SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığlı gençler Rize’de 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadoluyuz Biz projesi kapsamında, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Rize iline gönderilen gençler; burada Rize Kültürüne ait yemekleri tadarak, tarihi ve kültürel dokusunu yerinde gezerek yeni arkadaşlıklarla Gönül Köprüsü kurmak için yola çıktılar. 

Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? 

Evinde yaşlı olan ve onlara bakmakla yükümlü olan vatandaşlar, evde bakım maaşı alıyor. Yaşlı ve hasta aile bireylerine bakmak için çalışamayacak durumda olanlar, bu maaş sayesinde rahatlama imkanı buluyor. 

Türkiye Belediyeler Birliği Keban Belediyesi’ne Ekskavatör hibe etti 

Keban Belediyesi araç filosuna Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından yüzde 100 hibe desteği ile 2022 Model Hidrolik Ekskavatörü teslim alarak kattı. 

Elazığ Valiliği deprem sonrası çalışmaları açıkladı

Elazığ Valiliği, Elazığ’da deprem nedeniyle ağır hasar alan 60 binanın yıkım sürecinin devam ettiğini açıkladı. 

Malatya’da 3,6 büyüklüğünde deprem oldu 

Malatya’nın Arguvan İlçesi’nde AFAD’ın verilerine göre 3.6 büyüklüğünde, Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre 3.4 büyüklüğünde deprem oldu. 

Polat, kurban kesimi ve hayvansal kökenli hastalıklara karşı vatandaşları uyardı

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, kurban kesiminde yaşanabilecek yaralanmaların önüne geçilebilmesi ve kurban eti tüketimine bağlı meydana gelebilecek hastalıklara karşı vatandaşları uyardı.

SMA Hastası Kerem Ali Yıldırım için kermes düzenlendi

SMA Tip 1 ölümcül kas hastası Kerem Ali Yıldırım için, İyilik Yap Kalplere Dokun ekibi tarafından kermes düzenlendi.

Çelik konstrüksiyon konutların yapımı sürüyor 

24 Ocak’ta meydana gelen depremde ağır hasar gören merkez köylerden Uzuntarla, Alaca, Alatarla, Avcılı, Çöteli, Alpagut, Muratcık, Hal ve Hıdırbaba köylerinde çelik konstrüksiyon konutların yapımı hızla devam ediyor. 

Hemşehrimiz Rabih Yüksel’e yeni görev 

Elazığ’da çeşitli kademelerde görev alan hemşehrimiz Rabih Yüksel Batman İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcılığı’na atandı. 

Elazığ’ın 41’inci mahallesi Aşağıdemirtaş oldu

Elazığ merkeze yakın köylerden biri olan ve yıllardır Üniversite’nin kampüs alanı ile gündeme gelen Aşağıdemirtaş şehrin 41’inci mahallesi oldu.

Başkan Şerifoğulları’nın bir vaadi daha hayata geçti 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın bir seçim vaadi daha hayata geçti. Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi inşası tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. 4 Temmuz Pazartesi gününden itibaren merkezde kayıtlar alınmaya başlanacak.

Halil Erdem Camii dualarla açıldı

İnşası tamamlanan Göl Köyü Halil Erdem Camii ibadete açıldı.

Harput Unesco Yolunda sergisi açıldı 

Tarihi kent Harput’ta ‘Harput Unesco Yolunda’ fotoğraf sergisi açıldı. 

Eczacılar eylem hazırlığında 

23. Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ulaş Güler, eczacılık sektöründe yaşanan ekonomik sorunların ve ilaç krizinin görmezden gelindiğini belirterek, kademli eylem planı için harekete geçtiklerini söyledi. 

Elazığ İl Özel İdaresi, yol bakım ve onarımlarını sürdürüyor 

Elazığ İl Özel İdaresi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte şehrin dört bir noktasında başlattığı çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. 

Usta sanatçı Cüneyt Arkın hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın ustası Cüneyt Arkın 84 yaşında yaşamını yitirdi. Arkın'ın ölüm nedeni kalbinin durması olarak açıklandı. Birçok unutulmaz filme imza atan Yeşilçam'ın ustası Cüneyt Arkın dün akşam kaldırıldığı hastanede bu sabah hayatını kaybetti.  

Alt Yapı 1. bölge yapım işi sözleşmesi imzalandı 

Elazığ Belediyesi ile Ziver Holding arasında Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi sözleşmesi imzalandı. 

AGD Elazığ Şube Başkanı Yemliha Akyıldız oldu 

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, 11 yıldır devam ettirdiği başkanlığını Yemliha Akyıldız’a devretti. 

Elazığ’da sarımsak hasadı başladı 

Sarımsak Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi kapsamında Bahçekapı Köyü'nde İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç’ın katılımıyla sarımsak hasadı gerçekleştirildi. 

Toplam 764 haber.