Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği 50. yılını kutlayacak 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği, kuruluşunun 50. Yılı nedeniyle 16 Mart'ta Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Sanat Yılı Konseri düzenleyecek. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Türk musiki kültürünün Anadolu’daki köklü kuruluşlarından olan Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği 16 Mart’ta 50. yılını kutlayacak. Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla; Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Türk Edebiyatı Vakfı, Elazığ Kent Konseyi, Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı ve Manas Yayıncılık iş birliğiyle 16 Mart Çarşamba günü Fırat Üniversitesi Atatürk ve Kültür Merkezi’nde 50. Sanat yılı konseri düzenlenecek. Elazığ Musiki Konservatuvarı Başkanı Hakan Çağlar, konsere tüm Elazığlıları davet etti. 

ÇAĞLAR: DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZ VE SANATSEVER ELAZIĞ HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Başkanı Hakan Çağlar, “ Elazığ musiki konservatuar derneğimiz 50. Sanat yılı gecesi Elazığ musiki cemiyeti kuruculuğu ve başkanlığı yapan değerli büyüklerimiz ve sanatsever Elazığ halkımızı davet ediyoruz” dedi. Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Septioğlu, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve konserin moral olacağını ifade etti. 

SEPTİOĞLU: HALKIMIZIN TEVECCÜH GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUM 

Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Septioğlu, “ Ülkemizin üzerine çöken kasveti dağıtmak adına bu etkinliğin coşku ile geçeceğine inanıyorum. Başkanımın saydığı Naci Sönmez hocamız ve Esat Kabaklı hocamızın da katılacağı konserlerimiz de vardır, çeşitli ödül törenlerimiz de. Halkımızın teveccüh göstereceğine inanıyorum” dedi. Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği Kurucusu Naci Sönmez, sanatseverleri 50. Sanat yılı gecesinde yanlarında görmek istediklerini söyledi. 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği 50. yılını kutlayacak 

SÖNMEZ: HALKIMIZI GECEMİZDE, BU MUTLU GÜNÜMÜZDE YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği Kurucusu Naci Sönmez, “ Bu heyecan dolu bu 50. Yıl sanat gecemizde söyleyeceğimiz tek söz bütün halkımızı, bütün musikiyi, kültürü, edebiyatı seven bütün sanatsever halkımızı gecemizde, bu mutlu günümüzde yanımızda görmek istiyoruz” dedi. Sanatçı Esat Kabaklı’nın da konserde sahne alacağını belirten Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği eski başkanı Nihat Kazazoğlu, konserin ücretsiz olduğunu belirtti. 

KAZAZOĞLU: BİLET VESAİRE YOK TAMAMEN HALKIMIZA AÇIK 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği eski başkanı Nihat Kazazoğlu, “Bilet vesaire yok tamamen halkımıza açık. Esat Kabaklı ’da bu gecede şeref verecek” dedi. Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği eski Başkanı Doğan Sever, derneğin çalışmalarına yine aynı tempo ile devam edeceğini söyledi.

SEVER: ÇOK MUTLUYUZ ÇOK GURURLUYUZ 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği eski Başkanı Doğan Sever, “ Çok mutluyuz çok gururluyuz. İnşallah bundan sonraki hizmetlerde de aynı tempo ile derneğimizin hizmetinde bulunacağız” dedi. Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği eski Başkanı Adnan Çamlıbey, 2022 yılını müzik dolu programlarla geçireceklerini ifade etti. 

ÇAMLIBEY: COŞKUMUZU SİZİN İLE PAYLAŞMAK İSTİYORUZ 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği eski Başkanı Adnan Çamlıbey, “ Coşkumuzu sizin ile paylaşmak istiyoruz. Hep beraber inşallah musiki konservatuarı derneğimizin 50. Sanat yılını coşku ile kutlayalım, birlikte olalım. İnşallah bizleri takip edin peş peşe konserlerimiz devam edecektir” dedi.   Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği eski Başkanı Feti Ahmet Deniz de, musiki geleneğinin nesilden nesile aktarılacağını belirtti. 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği 50. yılını kutlayacak 

DENİZ: BİZDEN SONRAKİ NESİL TAŞIYACAKTIR 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği eski Başkanı Feti Ahmet Deniz, “ sadece 50 yılda kalmayacağını çünkü onların yıllar aralıklı bir şekilde kutlamalarımız devam ediyordu ama yarım asırı tam asıra ve ondan sonraki dönemlerde inşallah bizden sonraki nesil taşıyacaktır” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN