SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bakan açıkladı! Hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Zorunlu trafik sigortasında azami artış oranı belli oldu

Zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı, 2024 yılının ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak belirlendi. Oran, 2023'ün mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak uygulanıyordu.

Asgari ücret ne kadar olacak?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısı sona erdi. İkinci toplantı 18 Aralık'ta yapılacak. 

Elazığ bu ay kaç milyon dolarlık ihracat yaptı? 

Türkiye İhracatçılar Meclisi Kasım Ayının ihracat oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da Kasım ayında 23 milyon 64 bin dolarlık ihracat yapıldı. 

Hibeler hesaplara yatmaya başladı 

ETSO ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı iş birliği ile depremde işletmeleri yıkılan ve hasar gören küçük işletmelere verilecek hibe hesaplara yatmaya başladı. Hibeleri teslim alan esnaf ETSO’ya teşekkür etti. 

ASKON 15. Ekonomi değerlendirme toplantısı Elazığ’da yapıldı

ASKON 15. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı, ASKON Elazığ Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıda ülke ve Elâzığ ekonomisinde yaşanan gelişmeler ele alındı.

Motorine bu gece indirim geliyor! 

Araç sahiplerine yılbaşında gelecek kallavi zam öncesi sevindiren haber. Motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim gelecek. Benzinde ise bu gece fiyat değişimi olmayacak. 6 Aralık 2023 Çarşamba güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Enflasyon rakamları açıklandı! Kasım ayında rekor kırdı

TÜİK Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Kasım ayında aylık enflasyon yüzde 3.38, yıllık enflasyon ise yüzde 61.98olarak gerçekleşti. Böylece emekli ve memurların alacakları 5 aylık enflasyon fark belli oldu.

Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak" demişti. Peki, çalışan emekliler ne zaman ikramiye alacak?

TOGG alacaklara üzücü haber!

Aralık ayında birçok otomobil markası zamlı fiyatlarla karşımıza çıkmaya hazırlanırken, Togg da fiyatlara zam yapma kararı aldı.

Başkan Gürkan, SAMEKS verilerini değerlendirdi 

Kasım Ayı SAMEKS verileri açıklayan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, tedarikçilerin teslimat süresinde yaşanan gecikmeler ve işgücü talebinde gözlenen daralmalar ise bu döneme ilişkin negatif gelişmeler olarak dikkat çekmektedir. 

Bunu yapmayan araç satamayacak

Ek motorlu taşıtlar vergisi ve emlak vergisinin 2. taksitini ödemek için son ödeme için 3 gün kaldı. Vergisini ödemeyen vatandaşlar araçlarının satışını gerçekleştiremeyecek.

Araç sahipleri şok olacak! 

Araç sahiplerine kötü haber geldi. Petrolün fiyatı düşse bile benzin, motorin ve otogaz için ucuzluk hayal olarak kalacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a akaryakıtta ÖTV’yi 5 katına kadar artırma yetkisi verilmişti. Ancak Erdoğan yetkisini kullanmasa bile akaryakıta rekor ÖTV zammı geliyor. Zammın en az 2.5 TL olacağı hesaplanıyor. Erdoğan'ın yetkisini kullanması durumunda ise zammın 9 TL'yi bulması bekleniyor.

Bakan Vedat Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması 

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmaların 'tek zam' olacak şekilde yapıldığını belirtti. Işıkhan ayrıca ihtiyaç duyulması halinde komisyonun yeniden bir araya gelebileceğini söyledi. 

ETSO 125 işletmeye 8 milyon 400 bin TL hibe kazandırdı 

Şubat ayında meydana gelen yıkıcı depremlerde hasar gören ya da yıkılan küçük işletmeleri desteklemek üzere hayata geçirilen birleşmiş milletler kalkınma programı kapsamında Elazığ’da 125 işletmemize 8 milyon 400 bin TL hibe kazandırıldı. 

Depoları fulleyin! Gece zam var

Araç sahiplerinin motorinde indirim sevinci kısa sürdü. Salı günü indirim gelen motorine bu gece yarısı yeniden zam geliyor. 

GSB burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

KOSGEB’den işletmelere destek 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, deprem bölgesindeki küçük ve orta ölçekli işletmelere toplam 12 milyar lira destek vereceklerini açıkladı. 

Motorine büyük indirim! 

Araç sahiplerine güzel haber geldi.

Toplam 1037 haber.