SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TOGG'a ilk zam geldi! 

TÜRKİYE'nin yerli elektrikli otomobili TOGG'un fiyatlarına zam geldi. Yeni zamlı fiyatlara göre en ucuz TOGG aracın fiyatı 953 bin TL'den 1 milyon 207 bin TL'ye yükseldi. İşte TOGG'ların yeni fiyatları...

Memura yapılacak seyyanen zam belli oldu

En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Teklifimiz toplam 17 maddeden oluştu. Teklifle seyyanen net 8 bin 77 lira artış öngörüyoruz. En düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olacak" dedi. 

Motorine zam geliyor

Benzinin litre fiyatına gelen 2,11 TL’lik zammın ardından, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinde 87 kuruşluk bir fiyat artışı yaşanacak.

Benzin fiyatlarına okkalı zam yolda! 

Dolar kurundaki sert yükseliş akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Benzine 2 lira 11 kuruşluk zam bekleniyor Zam, salı gününden itibaren geçerli olacak

Doğal gazda temmuz tarifesinde zam var mı?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), temmuz itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

Elazığ dahil 11 ile destek verilecek 

Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgesindeki KOBİ'lere yeni inşa edilecek iş yerleri için 1 milyon liraya kadar destek sağlanacağını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıkladı. 

Zamlı asgari ücret ne zaman hesaplara yatacak?

Asgari ücrete ara zam yapıldı ve yeni asgari ücret net 11 bin 402 lira oldu. Peki milyonlarca çalışan yeni maaşları ne zaman hesabında görecek?

Elazığ’ın en gelişmiş ilçesi belli oldu 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği 19 yeni il önerisi için çalışmalar devam ediyor. Belirlenen kriterleri karşılayan 19 ilçe il olacak. Bununla birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022 yılında hazırlanan İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması yeniden gündeme geldi. Açıklanan verilerde Elazığ'da merkez ilçe hariç diğer ilçelerin neredeyse tamamı az gelişmiş ilçeler arasında yer aldığı görüldü. 

Paralar bugün hesaplara yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı dolayısıyla Temmuz ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarını öne çekerek bugün itibarıyla hesaplara yatıracaklarını belirtti. Bakan Göktaş, vatandaşlara toplam 2,7 milyar TL ödeme yapacaklarını bildirdi.

Dolar 25 lirayı da aştı! 

Merkez Bankası'nın dün 27 ay sonra yaptığı faiz artışı sonrası dolar ve euro adeta çıldırdı. Faiz artışını yeterli görmeyen döviz kurları dakika dakika rekor üstüne rekor kırdı. Dolar yeni güne tarihi bir rekor daha kırarak başladı. Dolar tarihte ilk kez 25 lirayı aştı. Vatandaş "Dolar kaç TL oldu" diye ekranlardan gözünü ayıramaz hale geldi.

Merkez Bankası faiz kararını verdi! 

Merkez Bankası yeni Başkan Hafize Gaye Erkan'lı ilk PPK toplantısında politika faizini 27 ay sonra yükseltti. Yüzde 8.5 olan politika faizi yüzde 15'e yükseltildi. Merkez Bankası, önümüzdeki aylarda da faizin artırılacağının sinyalini verdi.

Altında yükseliş tam gaz! Son fırsatı kaçırmayın 

Altın fiyatları yatırımcının takibinde... Altın güne yükselişle başladı ve uzmanlara göre önümüzde aylarda görülmemiş rakamlar görülecek. Altın son bir alım fırsatı verir mi merak ediliyor. İşte altın piyasasında son durum...

Gürkan: Böylesi yatırımların artarak devam etmesini diliyorum 

MÜSİAD Elazığ Başkanı Tekin Gürkan, Elazığ’da faaliyete başlayan bir çanta ve ayakkabı fabrikasının yönetim kurulu başkanı ile bir araya gelerek çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. 

Bayram öncesi motorine büyük zam geliyor

Petrol ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın ardından motorin grubunda 20 Haziran Salı gününden geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş zam bekleniyor.

Külliyede kritik toplantı!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bugün toplandı. 

Özgür Erdursun'dan bomba asgari ücret açıklaması!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun asgari ücret ara zammına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Enflasyondaki dalgalanmaları hesaplayarak tahminde bulunan Erdursun, "Asgari ücret tahminim 12 bin TL" dedi.

Altın yeni rekor kırdı! 

9 Haziran 2023 altının onsu 1.965,09 dolardan işlem görürken gram altın 1480 lirayı görerek rekor kırdı. Yaz aylarında 1500'lü rakamların görülebileceği konuşuluyor. İşte haftanın son işlem gününde altın fiyatları....

Benzine büyük zam geliyor! 

Petrol fiyatlarındaki yükselişle birlikte doların Türk Lirası karşısında 23 liranın üzerine çıkarak tarihin en üst seviyesini görmesi sonucu akaryakıt ürünlerine araç sahiplerini deli edecek zam geliyor. Bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzine 2 lira 70 kuruş, motorine ise 1 lira 40 kuruş zam geliyor. Yeni zamlar da kapıda bekliyor...

Motorine çok kallavi zam geliyor! 

Petrol fiyatları 77 doları aştı, dolar tarihinin en yüksek seviyesini görerek bugün itibariyle 21 lirayı aştı. Bu da akaryakıt ürünlerine zam olarak dönmeye başladı. Geçen hafta benzine gelen zamların ardından bu hafta motorine de çok büyük zam geliyor. Motorinin litre fiyatı 19 TL'den 21 TL'ye yaklaşacak. Benzine de zam kapıda.

Toplam 1038 haber.