EKUT'un kongresi yapıldı

Elazığ Arama Kurtma Strateji Derneği'nin birinci olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.  Toplantıda Başkanlığa yeniden Heybet Öztekkeli seçildi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Arama Kurtma Strateji Derneği’nin birinci olağan genel kurul toplantısı yapıldı.
Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Eğitimci – Yazar Hacı Ormanoğlu yaptı.

Kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan ve tek liste ile gidilen kongrede başkanlığa yeniden Heybet Öztekkeli seçildi.

EKUT'un kongresi yapıldı

Elazığ Arama Kurtarma Strateji Derneği Başkanı Heybet Öztekkeli, amaçlarının meydana gelebilecek afet hasarlarını en aza indirmek olduğunu belirterek kendisini yeniden başkanlığa layık gören üyelere teşekkür etti.

EKUT'un kongresi yapıldı

Başkan Öztekkeli, “Amacımız afeti en aza indirmek ve daha kolaylaştırabilmek. Çığ, Deprem veya yüzme bunlarla alakalı ekipler kurup sağlık ekipleri en güzel şekilde birlikte daha iyi şeyler yapabilmek için bölgemizdeki ve etrafımızda ki illerde bu konuda daha verimli olabilmek için böyle bir oluşuma başvurduk. Yola çıktığımız arkadaşlarla her ekip için bir koordinatör 5 ekip kurulacak şekilde yapacağımıza inanıyoruz. Bütün kurumlarda AFAD’tan, İtfaiyeden, Sağlıktan Afet konusunda tüm kurumlardan kıymetli hocalarımız müdürlerimiz aramızda en iyi şekilde yapacağımıza ve ilimize faydalı olabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Divan Başkanı Hacı Ormanoğlu da, afet öncesi ve afet sonrası yapılacak profesyonel çalışmaların önemine değindi.

Başkan Ormanoğlu, “Tabi ki afetlerin üzerine gelmeden profesyonel çalışmanın ne kadar faydalı olduğunu hepimiz gördük. Bütün STK’larımız üç depremde de gece gündüz çalıştılar, hepsi koşuşturdular, Allah hepsinden razı olsun. Allah bir daha bu memlekete o acıları göstermesin. Bundan sonrası için işte profesyonel çalışma dediğimiz EKUT gibi derneklerimiz olacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN