SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

LPG'ye zam geliyor

Benzinde yaşanan artış sonrasında sürücülerin ilk tercihi olan LPG'de (Otogaz) fiyat bu gece değişiyor. LPG zam sonrasında 18 TL'ye çıkacak.

Elektrikte ekim tarifesi belli oldu zam geldi! 

1 Ekim'den itibaren geçerli olacak yeni elektrik fiyat tarifesi belirlendi. Yeni tarifeye göre, konut aboneleri için zam yapılmazken, sanayi ve ticarethane abonelerinin kullandığı elektriğe ise yüzde 20 oranında zam yapıldı.

Ek MTV için kritik gün yarın!

Ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuru yarın Anayasa Mahkemesi'nde esastan görüşülerek karara bağlanacak.

Araç sahipleri dikkat! İndirim geliyor

Üst üste zamlarla 39 liraya ulaşan benzinin litresine bu gece yarısından itibaren (27 Eylül Çarşamba) 1 lira 94 kuruş indirim geliyor. İşte 26 Eylül 2023 Pazartesi güncel akaryakıt fiyatları...

Emekli maaş düzenlemesi meclise geliyor 

Emekli maaşlarında yapılacak artışla ilgili yasal düzenlemenin hazırlığı sürüyor. Meclis'in açılmasıyla gündeme gelecek düzenleme kapsamında, en düşük emekli maaşı için de bir adım atılması bekleniyor. 

Merkez Bankası'ndan bankalara talimat! 

TCMB, bankalara uygulama talimatı göndererek TL'yi cazip kılacak yeni, güçlü kararlar aldı. Buna göre, Kur korumalı hesapların TL mevduat sayıldığı komisyon uygulaması sona erdi, TL'ye geçiş ve yenileme oranları belirleyici olacak.

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadelede kredi kartlarıyla harcamaya fren getirebileceğinin sinyalleri verilmişti. Mehmet Şimşek’in bu açıklamaları ardından kredi kartıyla taksitli alışverişlere önlem getirilmesi beklentisi oluştu. BDDK verilerine göre kredi kartı borçlarının yarısı taksitli harcama olarak yapıldı. Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı ile de kredi kartı faiz oranlarının yeniden değişmesi an meselesi…

Akaryakıta çifte zam!

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. 13 Eylül Çarşamba gününden itibaren motorine 1.5 TL, benzine ise 1 TL'lik zam gelmesi beklenirken, gelecek zamla birlikte İstanbul'da motorinin litresi 39,5 TL, benzinin litresi ise 37,87 TL'den satılacak. 

Başkan Alan: Elazığ’ın ihracat performansı göz kamaştırıcı 

Son verilere göre, 2023 Ağustos ayında Elazığ'ın ihracatının 57 milyon 323 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, “Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık olarak yüzde 147'lik bir artışı temsil ediyor. 2022 Ağustos ayında Elazığ'ın ihracatı 23 Milyon 221 Bin dolar seviyesindeydi. Bu da demek oluyor ki, Elazığ'ın ihracat performansı göz kamaştırıcı bir ivme kazanmış durumda” dedi.

Elazığ’da Ağustos ayında kaç milyon dolarlık ihracat yapıldı? 

Türkiye İhracatçılar Meclisi Ağustos Ayının ihracat oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da Ağustos ayında 57 milyon 323 bin dolarlık ihracat yapıldı. Elazığ Ağustos ayındaki rekor artışla komşularının lideri oldu. 

Enflasyondaki sert yükseliş sürüyor

TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Temmuz'da yüzde 9.49 artan enflasyon Ağustos'ta da yüzde 9.09 arttı. ENAG ise Ağustos ayı enflasyonunu yüzde 8,59 olarak açıklamıştı.

LPG'ye kallavi zam geliyor! 

Seçimlerin ardından benzin ve motorine üst üste gelen zamların ardından bir zam da LPG (otogaz) fiyatlarına zam geliyor. Benzin ve mazot fiyatı gelen zamlarla 36-37 TL seviyelerine yükselirken, otogaz fiyatı da zam furyasına kapıldı. LPG fiyatları 17 lirayı geçecek. İşte 4 Eylül 2023 Pazartesi İstanbul, Ankara, İzmir güncel akaryakıt fiyatları…

Başkan Gürkan: Üretim ve istihdamın daralması risk unsurlarını ön plana çıkarmıştır 

MÜSİAD Ağustos Ayı SAMEKS verilerini değerlendiren Şube Başkanı Tekin Gürkan, tarihin en büyük deprem felaketinin yaşandığı şubat ayı dışında yılın tamamında 50 referans değeri üzerinde gerçekleşerek büyümeye işaret eden SAMEKS Bileşik Endeksi’nin yükselişini sürdürdüğünü kaydetti. 

Benzine indirim geliyor! 

14 Mayıs seçimlerinin ardından yaklaşık 18 lira zam gelen benzine, o günden bu yana ilk kez indirim geliyor. Benzinin litre fiyatı bu gece yarısı 99 kuruş ucuzlayacak.

Elazığ’dan 7 ayda kaç patent başvurusu yapıldı

TÜRKPATENT Temmuz ayı iler marka başvuru dağılımını paylaştı. Elazığ’dan, bu yılın 7 ayında 248 marka başvurusunun yapıldığı bildirildi.

Memur ve memur emeklisi zammında anlaşma sağlanamadı! 

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin Toplu Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 2024 ve 2025 maaş zam oranında anlaşma sağlanamayınca karar hakem heyetine gidecek ve tahkim süreci başlayacak.

Prim hizmet beyannamelerinin verilme süresi ertelendi 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin/aylık prim ve hizmet belgelerinin verilme süresinin ertelendiği duyuruldu. Elazığ’da ertelenen iller arasında yer aldı. 

Sürücülere müjdeli haber! 

18 Ağustos Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin grubuna 1 lira 52 kuruşluk indirim bekleniyor.

Eğitim Sendikalarından ihaleye tepki 

Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin maaş, ek ders, fazla mesai, ikramiye ve diğer özlük haklarının banka ile ödenmesi hususunda yapılan promosyonlu maaş ödeme protokolü katılımcı bankaların eğitim çalışanlarının haklarını karşılamayan düşük teklif ile sonuçlanmasından dolayı Elazığ’daki eğitim sendikaları sonuçlanan düşük teklife tepki göstererek ortak basın açıklaması düzenledi. 

Toplam 1037 haber.