Gürkan: Bölgesel Tarım Zirvesini Elazığ'da düzenliyoruz 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, 29 Eylül Perşembe günü düzenlenecek olan Bölgesel Tarım Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını belirterek, Elazığ Tarım potansiyelinin bu zirveyle çok daha iyi bir şekilde gün yüzüne çıkacağını vurguladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, 29 Eylül Perşembe günü düzenlenecek olan Bölgesel Tarım Zirvesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak çiftçileri zirveye davet etti.

GÜRKAN: BÖLGESEL TARIM ZİRVESİNİ ELAZIĞ’DA DÜZENLİYORUZ 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Gürkan, “MÜSİAD Elazığ Şubesi olarak 29 Eylül Perşembe günü şehrimiz ve bölgemiz için önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağımızı ifade etmek istiyorum. MÜSİAD Genel Merkezimiz ile birlikte “Bölgesel Tarım Zirvesi”ni Elazığ’da düzenliyoruz. Bu zirvenin şehrimizde özellikle tarımsal üretim alanında yeni gelişmelerin, yeni yatırımların önünü açmasına vesile olmasını diliyoruz. Elazığ, önemli bir tarım ve hayvancılık şehridir. Şehir olarak potansiyelimizin yüksek, imkânlarımızın geniş ve coğrafyamızın uygun olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bütün bu zenginliklerimize, uygun koşullara rağmen gerek tarım sektöründe gerekse hayvancılık sektöründe üretim payımız düşüktür. Şehir olarak el birliği ile üretimimizi arttırmamız, tarımsal çeşitliliği sağlamamız, girişimcilik ruhunu geliştirmemiz gerekmektedir. Dünyada yaşanan son gelişmeler tarımsal üretimin ülkeler için önemini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Tarım dünyada stratejik bir sektör olarak görülmektedir. Bu nedenle bundan sonraki süreçte şehrimizde tarımsal üretimin ve tarımsal çeşitliliğin artmasının önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Başkan Gürkan, “Bizler yerel kalkınmanın ancak üretimle olacağına inanmaktayız. Tarım sektörü başta olmak üzere hemen her sektörde katma değeri yüksek ürünler üretebilirsek yerel kalkınma sürecine de o düzeyde katkı sağlayabiliriz. Bütün bu düşüncelerle şehrimizde “BÖLGESEL TARIM ZİRVESİ” düzenleyerek, alanında yetkin ve deneyim sahibi uzmanları üreticilerimizle, yatırımcılarımızla buluşturmayı hedefledik. Amacımız, Elazığ başta olmak üzere bölgede tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesine katkı sağlamaktır. MÜSİAD Genel Merkezimiz ile işbirliği halinde düzenlediğimiz “Bölgesel Tarım Zirvesi” 29 Eylül Perşembe günü Elazığ’da Akgün Otel’de yapılacaktır. “Bölgesel Tarım Zirvesi” 29 Eylül Perşembe günü sabah 09.30’da başlayacak. Programımıza MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanımız Cemal Özen, Başkan Yardımcımız. Emrullah Gökhan da katılarak, değerlendirmelerde bulunacaklardır. Bölgesel Tarım Zirvesine üniversitelerden değerli akademisyenlerimiz, tarım ve hayvancılık sektöründen duayen isimler ve Tarım Bakanlığımızdan çok kıymetli bürokratlar katılacak hem sektörlerde yaşanan son gelişmeleri hem de tecrübelerini yatırımcılarımıza ve üreticilerimize paylaşacaklar. Yine, Malatya, Bingöl, Adıyaman gibi bölge illerimizin MÜSİAD şubeleri de programa katılım gösterecekler. Bölgesel Tarım Zirvesinde açılış konuşmalarının ardından çok değerli isimler değerlendirmelerde bulunacaklar” dedi. 

GÜRKAN: ELAZIĞ’IN BİR ETKİNLİKLER ŞEHRİ OLMASINA DA KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLEDİK 

Başkan Gürkan, “Bölgesel Tarımda Kalkınmanın Önemi, Bölge Tarımı ve Hayvancılık, Tarımda Yeni Trendler Fırsatlar” başlıklı konularda yapılacak bilgilendirmelerin ardından “Bölgesel Kalkınmada Tarım” başlıklı oturumda; Bahçe Bitkileri ve Örtü Altı Yetiştiriciliği, Meyvecilikte Yeni Yaklaşımlar, Su Ürünleri Sektörünün Geleceği, Hayvancılık ve Yol Haritası, Tarla ve Yem Bitkilerinde Bölge Potansiyeli konularına ilişkin de sektörlerde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yapılacak. Bölgesel Tarım Zirvesinde konuşmaların ardından MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanımız Cemal Özen tarafından Genel Değerlendirme yapılacak ve Sonuç Bildirgesi açıklanacak. Bizler bu program ile Elazığ’ın bir etkinlikler şehri olmasına da katkı sağlamayı hedefledik.  Bu tür etkinlikler ile şehrimize ülkemizin farklı illerinden insanları ağırlayarak şehrimizin tanıtımına da katkı sağlamış oluyoruz. Üreticilerimizi, tarım ve hayvancılık sektöründe yatırım yapan iş adamlarımızı, bu konularda yatırım yapmayı düşünen girişimcilerimizi ve hemşehrilerimizi 29 Eylül Perşembe günü sabah 09.30’da programımıza davet ediyoruz” diye kaydetti.

Gürkan: Bölgesel Tarım Zirvesini Elazığ'da düzenliyoruz 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN