SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu! 

Milyonlarca memur ve emeklinin Ocak ayı maaş zammını belirleyecek olan 2022 Aralık ayı enflasyon rakamları belli oldu. TÜİK Aralık ayı enflasyonunu aylık yüzde 1.18 ve yıllık yüzde 64.27 olarak gerçekleştiğini duyurdu. Böylece memur ve emeklilerin alacağı maaş zammı da kesinleşmiş olacak. ENAG ise Aralık ayında aylık enflasyonun yüzde 5.18; yıllık enflasyonun ise yüzde 137.55 olduğunu açıkladı.

Elazığ'da 4 bin 838 araç devredildi 

TÜİK, Kasım 2022 dönemi motorlu kara taşıtları devir verilerini paylaştı. açıklanan verilere göre Elazığ’da kasım ayında 4 bin 838 araç devredildi. Böylece Elazığ, motorlu kara taşıtlarında devir sayısı yüksekliği bakımından bölge illeri sıralamasında 2’inci oldu. 

Et ve Süt Kurumu'ndan karkas ete zam! 

Et ve Süt Kurumu (ESK), kilo başına küçükbaş hayvan eti alımında 5-8 lira, büyükbaş hayvan eti alımında 13-26 lira arasında zam yaptı. Bu zamların ardından kurumun, et satış fiyatlarına da zam yapması bekleniyor.

İşte fiyatı en çok artan ürünler? 

Geçen yıl markette takip edilen ürünlerin hepsine zam gelirken, fiyatı en fazla artan ürün hem markette hem de üreticide kuru soğan oldu.

Araç muayene ücretleri cep yakacak!

TÜVTÜRK araç muayene ücretleri açıklandı. 2023 yılında Otomobil, Minibüs ve Kamyonet sahipleri 1.130,44 TL muayene ücreti ödeyecek.

Araç sahipleri dikkat! 

Yılda iki kere ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksiti Ocak ayında ikincisi ise Temmuz'da ödeniyor. 

Yeni yılda trafik cezaları ne kadar?

2022 yılının sona ermesi ile birlikte 2023 yılında trafik ceza fiyatları güncellendi. İşte güncel trafik cezası fiyatları. 

Tarih belli oldu! 5 aylık zam oranı yüzde 15,11

Milyonlarca memur ve emeklilere yapılacak zam oranları, 3 Ocak'ta açıklanacak 6 aylık enflasyon verisiyle belli olacak. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "Refah payının daha yüksek belirlenmesi öngörülmektedir" dedi.

Benzine bir yılda 39 kez zam geldi! 

Araç sahipleri 2022'nin son gününe zamlı akaryakıt fiyatlarıyla girdi. Gece yarısından itibaren benzinin pompa fiyatına 84 kuruş zam geldi... İşte 31 Aralık 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları..

Elazığ Belediyesi’nden duyuru!

Elazığ Belediyesi Tahakkuk ve Abone Servisleri, 31 Aralık Cumartesi günü hizmet sunmaya devam edecektir.

Vedat Bilgin'den EYT'lilerin maaşlarıyla ilgili açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT kapsamında emekli olacak vatandaşların maaşlarında herhangi bir kısıntı yapılmayacağını belirterek "Herkes hak ettiği maaşı alacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT'de herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin toplantı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT düzenlemesinde herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır.

Zincir market yöneticilerine fiyat uyarısı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürüyle görüştü. Bakan Muş, asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili yöneticileri uyardı. Bakan Muş, "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

Bulut, OSB’deki ayakkabı ve çanta fabrikasını inceledi 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, OSB’de faaliyete girecek ayakkabı ve çanta fabrikasında incelemelerde bulundu. 

ETSO Olağan meclis toplantısı gerçekleşti 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Sedat Karataş başkanlığında gerçekleşti. 

Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı kaç oldu? 

TÜİK Kasım 2022 illerde trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıt verilerini paylaştı. Elazığ’da Kasım ayı ölçeğinde kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 140 bin 555 oldu. 

Erman, merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu 

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, EYT başta olmak üzere merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Bilgin'den canlı yayında EYT açıklaması! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili "Bir yaş aralığı ihtimal dahilindedir, olacak demiyorum, henüz netlik kazanmadı. Ocak ayına varmadan, önümüzdeki hafta Meclis'e gitmiş olur" dedi.

Orman Genel Müdürlüğü Elazığ’da personel alacak

Orman Genel Müdürlüğü Elazığ’da 3 sözleşmeli Orman Mühendisi alımı yapacak. Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 249 sözleşmeli Orman Mühendisi alımı yapacak.

Toplam 1040 haber.