SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT'de herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin toplantı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT düzenlemesinde herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır.

Zincir market yöneticilerine fiyat uyarısı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürüyle görüştü. Bakan Muş, asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili yöneticileri uyardı. Bakan Muş, "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

Bulut, OSB’deki ayakkabı ve çanta fabrikasını inceledi 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, OSB’de faaliyete girecek ayakkabı ve çanta fabrikasında incelemelerde bulundu. 

ETSO Olağan meclis toplantısı gerçekleşti 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Sedat Karataş başkanlığında gerçekleşti. 

Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı kaç oldu? 

TÜİK Kasım 2022 illerde trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıt verilerini paylaştı. Elazığ’da Kasım ayı ölçeğinde kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 140 bin 555 oldu. 

Erman, merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu 

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, EYT başta olmak üzere merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Bilgin'den canlı yayında EYT açıklaması! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili "Bir yaş aralığı ihtimal dahilindedir, olacak demiyorum, henüz netlik kazanmadı. Ocak ayına varmadan, önümüzdeki hafta Meclis'e gitmiş olur" dedi.

Orman Genel Müdürlüğü Elazığ’da personel alacak

Orman Genel Müdürlüğü Elazığ’da 3 sözleşmeli Orman Mühendisi alımı yapacak. Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 249 sözleşmeli Orman Mühendisi alımı yapacak.

Erdoğan'dan Karadeniz gazı müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da toplu açılış töreninde konuştu, Erdoğan, "Karadeniz gazı ile ilgili pazartesi günü yeni müjdeleri paylaşacağız" dedi.

Çocuklu aileye 3 bin 300 lira devlet yardımı!

Çocuklu ailelere müjde gibi açıklama geldi. İlkokul ve orta öğretim çağında çocukları olan ailelere 3300 TL, üniversite öğrencileri için 5500 TL destek ödemesi için başvurular başladı. İşte, 7-17 yaş arası çocuğu olan ebeveynlerin başvuru için yapması gerekenler.

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret paylaşımı!

2023 asgari ücret 8 bin 500 lira oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2002 yılından bu yana uygulanan asgari ücret ve dolar karşılığının yer aldığı tabloyu paylaştı.

KDV beyannamelerinin verilme süresi uzatıldı 

Katma Değer Vergisi (KDV) beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödenme süreleri 28 Aralık'a kadar uzatıldı. 

Emekli maaşlarına kaç lira zam yapılacak? 

Asgari ücrete yüzde 54.7 zam yapılmasının ardından milyonlarca emeklinin maaşı asgari ücretin yarısı bile etmez hale geldi. Toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyonla birlikte yılbaşında yüzde 18 civarında zam alacak memur ve emekliler, en az asgari ücret zammı kadar bir artış bekliyor.

Asgari ücretin rakamı belli oldu!

Milyonlarca çalışan vatandaşın beklediği ve 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı belli oldu. Yeni asgari ücret net 8 bin 500 TL oldu. 

Benzine zam geliyor! 

Benzin ve motorine 21 Aralık Salı günü gelen çifte indirimin ardından bu gece yarısı benzine zam geliyor. Benzine gelen indirim fazlasıyla geri alınıyor.

Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı? 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından Ocak 2023'te elektrik ve doğalgaza herhangi bir zam yapılmayacağı açıklandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın asgari ücreti açıklayacağız

AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği asgari ücretle ilgili konuştu. "Bugün bakanımla görüşüp sonuca bağlayacağız" diyen Erdoğan, asgari ücretin yarın açıklanacağını belirtti.

Başkan Şimşek’ten kentsel dönüşüme destek çağrısı 

Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ayhan Şimşek, Elazığ’ın deprem bölgesi olduğuna değinerek kentsel dönüşüm konusunda destek çağrısında bulundu. 

Gürkan: Kobi'lerimiz, kalkınma ve gelişmenin en önemli unsurlarıdır

MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi Toplantısına bu hafta; KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa konuk oldu.

Toplam 1048 haber.