SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bakan Dönmez duyurdu! Elektrikte indirim sinyali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şubat ayı itibarıyla toptan elektrik fiyatlarında yüzde 15-16 seviyesinde bir gerilemenin olabileceğini belirtti.

Emeklilere zam farkı ödemesi başladı 

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların zam farkları ile, harp veya vazife malullerinin 2022 yılı ek ödemeleri bugün hesaplara yatırılmaya başlandı. 

Doğalgaza yüzde 17,22 indirim yapılacak 

Şubat itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında yüzde 16,67, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 13,30 ila 17,22 arasında indirime gidildi. 

Benzin ve motorine indirim! 

Dün benzine 1 lira 25 kuruş, bugün de motorine 83 kruş zam gelmişti. Bu gece yarısı ise hem benzine hem de motorine indirim geliyor. Benzin e motorinde indirimin 61 kuruş olması bekleniyor...

Depoları şimdiden fulleyin! 

Geçtiğimiz haftalarda benzine peş peşe 3 kez zam geldi. Bu kez de motorine zam geliyor. Motorin zammı gece yarısından itibaren yansıyacak.

EFT ve havale ücretlerinde artış

Bankaların, internet üzerinden 1000 TL’ye kadar EFT işlem ücreti, 1-1,14 liradan 1,05-2,67 TL aralığına yükseldi. Söz konusu rakam 50 bin lira ve üzeri işlemlerde ise 3,27 ile 16,37 TL arasında değişiklik gösterdi. 

Bakan Bilgin’den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin 2023'e maliyetinin 150 milyar lira civarında olabileceğini söyledi. Bakan Bilgin, “Mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok” dedi. 

Yeni yapılandırma paketinin ayrıntıları belli oldu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni borç yapılandırma paketinin ayrıntılarını açıkladı. 

TYP Kapsamında Elazığ’da 415 kişi istihdam edilecek 

Elazığ’da, TYP kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 415 kişi istidam edilecek. 

Devlete olan borçlara yapılandırma imkanı geliyor 

Borçlar için yapılandırma paketi geliyor. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. 

Kantincilerden sabit fiyat talebine tepki 

Kantinci Esnaf Derneği, Deva Partisi Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Şahin’in Elazığ’daki okul kantinlerinde sabit fiyat uygulanması çağrısına tepki gösterdi. Elazığ Kantinci Esnafı Derneği Başkanı Ahmet Gülhan, Şahin’in açıklamalarının gerçeklerden uzak bir talep olduğunu söyledi. 

Motorine kallavi zam! 

Benzine gece yarısından itibaren 67 kuruşluk zam geldi. O zammın şoku atlatılmadan bir zam haberi daha geldi. Motorinin litresine bu gece yarısından itibaren geçerlik olmak üzere 1 lira 5 kuruş zam geldi. İşte 17 Ocak 2023 zamlı ve güncel akaryakıt fiyatları...

Benzine gece yarısı zam var! 

Araç sahiplerine bir kötü haber daha...

Elazığ Havalimanı yolcu sayısı açıklandı 

Elazığ havalimanı 2022 yılı yolcu sayısı açıklandı. 2021 yılında Elazığ Havalimanı’nı 559 bin 236 kişi kullanırken, 2022 yılında bu rakam 666 bin 724 kişi oldu. 

EYT'liler ne zaman emekli olacak? 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili araştırmalar hız kesmiyor. EYT'liler hakkında çalışmalar sürüyor. Günden güne merak konusu olan sorular ise vatandaşların gündeminde yer alıyor. EYT son dakika haberleri gelişmeleri neler? EYT'liler ne zaman emekli olacak, ilk maaş ne zaman yatacak? EYT maaşı ne kadar olacak, şartları nedir? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT Destek Paketi ile ilgili önemli detayları açıkladı. İşte konuya ilişkin son güncel durum... 

2022 yılı Aralık ayı ihracat oranları belli oldu 

Türkiye ihracatçılar meclisi 2022 yılı aralık ayının ihracat oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da Aralık ayında 26 milyon 699 bin dolarlık ihracat yapıldı. 

Memur ve emekli zammı Resmi Gazete’de yayımlandı 

Memur ve emeklilere yüzde 30 zam yapılmasına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Benzine zam! 

Petrol fiyatlarında ki düşünün ardından dün 63 kuruş indirim yapılan benzine bu gece yarısı (13 Ocak 2023) itibariyle 80 kuruş zam geliyor! Dün kaşıkla verilen indirim bugün kepçeyle geri alınacak.

Sıfır ve ikinci el araç piyasasına denetim 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş sıfır ve ikinci el araçlar için müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. 

Toplam 1040 haber.