SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Brent petrolde büyük düşüş!

FED'in faiz kararı ve resesyon endişeleriyle Brent petrolde yaşanan büyük düşüş benzin ve motorin pompa fiyatlarına yansımadı. İşte tüm detaylar.

Gürkan: Bölgesel Tarım Zirvesini Elazığ’da düzenliyoruz 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, 29 Eylül Perşembe günü düzenlenecek olan Bölgesel Tarım Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını belirterek, Elazığ Tarım potansiyelinin bu zirveyle çok daha iyi bir şekilde gün yüzüne çıkacağını vurguladı. 

Ekonomiye Değer Katanlar ödül töreni gerçekleştirildi 

Elazığ TSO ve Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ekonomiye değer katanlar ödül töreninde Elazığ’ın iş dünyası bir araya geldi. Törende yapılan konuşmalarda ekonominin önemine vurgu yapıldı. 

EYT sorununda düğüm çözülüyor 

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düğüm aralık ayında çözülecek. Yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemede tek bir formül üzerinde duruluyor. 

Motorine çok büyük indirim! 

Petrol ve dolar piyasalarındaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Benzin ve motorin fiyatları da bu dalgalanmayla birlikte dalgalanmaya devam ediyor. 

Otomobil sektöründen ÖTV düzenlemesi talebi 

Sektör temsilcileri, geleneksel olarak satışların arttığı son çeyrekte büyük kayıp yaşamamak için ÖTV matrahlarında güncelleme yapılmasını istiyor. 

Motorine büyük indirim geliyor 

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor.

TÜİK'e göre yıllık enflasyon yüzde 80'i aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre Ağustos'ta aylık enflasyon 1.46 oldu. Yıllık enflasyon ise 80.21 olarak gerçekleşti. Böylelikle tüketici enflasyonunda 1998 yılından bu yana en yüksek seviye kaydedildi. Üretici enflasyonu ise yıllık olarak yüzde 143,75 oldu.

Benzin ve motorine zam 

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinde 56 kuruş, motorinde ise 69 kuruş zam bekleniyor. 

Başkan Arslan: Enerjiye yapılan zamlar iş dünyasını olumsuz etkileyecek 

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 01 Eylül 2022 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacağı açıklanan Elektrik ve Doğalgaza yapılan zammı değerlendirerek, yapılan zammın iş dünyasını olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi. 

Benzin ve motorine indirim! 

Brent petroldeki düşüş sonrası dün gece yarısı benzin ve motorine yapılacak indirim 3 Eylül Cumartesi (bu gece yarısı) gününe ertelendi ve indirimin miktarı büyüdü.

Zam değil büyük indirim geliyor 

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Motorine gelen art arda zamlar araç sahiplerinin keyfini kaçırırken, bu kez bir indirim haberi geldi.

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı personel alacak 

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yayınlanan ilana göre, kuruma 97 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Sağlık Bakanlığı tarafından "temizlik görevlisi" olarak istihdam edilmek üzere 1356 engelli sürekli işçi alımı yapılacak. 

Tarım Kredide indirim başladı

Tarım Kredi, marketlerinde 30’un üzerinde temel tüketim ürününde bugünden itibaren indirimli fiyat uygulamasına geçti. Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile enflasyonla mücadele kapsamında temel tüketim ve et ürünlerinde kapsamlı bir indirim kampanyası başlatıldı.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılının 2. çeyreğine (Nisan-haziran) ilişkin işsizlik oranlarını açıkladı. Buna göre işsizlik ikinci çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre 43 bin kişi azalarak 3 milyon 654 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puanlık azalış ile yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,9 iken kadınlarda yüzde 13,9 olarak ölçüldü.

Depoları doldurun! Motorine zam 

Akaryakıt fiyatlarına bu gece yarısı itibariyle kallavi zam geliyor. 16 Ağustos 2022 itibariyle motorinin litre fiyatına 1 lira 26 kuruş zam geliyor. İşte zamlı motorin fiyatları.

30 ürüne indirim geliyor işte tarih

Tarım Kredi, marketlerinde 30’un üzerinde temel tüketim ürününde 15 Ağustos Pazartesi itibarıyla indirimli fiyat uygulamasına geçileceği duyurdu.

Benzine kallavi zam geliyor! 

Motorinden sonra benzine de zam geliyor. Sektör yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 10 kuruş zam gelecek.

Başkan Arslan Finansmana Erişim İstişare Toplantısı’na katıldı 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Finansmana Erişim İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan da katıldı. 

Toplam 1039 haber.