Elazığ'da Mutfak Atölyesi etkinliği düzenlendi

Tarım Ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Örgütü iş birliğiyle yürütülen 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' kampanyası kapsamında Elâzığ'da için israf olmasın afiyet olsun temasıyla mutfak atölyesi etkinliği düzenlendi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, sağlıklı beslenmenin önemine değinerek: “bütün insanların temel ihtiyacı beslenmektir. Sağlıklı beslenmede gıdanın güvenilirliğinden geçer bizlerde halkımızın sağlıklı gıda tüketebilmesi için çalışmaktayız. "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" sloganıyla çıktığımız bu yolda sayın cumhurbaşkanımızın talimatları, sayın bakanımızın “Sen Üret Yeter” distürüyle hareket ederek bakanlığımız ve Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ilimizde gerçekleşen bu etkinlik için bakanlığımıza ve özelde Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğümüze teşekkürler ediyorum.” Dedi.
  
Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Nuray Akan Yaltıraklı: “Bakanlığımızın sağlamış olduğu destekle Orta Asya, Azerbaycan ve Türkiye’de gıda kalite israfının azaltılması ve önlenmesine yönelik proje üretiyoruz. Bu proje kapsamında bugün burada İsraf Olmasın Afiyet Olsun temamızla bir mutfak etkinliği düzenleyeceğiz.” Dedi.
 
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Güngören: “ her geçen yılda yaşadığımız kuraklık, sel olayları bakarsanız bu iklim değişikliğinin sonuçları. Bir yandan da artan nüfus var verimlilikte artık sınırlarımızı zorluyoruz milyarlarca dolar yatırımlar yapıyoruz. Onlarca yıl süren akademik çalışmalar yapıyoruz, belki bir buğday çeşidinde %5 oranında bir artış sağlıyoruz üretimde. Ama belki bu israfla mücadelede çok basit bir davranış değişikliği kazandırabilirsek bunun çok daha büyük bir miktarını kazandırabiliriz.” İfadelerini kullandı.
  
Dünyanın gıdaya ulaşmakta zorluk çektiğini ifade eden Ak parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık: “biz öncelikle kendi gıdamızı koruyacağız. Yerli tohuma yöneldik. Türkiye genelinde elinde yerli tohum olan çiftçilerimizle tohum üretimine geçtik çünkü çok daha bereketli. Evet bugün gıdaya belki ulaşımda sorun çekmiyoruz ama Birçok Afrika ülkesinde bugün çocuklar açlıktan ölürken biz yada ekonomik alım gücünün düşük olduğu insanlarla, beş yıldızlı otellerde tonlarca gıdanın israf edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla bu dengeyi sağlamak zorundayız.” Dedi.
  
Etkinlik kapsamında israfın önlenmesiyle ilgili eğitimlerin yanı sıra şef Türev Uludağ’ın katılımıyla yemekler yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN