SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ’a 230 konut daha dahil edildi 

81 ilde yapılacak sosyal konut projesinin yapılacağı yerler ve rakamlar açıklanmıştı. Elazığ genelinde toplam 1.651 adet konut yapılacaktı. AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık yaptığı açıklamada Elazığ’da 230 konutun daha yapılacağını duyurdu. 

Atık tekstiller geri dönüşüme kazandırılıyor 

Elazığ Belediyesi'nin Kullanılmış Giysi Kumbarası uygulaması kapsamında 4 ayda 37.450 kg tekstil atığı toplandı. 

Meteoroloji Elazığ ve komşu illeri uyardı 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Tunceli ve Bingöl için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı.   

Mustafapaşa mahalle sakinleri yetkililere seslendi 

Mustafapaşa Mahallesi 1. etap 3. kısım konutlarda yaşayan sakinler, site yönetiminin kendilerinden abone işlemleri için ücret aldığını ancak abone işlemi yapmadıklarını iddia etti. 

Park ve yürüyüş yollarında bakım çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi, şehir genelindeki park ve yeşil alanlarda bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. 

Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası başkanı belli oldu! 

Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası, 26. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kongre sonucunda 106 oy ile mevcut Başkan Cazim Bulut güven tazeledi. 

MASSAD Alacakaya’da muhtarların sorunları dinlendi 

İşadamı Mehmet Karacadağ'ın ev sahipliğinde MASSAD bölgesi Alacakaya ilçesi muhtarlarının sorunlarının çözümü için düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda muhtarların talep ve sorunları dinlendi, çözüm önerileri istişare edildi. 

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özel gereksinimli bireylerin ailelerine yönelik seminer düzenlendi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında yer alan ve kısa süre önce hizmete sunulan Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, gerek özel gereksinimli çocukların gerekse de ebeveynlerinin desteklenip güçlenebilmesi amacıyla anne ve babalara "Can Simidi" niteliğindeki hizmetleri ile devam ediyor.

Elazığ’a yağışlı hava geliyor 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi Elazığ’da hava sıcaklıklarının düşeceğini ve yağışlı havanın geldiğini açıkladı. 

HÜDA PAR’dan 80’ler sokağı için iki öneri 

80’ler sokağını gezen HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı, alanın Kürsübaşı etkinliklerine ev sahipliği veya eğitim alanı olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.  

Ekipler yol genişletme çalışması gerçekleştirdi 

İl Özel İdaresi Karakoçan İlçesi Demirtaş-Dumluyazı-Korudibi grup köy yolunda asfaltlama öncesi yol genişletme çalışması gerçekleştiriyor. 

Gençlik kamplarına Elazığ’dan 840 genç katıldı 

Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü geniş kapsamlı programlar arasında yer alan Bir Kardeşlik İklimi Gençlik Kampları son kafilenin uğurlanmasıyla sona erdi. Gençlik kamplarına Elazığ’dan 840 genç katıldı. 

Sosyal konut projesine rekor başvuru!

Sosyal konut projesinde başvuru sayısı 3 milyonu aşarken bugünden itibaren, TC kimlik numarasının son hanesine göre başvuru yapma zorunluluğu kaldırıldı.

Elazığ’da Ağustos ayında kaç konut satışı yapıldı? 

Elazığ’da 2021 yılının ağustos ayında bin 77 konut satıldı. Bu rakam 2022 yılında 522 artarak bin bin 599 oldu. 

Palu’da drenaj ve dere ıslah çalışması yapıldı 

Elazığ İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Palu İlçesine bağlı Karacabağ köyünde tarımsal alanların sulamasında kullanılan ancak zamanla birikintiler oluşmasından dolayı su akışının yetersiz kaldığı derelerde drenaj ve dere ıslah çalışması yaptı. 

Milletvekili Bulut, gençlerle buluştu

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, gençlik kollarının düzenlediği çay bizden sohbet sizden programında gençlerle halay çekti, memleket meselelerini konuştu.

Elazığ’da berber ve kuaförlerin tatili hangi gün

Ticaret Bakanlığı kararı ile Türkiye genelinde berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak. Bu kapsamda Elazığ’da hizmet veren berber, kuaför ve güzellik salonlarının tatil günlerini belirlemek için sandık başına giderek oy kullandı. Sandıktan çıkan karar ile kuaförler 1 Ekim tarihinden itibaren pazar günleri kapalı olacak. 

Elazığ’da Mutfak Atölyesi etkinliği düzenlendi

Tarım Ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Örgütü iş birliğiyle yürütülen "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" kampanyası kapsamında Elâzığ’da için israf olmasın afiyet olsun temasıyla mutfak atölyesi etkinliği düzenlendi.

4200 TL taksitle 250 bin konut müjdesi! Kimler başvurabilecek? 

Herkesin merakla beklediği müjdeyi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor. 81 ilde 250 bin ucuz konut 100 bin arsa kampanyasının startı veriliyor. Aylık geliri 14-16 bin liranın altında olan herkes başvurabilecek. Aylık taksitler İstanbul'da 4 bin 800 TL'yi, diğer illerde 4 bin 200 TL'yi geçmeyecek. Bazı gruplara ayrıcalık yapılacak... İşte ucuz konut kampanyasının başvuru şartları ve ayrıntıları...

Toplam 764 haber.