci başladığını ifade ederek bu alınan karar zor durumda olan esnafları daha da zora sokacağını ifade etti.

3600 ek gösterge kimleri kapsıyor

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergenin kapsamının belirlendiğini ifade etti. Bakan Bilgin, 3600 ek göstergeden faydalanacak meslekleri açıkladı.

Benzin ve motorine kallavi zam! 

Benzin ve motorine 1 Haziran gece yarısı gelecek zam ertelendi ancak, 2 Haziran Perşembe (bu gece) bu gece yarısı daha büyük zam gelecek.

Doğal gaza büyük zam! 

Doğal gazda haziran ayı için konut abonelerinin tarifesine yüzde 30, sanayi grubu tarifesine yüzde 40 ve elektrik üretim santrallerinin tarifesine de yüzde 17 zam yapıldı.

Benzin ve motorine zam! 

Petrol fiyatlarındaki ani yükseliş sonrası benzin ve motorine bir haftada üçüncü büyük zam geliyor. 1 Haziran 2022 Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 1.1 lira, motorinin litresine ise 1.14 lira zam geliyor.

3600 Ek gösterge çalışmaları tamamlandı 

Milyonlarca memur ve emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin çalışma tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taslak metni Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. 

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği mayıs ayı faiz kararını bugün saat 14.00'te açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faizi yüzde 14'te sabit bıraktı. 

Asgari ücrette ara zam formülü masada

Temmuz ayıyla birlikte asgari ücrete düzenleme yapılıp yapılmayacağı tartışmaları sürerken, AK Parti'den konuyla ilgili üst üste açıklamalar geliyor. 

Benzin ve motorine çok büyük zam! 

Brent petrol ve dolardaki ani yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Bu gece yarısı (27 Mayıs 2022) itibariyle benzin ve motorine yine çok kallavi zam geliyor.

Vergi istisnasının ayrıntıları belli oldu! 

Kazançları basit usulde tespit edilen yaklaşık 840 bin küçük esnafın da aralarında bulunduğu mükelleflere yönelik vergi düzenlemesinin uygulanmasına yönelik ayrıntılar belli oldu. Buna göre internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satış yapanlar ile YouTuberlar da basit usulden faydalanabilecek.

MÜSİAD’da Küresel gıda krizi ve tarımın geliştirilmesi konuşuldu 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şubesi, Dost Meclisi toplantılarında küresel gıda krizi ve tarım faaliyetleriyle alakalı bilgilendirme yapıldı.

Beştepe'de 3600 ek gösterge ve kripto para toplantısı! 

Beştepe, dün milyonları ilgilendiren iki önemli toplantıya ev sahipilği yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki toplantılarda, 3600 ek gösterge ve kripto para düzenlemeleri masaya yatırıldı.

Toplam 1039 haber.