SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret dördüncü toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, “Henüz sonuç alınamadı” dedi. 

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne indirim!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 yılında yüzde 61.5 olarak uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan indirim yetkisini kullandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Komisyon toplantısı başladı gözler Erdoğan'da

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan, tüm Türkiye'yi ise dolaylı olarak ilgilendiren Asgari Ücret zammıyla ilgili Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı saat 14:00'te başladı.

Sigaraya 6 lira zam birden geliyor!

3 Ocak 2023 ayı itibariyle tüm sigaralara 6 lira zam geliyor.

Başkan Telçeken: Teşvikler, Elazığ’ı üretim üssü yapacaktır

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği Başkanı Tugay Telçeken, 6. Bölge avantajlarının Elazığ’da sanayinin ve istihdamın gelişmesine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. 

EYT'de geri sayım 

Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik düzenlemeyle ilgili hazırlıklar sürüyor. Kapsama gireceklere ilişkin tüm kayıtlar inceleniyor, dijital ortama aktarılıyor. Verilere erişilmesinin ardından, EYT çalışmasının detayları ay sonuna kadar netleşecek. 

2023 asgari ücret ne kadar olacak? 

2023 asgari ücret yarın belli olacak. Milyonlar Asgari Ücret Komisyonu'ndan çıkacak kararı beklerken Bakan Vedat Bilgin'den kritik bir açıklama geldi. Bakan Bilgin "Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz." dedi.

İller Bankası sözleşmeli 400 personel alacak

İller Bankası sözlü sınav sonucuna göre merkez ve yurt içi hizmet birimlerinde sözleşmeli olarak çalıştırmak üzere mühendis, mimar, şehir plancısı, peyzaj mimarı, tekniker, yönetim personeli ve büro personel kadrolarına 400 personel alımı gerçekleştirecek.

Benzin ve motorine indirim geliyor! 

Araç sahiplerine çifte indirim müjdesi geldi. Geçen hafta kallavi zamların geldiği benzin ve motorine 21 Aralık 2022 günü (bu gece yarısı) çifte indirim geliyor.

Asgari ücrette gözler üçüncü toplantıda 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu, üçüncü toplantısını 20 Aralık Salı günü yapacak. Bu toplantı sonrası merakla beklenen yeni asgari ücretin açıklanması bekleniyor. 

Benzin'e kallavi zam! 

Araç sahiplerine kötü haber geldi. Benzine bu gece yarısından itibaren geçerlik olmak üzere 1 lira 7 kuruş zam geliyor.

Asgari ücret en az 8 bin 500 lira olacak! 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücrete ilişkin pazarlık rakamlarının ortaya konulacağı ikinci toplantısını yaparken, ekonomist Şeref Oğuz'dan "Asgari ücret en az 8 bin 500 lira olacak" iddiası geldi. Oğuz iddiasını bakın neye dayandırdı.

Türkiye’nin en ucuz ekmeği, Pertek’te

Pertek Belediyesi, artan ekonomik maliyetler karşısında, vatandaşın ucuza ekmek alabilmesi için halk ekmek fiyatını 2,5 liraya düşürdü. 

Bakan Bilgin'den flaş EYT açıklaması! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Yeni değil uzun zamandır çalışıyoruz" dedi.

TEDAŞ borçları siliniyor! 

AK Parti’nin Meclis'e sunduğu torba kanun teklifi ile TEDAŞ’a olan 2 bin TL ve altındaki borçlar silinecek, bu tutarın üstündeki geçmiş dönem borçları ise yapılandırılacak.

İşsizlik rakamları açıklandı 

Türkiye'de işsizlik oranı, ekimde bir önceki aya göre 0,1 puan artışla yüzde 10,2 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 534 bin kişi olarak belirlendi.

TARSİM prim desteği oranları belirlendi 

Tarım Sigortaları Havuzu tarafından gelecek yıl kapsama alınacak riskler ve ürünlerle prim desteği oranları tespit edildi. Tüm sigorta branşlarında ilk defa yüzde 5 "şehit yakını ve gazi" indirimi getirildi. 

Ehliyet almayı düşünenler dikkat! 

Ehliyet almayı düşünen milyonlar elini çabuk tutmak zorunda çünkü yeni yılla birlikte fiyatlarda ciddi bir artış yaşanacak. 2023'te ehliyet harcının 2 bin 489 lira 77 kuruşa yükselmesi ve dolayısıyla B sınıfı bir ehliyetin maliyetinin 10 bin TL'nin üzerine çıkması bekleniyor. 

Benzine bir indirim daha! 

Dün (8 Aralık) benzine 2 lira 13 kuruş, motorine ise 1 lira 88 kuruş indirim gelmişti. Bu gece yarısı benzine bir indirim daha geliyor... İndirim bu gece yarısı pompaya yansıyacak. Motorine indirim var mı? İşte 9 Aralık güncel benzin ve motorin fiyatları...

Toplam 1048 haber.