SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Benzine büyük zam geldi!

Benzin ve motorine indirimlerin ardından tekrar zam gelmeye başladı. Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 68 kuruş zam geldi. Benzinin litresi 31 Aralık 2021 itibariyle 12.30'u aştı.

Öğretmen maaşları artıyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin ayrıntılarını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bu kanunla öğretmenlik mesleğinin kariyer haline getirildiğini belirtti. Ünal, meslekte 10 yılını tamamlayanların uzman olacağını ve maaşlarının bin lira artacağını söyledi. Başöğretmen unvanı alanların maaşlarında ise 2 bin lira artış olacak. Teklif 12 maddeden oluşuyor. Kanunun yürürlük tarihi ise 2023 yılı olarak düzenlendi.

Dolar birden fırladı ve 13 lirayı aştı! 

Doların yine ateşi çıktı ve 13 liranın üzerine çıktı. Euro/TL 15'in üzerine çıktı. Merkez Bankası müdahaleleri ve kur korumalı mevduat düzenlemesiyle 10,27'ye kadar gerileyen kurda hafta başından bu yana yükseliş var.

Başkan Yıldırım: İş dünyası 6. bölge desteklerinin uzatılmasını olumlu karşıladı 

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Karar'da Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının iş dünyasında memnuniyet oluşturduğunu söyledi. 

Başkan Arslan: Süre uzatımı çok değerli olmuştur ancak beklentimizi karşılamamıştır 

29 Aralık 2021 tarih ve 31704 sayılı Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı kararı ile Elazığ’ında içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımların desteklenmesiyle ilgili sağlanan teşvikler 31.12.2022 tarihine kadar uzatıldı. Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, taleplerinin tam olarak karşılanmaması ile birlikte sürenin uzatılmasının çok değerli olduğunu ifade etti. 

Merkez Bankası 2022 Para ve Kur Politikası'nı açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2022 yılına ilişkin Para ve Kur Politikası metnini yayımladı. 2022 yılının yol haritasını çizen para ve kur politikası belli oldu. Merkez Bankası enflasyon için yüzde 5 hedefi koyarken döviz kuru için dalgalı kur rejimine dikkat çekerek rakam vermedi.

Başkan Öztürk, 500 kişiye istihdam sağlanacak 

Özel Fantazi İplik Tekstil firması Elazığ Organize Bölgesi’nde 500 kişiye istihdam sağlayacak fabrika kurmaya karar verdi. Firma Elazığ’da 20 milyon dolarlık yatırım yapmış olacak. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 9 Bin 600 personel alınacak 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Anadolu soruyor programına konuk oldu. Bakan Yanık yaptığı açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına önümüzdeki günlerde 9 bin 600 kişi alınacağını duyurdu.

BDDK'dan 26 kişiye suç duyurusu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sosyal medya ve yayın organları üzerinden kur hareketlerini manipüle etmeye yönelik paylaşımları dolayısıyla toplamda 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Bakan Nebati 20 Aralık gecesini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dövizdeki büyük dalgalanmanın son bulduğu 20 Aralık gecesi için konuştu. Bakan Nebati, 20 Aralık'ın milat olduğunu söyleyerek proje bazlı yeni kredi sisteminin uygulanacağını açıkladı.

İhtiyaç sahiplerine doğalgaz desteği verilecek 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlar kapsamındaki ısınma desteğini, kömürün yanında doğalgaz için de verecek. 

Erdoğan tarih verdi! Dolar daha da düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

İslam Memiş'ten merak uyandıran paylaşım! 

Son dönemde yaptığı değerlendirmelerle adından söz ettiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, herkesi merakta bırakan bir paylaşım yaptı ve "Sürprizlere hazır olun" dedi.

Merkez Bankası ikinci gün dolar kurunu açıkladı! 

Merkez Bankası, kur korumalı TL mevduat için baz alınacak kur rakamlarını duyurdu. Açıklamada, Dolar kurunun seviyesi 11,6399 TL ve Euro kurunun seviyesi ise 13,1862 TL olduğu açıklandı.

Asgari ücrette vergi dönemi sona erdi!

18,5 milyon çalışanı ilgilendiren ücret ve maaşların asgari ücret tutarı kadarından gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Memurların gözü bu toplantıda olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile bugün saat 16:00'da ek zam konusunu görüşecek.

Merkez Bankası 1 Aralık'taki müdahalenin miktarını açıkladı

Merkez Bankası'nın 1 Aralık tarihinde piyasaya yaptığı müdahalede 844 milyon dolar satıldığı açıklandı.

Akaryakıt fiyatlarında yeni dönem! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla akaryakıt fiyatlarında yeni bir döneme giriliyor. 

Toplam 1032 haber.