Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT'de herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin toplantı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT düzenlemesinde herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

EYT'lilere ilişkin düzenleme kapsamında Beştepe'de toplantı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin katıldığı zirvesi sonrası açıklamalarda bulunuyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır"

EYT düzenlemesiyle ilgili detayları paylaşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"EYT uzun ve kapsamlı çalışmanın ardından nihai halini aldı. Her kesimin beklentisini karşılayacak bir düzenleme oldu. Konuyu derinlemesine incelemeden herhangi bir taahhüt altına girmek istemedik. Ülkemizde emekli olabilmek için 3 şartı yerine getirmek gerekiyor. Yaptığımız düzenleme sadece yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor.
SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ayrımı olmaksızın her kesimi kapsıyor. Yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşacak. Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz. "
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN