SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ’da Ekim ayında kaç konut satışı yapıldı? 

Elazığ’da 2021 yılının Ekim ayında 880 konut satıldı. Bu rakam 2022 yılında 17 azalarak, 863 oldu. Türkiye genelinde Ekim ayında 102 bin 660 konut satıldı. 

Elazığ İHH, aşure standı kurdu 

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği’nce bir alışveriş merkezinde aşure standı kuruldu. Yapılacak satışlardan elde edilecek gelirler ihtiyacı olan ailelere verilecek. 

Özel bireylerden anlamlı etkinlik

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki özel gereksinimli bireyler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84’üncü yıl dönümünde kendilerinin hazırlayıp sundukları özel bir program ile andılar.

Jeoloji Mühendisleri: Malatya'da çok yıkıcı bir deprem bekleniyor 

Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, irili ufaklı meydana gelen depremlerin Çelikhan-Erkenek hattını sıkıştırdığını belirterek, “2020'den bu yana 3 bine yakın deprem olmuş. O fay hattı kırılacak, bugünü yarını yok. Önümüzde çok yıkıcı bir deprem geliyor. Malatya'da 6.5 ile 7.2 arasında deprem bekleniyor” dedi. 

Yeni imar yolunda çalışmalar tamamlandı

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Doğukent Mahallesi, Salıbaba ve Sanayi Mahallelerini birbirine bağlayan güzergâhtaki yol çalışmalarını tamamladı.

Doğu Ekspresi seferleri başlıyor! 

Herkesin merakla beklediği Turistik Doğu Ekspresi seferleri 12 Aralık 2022 tarihinde başlıyor. Hem turizmcilerin hem de turistlerin gözü Kars'ta. Peki bilet fiyatlarına ne kadar oldu, biletler nereden alınır?

Artık kendimize gelsek mi?

Gün geçmiyor ki ilginç bir haberle karşılaşmayalım. Elazığ’da bir özel okul Halloween Costumes yani Cadılar Bayramı etkinliğine imza atmış.

Elazığ Belediyesi’nden aile içi iletişim semineri

Elazığ Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Aile İçi İletişim” konulu seminer yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kış yardımlarına başladı

Elazığ’da, ‘bacası tütmeyen ev kalmasın, minik kalpler üşümesin, kışa azıksız girilmesin’ sloganlarıyla kış çalışmalarını devam ettiren Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği odun, soba, un ve gıda yardımlarını devam ettiriyor.

Keban’da 88 Konutun temel atma töreni gerçekleştiriliyor 

İlk Evim İlk İş Yerim projesi kapsamında aralarında Elazığ’ında bulunduğu 17 ilde temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla gerçekleştiriliyor. 

143 hak sahibi için kura çekilecek 

Elazığ’da Keban, Sivrice ve merkez köylerde depremden etkilenen ve hak sahibi olan 143 vatandaş için kura çekimi gerçekleştirilecek. 

Maden şehidi yakınlarına istihdam sınırı kaldırılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Maden şehitlerinin aile bireylerinin kamuda istihdamı ile ilgili sınırlandırmayı kaldırıyoruz" dedi.

Erdoğan Bartın'da son rakamları açıkladı! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamanın yaşandığı bölgeye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada açıklamalarda bulundu. Basın açıklaması yapan Erdoğan, "Patlamanın hemen ardından tüm kurumlar seferber oldu" dedi. Erdoğan madendeki son işçiye ulaşıldığını bildirerek can kaybı sayısının 41'e yükseldiğini söyledi.

Erdoğan, Cem Evleri temel atma ve açılış töreninde açıklamalarda bulundu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans sistemiyle Karakoçan Merkez Cem Evi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. 

Kümbet ve Okçular köylerinde kanalizasyon çalışmaları tamamlandı 

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından 2022 yılı yatırım programı kapsamında çalışmalarına başlanılan Karakoçan Kümbet ve Okçular Köylerinde kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. 

TMO uygun fiyatlı arpa ve mısır satışına tekrar başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısında, et ve süt üreticilerinin maliyetlerinin azaltılmasını teminen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlatılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Elazığ’a 230 konut daha dahil edildi 

81 ilde yapılacak sosyal konut projesinin yapılacağı yerler ve rakamlar açıklanmıştı. Elazığ genelinde toplam 1.651 adet konut yapılacaktı. AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık yaptığı açıklamada Elazığ’da 230 konutun daha yapılacağını duyurdu. 

Atık tekstiller geri dönüşüme kazandırılıyor 

Elazığ Belediyesi'nin Kullanılmış Giysi Kumbarası uygulaması kapsamında 4 ayda 37.450 kg tekstil atığı toplandı. 

Meteoroloji Elazığ ve komşu illeri uyardı 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Tunceli ve Bingöl için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı.   

Toplam 761 haber.