Bakan açıkladı! 670 bin TL ödenek aktardık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl engellilerimiz için korumalı işyerlerine 670 bin TL ödenek aktarıldı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz yıl engelliler için korumalı işyerlerine 670 bin TL ödenek aktarıldığını belirtirken korumalı işyerlerinin kurulmaya başlandığı 2016 tarihinden itibaren bu işyerlerinde çalışan engelli bireyler için toplam 2 milyon 276 TL destekte bulunulduğunu ifade etti.

Bakan Derya Yanık, engelli vatandaşların üretken, bağımsız bireyler olarak toplumsal hayata katılımını destekleyen politikaları çerçevesinde korumalı istihdam modeli yürüttüklerini belirterek, bakanlığın sadece mali olarak değil, teknik açıdan da desteklediği özel olarak düzenlenen korumalı işyerlerinde en az yüzde 40 oranında zihinsel veya ruhsal engelli kişilerin çalışabildiğini kaydetti.

Söz konusu işyerlerinin devlet desteği alabilmesi için belirtilen özelliklere sahip asgari 5 engelliyi istihdam etmesi gerektiğini ifade eden Bakan Yanık, ''Korumalı işyerleri, zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlarımızın özel sektörle iş birliğinde ilgi, yetenek ve becerilerine odaklanarak istihdam edilmelerini ve uzun süreli iş hayatında kalmalarını sağlıyor. En az 5 zihinsel veya ruhsal engelli bireyin çalıştığı ve engelli bireylerin sayısının toplam işçi sayısına oranı yüzde 50’den az olmayan işyerinin işvereni, korumalı işyeri statüsünü kazanmak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunabiliyor'' diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN