Kamu taahhüt ve müteahhitlik sektörü istişare toplantısı yapıldı 

Kamu taahhüt ve müteahhitlerin sorunları ETSO'da düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda KDV muafiyeti, ihalelerde süre uzatımı, dinamik fiyat farkı uygulaması ve şartsız tasfiye hakkı verilmesi konuları öne çıkan başlıklar oldu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı kamu taahhüt ve müteahhitlik sektörü temsilcileriyle sektörün sorun ve beklentileri konulu istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda kamu taahhüt sektöründe altyapı, üstyapı ve hizmetler alanında iş yapan sektör temsilcileri içinde bulundukları sorunlar ve gelinen nokta ile ilgili önemli değerlendirme ve çözüm önerilerini dile getirdiler. 

Toplantı sonrasında genel bir değerlendirmede bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan sektör temsilcileri tarafından yazılı ve sözlü olarak dile getirilen tüm başlıkların bir dosya olarak TOBB’ye takdim edileceğini ifade etti. Başkan Arslan toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, “Yapsatçılarımızın kentsel dönüşüm sürecinde yaptıkları protokolün yenilenme ihtiyacı, sektöre KDV muafiyeti getirilmesi, kamu taahhütlerinde ise hakkediş dönemi dikkate alınarak dinamik fiyat farkı uygulanması, ihalelerde süre uzatım imkanı ve şartsız tasfiye hakkı konuları öne çıkmıştır.  Son 6 ay içerisinde bazı gıda maddelerindeki artış üç dört kat seviyesinde olmuştur. Taahhüt süresinin bitimine en az 5-6 ay kalan işletme temsilcilerimizin her ay zarar oranı çok ciddi boyutlara ulaşmıştır. Bazı sektör temsilcilerimizin burada ilan ettiği gibi artık teminatını yakmaya razı bir sonuçla karşı karşıyayız. Kamu taahhüt sektöründeki hizmetler alanı dışında kalan altyapı ve üst yapı işleri için de durum aynıdır” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN