Gülşah Altaş Haberleri
SON DAKİKA

Gülşah Altaş Haberleri

Gülşah Altaş haberleri, haber editörü Gülşah Altaş tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

EPDK'dan flaş elektrik zammı açıklaması!

EPDK'dan elektrik zamlarına ilişkin son dakika açıklaması. Elektrik fiyatları 2022 yılına fahiş zamlarla başlayarak damga vurmuştu. Daha sonra kademeli tarife sınırında iki kez değişiklik yapılmıştı. Elektrik fiyatlarındaki oynamaların olma ihtimaline ilişkin açıklama geldi.

Fırat Üniversitesi mühendislik alanında Türkiye’de 8. oldu 

Fırat Üniversitesi, açıklanan Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2022 sıralamasında mühendislik alanında Türkiye sekizinci sırada yer aldı. 

Hemşehrimiz Yazar Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü oldu 

Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Elazığlı hemşehrimiz Selahattin Yazar getirildi.

#ElazigMadeniniİstiyor Etiketi Twitter'da TT oldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Maden İlçesinde bulunan maden sahaları ile ilgili saat 20.00'da twitterda #ElazığMadeniniİstiyor hasthagı ile kampanya başlattı. Kampanya Türkiye genelinde gündem olarak büyük ses getirdi.

Dost Meclisi’nin konuğu Demirbağ oldu 

MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi toplantısının bu haftaki konuğu Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirbağ oldu.  Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konusu ülkemizin ve ilimizin turizm potansiyeli ve kaynakları oldu. Toplantıya, Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirbağ konuk oldu. 

ORC son seçim anketini açıkladı! 

Seçim yasasının tartışıldığı bugünlerde ORC Araştırma yaptırdığı son anketin sonuçlarını açıkladı.

Milletvekilleri Bulut ve Ağar Elazığ’ın sorun ve taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiler 

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantıya katılarak Elazığ’ın sorun ve taleplerini ilettiler. 

Elazığ Belediyesi’nden musiki üstatlarına vefa örneği 

Elazığ Belediyesi ile Çaydaçıra Musiki Derneği’nin birlikte organize ettiği program kapsamında Elazığ mahalli müziğinin usta ismi Abbas Bakır için bir anma etkinliği düzenlenecek. 

Özdarendeli, Elazığ’a Geliyor 

“Covid-19 Pandemisi ve Turkovac Aşı Çalışmaları” konferansı kapsamında Turkovac aşısını geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Fırat Üniversitesi’ne gelerek çalışmaları hakkında bilgi verecek. 

Sağlık Bakanlığı’na 10 bin personel alınacak!

Sağlık Bakanlığı’nın 5 bin 175’i hemşire olmak üzere 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ile çeşitli kadrolara 10 bin sürekli işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu kez zam değil, indirim!

Brent petrol tarafındaki geri çekilmenin etkisiyle 15 Mart itibarıyla motorinin litre fiyatına 2,38 TL indirim yapıldı. Motorin pompa satış fiyatı 20.50 TL olurken, hafta içinde benzin fiyatı tarafında da indirim yapılması bekleniyor.

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği 50. yılını kutlayacak 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği, kuruluşunun 50. Yılı nedeniyle 16 Mart’ta Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Sanat Yılı Konseri düzenleyecek. 

Fırat Üniversitesi 2 alanda dünyada ilk 500 üniversite arasına girdi 

Alan bazlı olarak “research.com” internet sitesi tarafından h-indeks ve bibliyometrik göstergeler dikkate alınarak belirlenen üniversitelerin dünya sıralamaları açıklandı. 

14 Mart Tıp Bayramı Fırat Üniversitesinde kutlandı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından "14 Mart Tıp Bayramı" nedeniyle bir tören gerçekleştirildi.

Yazarlık Atölyesi katılımcılarından şiir dinletisi 

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) bünyesinde düzenlenen "Yazarlık Atölyesi" çalışmaları 14 Mart Pazartesi günü düzenlenecek olan Şiir Dinletisi'nin ardından son bulacak.