EYT sorununda düğüm çözülüyor 

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düğüm aralık ayında çözülecek. Yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemede tek bir formül üzerinde duruluyor. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düğüm aralık ayında çözülecek. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. EYT'den faydalanabilmek için asgari prim ve yıl şartının tamamlanmış olması önemli. Peki, eksik primi olanlar ne yapabilir? İşte bazı bilinen yöntemler. 

EYT çalışmasının kapsamı ne olacak, detaylar henüz net değil. Tek bir formül üzerinde duruluyor. Yıl ve prim şartlarında düzenleme olup olmayacağı merak konusu. Eksik primlerin isteğe bağlı sigorta yaptırılarak tamamlanması da söz konusu. Primi eksik olan EYT'liler için bir başka imkan da hizmet tespit davası. Primi eksik ya da hiç yatırılmamış olanlar da geriye dönük hizmet tespiti yaptırarak işe giriş tarihlerini geri çekebilirler. 

"EN GEÇ ARALIK AYINDA MECLİS'E İNTİKAL ETTİRİLECEK" 

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar sorununun en geç aralık ayında Meclis'e intikal ettirileceğini söyledi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN