SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

MEB personeline promosyon müjdesi! 

On binlerce öğretmene promosyon müjdesi geldi. 31 Aralık 2023 tarihinde süresi dolacak olan Milli Eğitim Bakanlığı ile Vakıfbank arasındaki maaş promosyon sözleşmesi, iki yıl ilave edilerek revize edildi. MEB personelinin maaş promosyonu 25 bin 500 liraya yükseltildi. Banka promosyon ücretleri 16 Kasım'da hesaplara yatıyor.

Konutlarda yap-işlet-devret dönemi 

Dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatan kamunun ardından özel sektör de devreye girdi ancak Yap-İşlet- Devret modeliyle... Proje kapsamında devlet arazisinde geliştirilecek konutlar, 5 yıllık kontratlarla kiralanacak. Konutların devlete teslim süresi ise 18 yıl olarak belirlendi. 

2023’te Togg kaç adet üretilecek 

Yerli otomobil Togg fabrikası 29 Ekim’de açılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg'un üretimine ilişkin, Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek. dedi.

Elazığ’ın Eylül ayı araç sayısı belli oldu! 

TÜİK Eylül 2022 illerde trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıt verilerini paylaştı. Elazığ’da Eylül ayı ölçeğinde kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 139 bin 928 oldu. 

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? 

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Beklenti bir hayli yüksek... İktidar cephesi asgari ücretlileri üstüne basa basa enflasyona ezdirmeyeceğini söylüyor. İşte asgari ücret zammı için kulislerde konuşulan rakamlar...

Sözleşmeliye kadro için son toplantı! 

Sözleşmeli personel düzenlemesi ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Düzenlemenin kapsamına sadece 4B'liler olacak" dedi.

Torba fiyatı 1 yılda yüzde 140 arttı

Rusya’nın doğal gazı kısıtlamasıyla Avrupa ülkeleri Türkiye’den kömür talep etmeye başladı. Kömürcüler 'elimizde yeterince stok yok' diyerek talepleri geri çeviriyor. Geçen sene 80 liraya satılan torba kömürün fiyatı şu anda 180-190 liraya kadar çıktı.

Araç sahiplerine kötü haber! 

Akaryakıt fiyatları, araç sahiplerini kara kara düşündürürken bir kötü haber de Motorlu Taşıtla Vergisi'nden (MTV) geldi. 2023 bütçesindeki rakamlara göre MTV'ye yüzde 60 zam yolda.

Merkez Bankası faiz kararını verdi! 

Merkez Bankası (TCMB) Ekim ayı PPK toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini 150 baz puan indirdi. Böylece faiz yüzde 10.5'e indi... Merkez'in son üç aydaki faiz indirimi 3,5 puanı buldu.

Benzin ve motorine indirim geliyor! 

Benzin ve motorine büyük indirim geliyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, benzin ve motorin fiyatlarına 21 Ekim 20122 Cuma günü (bu gece yarısı) itibariyle 1 TL indirim gelmesi bekleniyor.

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması! 

Milyonların gözü kulağı şimdiden Ocak ayında gelecek zamla ilgili haberlerde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" dedi.

Motorine indirim geliyor!

Petrol fiyatlarındaki artış motorinin litre fiyatına zam olarak yağmıştı. Motorin için beklenen indirim 13 Ekim 2022 perşembe günü itibariyle geçerli. Bu kez motorin indirimi kallavi olacak. 6 günde gördüğü 4 zamla 28 liranın üstüne çıkan motorinin litresi 2 lira 13 kuruş ucuzlayacak. Motorinin fiyatı 13 Ekim itibariyle 26 lira 37 kuruşa inecek. Benzin zamlanmamıştı haliyle indirim de beklenmiyor.

Kamu bankalarının emekli promosyonu belli oldu

Son dönemde özel bankalar arasındaki maaş promosyonu yarışına kamu bankaları da dahil oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli maaş promosyonuyla ilgili flaş bir açıklama geldi. Kamu bankalarında SGK emeklilerine 3 yıl için ödenen promosyon tutarı 5 bin liraya çıkarıldı.

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücretin Komisyon kararıyla belirlendiğini hatırlatarak, "Şimdiden rakam telaffuz etmek doğru değil. Ekim, kasım, aralık ayları sonrasında enflasyon rakamlarını göreceğiz ve Komisyon karar verecek" dedi. 

Esnafa kredi desteği yolda! 

Yapılacak Kabine toplantısının öncesinde esnaflar için yeni bir destek paketinin yolda olduğu haberi geldi. Esnaflar için kredi üst limiti 500 bin liraya çıkarılacak. Halkbank aracılığıyla verilecek kredide faiz oranı yüzde 7,5'e düşecek. Paketin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından açıklaması bekleniyor. 

Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı

TÜİK verilerine göre, işsizlik ağustos ayında yüzde 9,6 olarak gerçekleşti. Temmuz ayında işsizlik yüzde 10,1 düzeyindeydi. İşsizlik rakamları 51 ay sonra tekrardan tek haneye düştü.

Emekli zammı ne kadar olacak? 

Yeni yılda emekli zammı milyonlarca emeklinin gündeminde bulunuyor. Emekliler, ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam alıyorlar. Bugün eylül enflasyon rakamları açıklandıktan sonra ocak emekli maaşı zammı araştırılmaya başlandı. Peki Ocak SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı ne kadar olacak

Bu gece daha büyük zam var!

Petrol fiyatlarındaki yükseliş sürerken, araç sahiplerine kötü haberler üst üste geliyor. Motorine 2 günde 2 lira 49 kuruş, benzine ise 1 lira 35 kuruş zam gelmişti. Zamların arkası kesilmiyor. Motorine bu gece yarısı bir büyük zam daha geliyor.

24 saat geçmeden daha büyük zam! 

Gece yarısı motorinde 1 lira 10 kuruş, benzinde 62 kuruş zam gelmişti. Bu zammın şok atlatılamadan bu gece yarısı bir zam daha geliyor hem de bu seferki daha büyük olacak. İşte benzin ve motorine 6 Ekim Perşembe günü gelecek zamların miktarları.

Toplam 1040 haber.