SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ’da 74 hak sahibi için kura çekimi yapılacak 

Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen depremde ağır hasar alan evlerinden dolayı hak sahibi olan 74 kişi için salı günü saat 09.30’da AFAD İl Müdürlüğünde kura çekimi yapılacak. 

Elazığ Belediyesi'nden engelli çocuklara sinema keyfi

Engelli bireylerin sosyal yaşamda aktif olacakları bir yaşam alanı olarak şehre kazandırılan Engelsiz Yaşam Merkezi, yapılan etkinliklerle engelli bireylerin gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyor.

Elazığ Havalimanı yolcu sayısı açıklandı 

Elazığ Havalimanı Ağustos ayı süresince 68.797 yolcuya hizmet verdi. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Elazığ Havalimanı’nın 2022 yılı Ağustos ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. 

Başkan Gülhan: Kantinler yeni eğitim öğretim yılına hazır 

Elazığ Kantinciler Esnaf Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Gülhan, tüm kantinlerin yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduklarını söyledi. 

Traktör Esnafları Sitesi’nde çalışmalar tamamlanmak üzere

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, traktörcü esnafını tek çatı altında toplamak ve daha modern bir ortamda ticaret yapmalarına imkân sunmak amacıyla projelendirdiği Elazığ Belediyesi Traktör Esnafları Sitesi’nde inşa çalışmaları tamamlanmak üzere.

Hicret Mahallesi’nde sünnet şöleni 

Elazığ’da Hicret Mahallesi’nde, mahalle muhtarı Murat Gülbasan ve hayırsever vatandaşlar tarafından sünnet şöleni düzenlendi. Şölene Vali Yardımcısı Recep Gündüz’de katılarak çocukların mutluluğuna ortak oldu. 

Bizmişen’deki sosyal konutların hak sahipleri belli oldu 

Elazığ Bizmişen Aşağı Holpenk Mah. 2.etap 2.bölge 665 adet konut projesinde bulunan 30 konut engelli vatandaşlar için satışa çıkarılmıştı. Bu kapsamda bugün geçekleşen kura çekiminin ardından isim listesi de belli oldu. 

Elazığ Belediyesi’nden sünnet şöleni

Elazığ Belediyesi tarafından miniklerin hayallerinin gerçeğe dönüştüğü sünnet şöleni düzenlendi.

Ulaş: Yerel esnafımıza sahip çıkalım!

Velilerin okul alışverişlerini yerel esnaftan yapmasını isteyen Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş “Tüm kazancı bu şehre yatırım olarak geri dönen yerel esnafımıza Elazığlı vatandaşlarımız sahip çıkmalı ve alışverişlerinde tercihlerini yerel esnaftan yana kullanmalı” dedi.

Güneykent Sosyalhane Binası'nda eğitimler başladı

Dünyada öneminin her geçen gün arttığı yazılım sektörünün eğitimlerinin küçük yaşlardan itibaren başlaması nedeniyle Elazığ Belediyesi tarafından Güneykent Sosyalhane Binası'nda robotik kodlama kursu eğitim vermeye başladı.

Bakan Kurum: Özel kontenjan ayrılacak 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Eylül'de açıklanması beklenen yeni sosyal konut projesinde gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacağını duyurdu. 

İhtiyaç sahibi çocuklar sünnet ettirildi 

İyilik Çeşmesi Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ‘Kirvem İyilik Çeşmesi’ adı altında ihtiyaç sahibi çocuklar sünnet ettirildi.

Elazığ Belediyesi Sosyalhane binasında eğitimler başlıyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 projesi arasında yer alan ve kısa süre içerisinde yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Elazığ Belediyesi Sosyalhane Binasında eğitimler başlıyor.

226 köy konutu için kura çekilecek 

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan 226 köy konutu için 12 Ağustos Cuma günü kura çekilecek. 

Elazığ Belediyesi’nden Aşure Günü programı 

Elazığ Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe tekabül eden Aşure günü dolayısıyla bir dizi program gerçekleştirilecek. 

Elazığ İl Özel İdaresi köy yollarını BSK asfaltla buluşturuyor

Elazığ İl Özel İdaresi asfaltlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.Mevsim koşulları dolayısıyla çalışmalarını daha da yoğunlaştıran Elazığ İl Özel İdaresi şehrin bir çok noktasında yol bakım onarım, yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını devam ettiriyor. 

SGK’den 91 milyon lira emzirme ödeneği 

Kurum, doğum yapan sigortalı kadına veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması halinde sigortalı erkeğe verilen emzirme ödeneği kapsamında bu yılın ocak-temmuz döneminde 291 bin 649 rapora karşılık 91 milyon 747 bin 507 lira ödeme gerçekleştirdi.

Yol İş Sendikası 2’nolu şube delege seçimlerini Ali Erdem kazandı 

Yol İŞ Sendikası 2 Nolu Şube delege seçimleri gerçekleştirildi. Seçimlerde 63 oy ile Ali Erdem kazandı. 

Milletvekili Demirbağ’ın koronavirüs testi pozitif çıktı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, sosyal medya hesabından koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. 

Toplam 764 haber.