SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bakan Nebati: Güçlü Türkiye'nin inşası için çalışıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sağlam ve ihtiyatlı kamu maliyesi politikalarıyla, güçlü Türkiye'nin inşası için orta ve uzun vadeli bir perspektif anlayışıyla çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi.

Benzin ve motorine çok büyük indirim geliyor! 

Araç sahiplerine güzel haber geldi... Benzin ve motorine bu gece yarısından itibaren çok büyük indirim geliyor. Benzin 2 lira 13 kuruş, motorin 1 lira 88 kuruş ucuzlayacak.

Milyonların beklediği haber! 

EYT ne zaman çıkacak? sorusu milyonlarca kişinin gündemini meşgul ederken düzenlemesinin kısa bir süre içerisinde Meclis'e gelmesi bekleniyor. EYT ile ilgili araştırmalar sürerken çalışan kişilerin emekli olması durumunda kıdem tazminatı nasıl olacak, emekli olanlar yeniden çalışabilecek mi? İşte milyonların merak ettiği detaylar...

Kasım ayı enflasyonu belli oldu! 

TÜİK, milyonlarca emekli ve memurun maaş zammını belirleyecek olan Kasım ayı enflasyon rakamları açıkladı. İşte Kasım 2022 enflasyon rakamları...

Gabar Dağı'nda petrol rezervi bulundu 

Sabah yazarı Yavuz Donat Şırnak Gabar Dağı'nda bulunan petrol rezervi ve miktarına ilişkin önemli bir yazı kaleme aldı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir duyuru yapacağını aktardı.

Motorine büyük zam geliyor! 

Motorin fiyatlarına geçtiğimiz hafta 3 kez peş peşe indirim gelmişti. Ancak bu gece yarısı motorine kallavi zam geliyor... İşte 2 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Bakan Nebati resmen duyurdu çalışmalar başladı! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati EYT ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kıdem tazminatı yüküne ilişkin uygun finansman koşulları için KGF paketi konusunda hazırlıkların başlatıldığını söyledi.

Kırmızı çizgimizdir dedi ilk kez rakam verdi! 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret maratonunda ilk toplantının yapılmasının ardından sendika cephesinden TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ilk kez rakam verdi. Atalay "7 bin 785 liranın altındaki bir rakamı kabul etmemiz sıfır, kırmızı çizgimiz. Bu miktarın üzerine çıkmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret zammı için ilk toplantı başladı! 

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammına ilişkin ilk toplantı başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'u ağırlıyor. Toplantıda asgari ücret takvimi belirlenecek...

Emlak vergisi ödemeleri için son gün 

2022 yılına ait emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri için tanınan süre bugün sona erecek. Ödemeler, belediyelere havale yoluyla ya da e-Devlet üzerinden yapılabilecek. 

O kısımdaki EYT'lilere kötü haber 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 8 Eylül 1999 öncesi stajyer ve çırak şeklinde çalışanların merakla beklediği soruda yolu kapattı. Bakan Bilgin, 8 Eylül 1999 tarihinden önce çırak ya da stajyer olarak çalışma hayatında bulunmanın bildiğimiz anlamda çalışma olmadığını söyledi.

Benzine zam motorine indirim geldi! 

Benzine 3 kez üst üste gelen indirimin ardından bu gece yarısı zam geldi. Benzinin litresi 55 kuruş arttı. Motorine ise 95 kuruşluk indirim yapıldı.

Hepsine rekor zam geldi!

2023 yılının başlamasıyla birlikte vergi, harç ve cezalara kallavi zamlar gelecek. 2023 yılı için ceza, harç ve bazı vergilerde yeniden değerlendirme oranı yüzde 122,93 olarak ilan edildi. Cezalar da harçlar da en az 2 kat arttı.

İkinci el araçta 3’ten fazla satışa ceza 

Yetki belgesi olmayan ve bir takvim yılı içerisinde 3’ten fazla araç satan kişilere, tebligatlar gönderilmeye başlandı. Yaptığı izahat yeterli bulunmayanlar için cezalar yolda. Sadece vergi cezası bile satıştan elde edilen karın yüzde 40'ına kadar kesilebilecek. 

Benzine indirim geliyor! 

Benzine bir haftada 3. kez indirim geliyor. Bu seferki indirim diğer iki indirimden daha büyük. Benzine 23 Kasım Çarşamba bu gece yarısından itibaren 1 lira 16 kuruş indirim geliyor.

Fahiş fiyatla mücadelede yeni dönem başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ürünlerdeki fahiş fiyat artışlarına ilişkin, ‘Para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz’ dedi. 

Fahiş fiyat ve stokçuluğa 9 milyon lira ceza 

Ticaret Bakanlığı, temel gıda ve temizlik ürünlerinde fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yaptıkları belirlenen zincir marketler ve işletmelere toplam 9 milyon 403 bin TL ceza verilmesine karar verdi. 

Benzine yeni indirim! 

Dün 77 kuruş indirim gelen benzine bu gece yarısı bir indirim daha geliyor. Benzine 19 Kasım 2022 cumartesi gününden (bu gece yarısı) itibaren geçerli olmak üzere 75 kuruş indirim geliyor.

Trafik sigortasında yeni dönem! 

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Trafik sigortasında mevcut basamak sistemini genişletiyoruz diyerek yeni dönemi anlattı.

Toplam 1048 haber.