FKA'dan KOBİ'lere finansman desteği 

KOBİ'lere yönelik '2022 Yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı' Fırat Kalkınma Ajansı tarafından başlatıldı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla KOBİ’lere yönelik “2022 Yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı”nı başlattı. 
Programa ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, program ile alternatif turizm olanaklarının çeşitlendirilerek Yukarı Fırat Havzası turizm destinasyonunun geliştirilmesi, imalat sanayinde rekabetçiliğin güçlendirilerek bölge ihracatının artırılması ve tarımsal üretimde ürün çeşitliliği ile verimliliğin artırılarak yüksek katma değerli üretimin sağlanmasının amaçlandığını ifade etti. Yoğunlu, program ile başarılı bulunan projeler için aracı kuruluştan kullanılacak kredilerin geri ödenmesi sürecinde katkı payının ajans tarafından finansman desteği olarak karşılanacağını belirterek, kredilerin ilk 6 ayı geri ödemesiz olmak üzere toplam 30 ay vade ile geri ödenebileceğinin altını çizdi. Program kapsamında desteklenecek projelere sağlanacak finansman desteği için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 20 milyon TL olduğunu kaydeden Yoğunlu, proje başına kullandırılabilecek kredi tutarının asgari 500.000 TL, azami 2.000.000 TL olabileceğini söyledi. Söz konusu programlara başvuru kabulü 24.06.2022 – 19.08.2022 tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecek olup, programlara ilişkin detaylı bilgiye ve rehberlere www.fka.gov.tr adresinden ulaşılabilir.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN