Milletvekili Bulut: GES ile çiftçinin ucuz elektrik enerjisi kullanabilmesinin yolunu açtık 

Elektrik maliyetinin düşürülmesi amacıyla AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, girişimlerde bulunarak bölgelere Güneş Enerji Santrali kurulması için Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonuna teklif sundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonuna sunduğu teklif sonucunda, Tarımsal sulamanın önündeki engelleri ortadan kaldıracaklarını söyledi. Milletvekili Bulut, yaptığı açıklamada Elazığ’da Kuzova ve Uluova’da elektrik santrali yapılması için talepte bulunacaklarını açıkladı. 

BULUT: ÇİFTÇİ FAZLA ELEKTRİĞİ DEVLETE SATABİLECEK 

Milletvekili Bulut, “Tarımsal sulamanın önündeki engellerden en büyüğünü ortadan kaldıracağız! Sulama birliklerinin GES (Güneş Enerji Santrali) yapabilmelerini ve köylünün, çiftçinin ucuz elektrik enerjisi kullanabilmesinin yolunu açtık.  Üyesi olduğum Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonuna sunduğumuz teklifimiz sonucunda yasalaşan bu kanunla birlikte çiftçi kendi elektrik enerjisini üretebilecek ve ürettiği fazla elektriği devlete satabilecek! Bu kanunla birlikte Kuzova ve Uluova’nın enerji maliyeti düşecek! Sırada Kuzova ve Uluova’da elektrik santrali yapılması talebimiz var. Yeni hedefimiz bu! İnşallah bu konuyu da kısa sürede çözeriz ve mutluluğunu hep birlikte yaşarız. Yine vermiş olduğumuz önergeyle tüm belediyeler kendilerine tanınan GES miktarının iki katına kadarını yapabilecekler. İlçe ve illerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN