SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

Sosyal Konut Projesine başvurular bugün başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. 81 il ve tüm ilçelerde 2023-28 yılları arasında 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yapacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan başvuruların bugün başlayacağını söyledi.

Siyasi ferasetsizlik!

2023 Haziran ayında yapılacak seçimlere 8 ay gibi bir süre kaldı. Bu kadar kısa bir süre kalmasına rağmen geçmiş seçimlere nazaran aday adaylarında ciddi bir fetret dönemi yaşanıyor. Bugüne kadar aday adaylığını açıklayan iki isim var. Bunlardan biri CHP’li Gürsel Erol, diğeri ise İYİ Parti’den Yüksel Ercan.

İl Özel İdaresi araç filosuna 2 greyder daha ekledi 

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından köylerdeki altyapı çalışmalarında kullanılması için toplam maliyeti 9 milyon 140 milyar 846 TL’lik 2 adet greyder alımı yapıldı. 

Yeni şehirler arası Otobüs Terminali çalışmaları devam ediyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin inşa çalışmaları hızla devam ediyor' dedi.

Eğitimciler bakanlığa seslendi 

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Elazığ Şubesi Üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Elazığ’da yeni Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kuruluyor

Elazığ’da yeni bir esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi kuruluyor kurucu başkanlığını da Özer Macit yapacak. Kanuna göre 750 esnafın ortak girişimle kurulması gereken esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifine Özer Macit başkanlığında 916 esnaf ortaklığında Ak Hazar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi dosyası Ticaret Bakanlığına teslim edildi.

Seçimler yaklaştı, siyasi partilerde yarış başladı!

KİMLERİN İSMİ ÖN PLANDA Milletvekili genel seçimlerine 8 ay kala yurt genelinde olduğu gibi Elazığ’da da siyaset hareketlendi. Seçim yaklaştıkça siyasi partilerin ziyaret programlarında yoğunluk yaşanıyor. 

Başkan Çoban, Alacakaya için hazırladığı projeleri paylaştı 

Şehrin kalkınmasına katkı sunacak proje çalışmaları kapsamında her hafta bir sektörle alakalı çalışmalarını paylaşan HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban bu defa da Alacakaya’nın gelişimi için hazırladığı projelerini paylaştı. 

Başkan Sadak: Geçmişe düşmanlık şuursuzluktur 

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek’in açıklamalarına Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak tepki gösterdi. 

Meteoroloji’den Elazığ için yağış uyarısı!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ ve 3 il için gök gürültülü sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu.

Başkan Bahşi: Sesimizi yetkililere duyuracağız

Eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını ifade eden Eğitim Bir Sen Bir Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi seslerini yetkililere duyurmak amacıyla bugün Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde eylem yapacaklarını duyurdu. 

14 ayrı şirketin 14 anketinden ortak sonuç! 

Ağustos ayında yayımlanan öneylem, Area, Avrasya, Alf, Orc, MetroPOLL, Optimar, Asal, Piar, Bulgu, Ar-g, Aksoy, Orthus, Areda Survey'in anketlerinin sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki fark 4 puana kadar düştü.

Fırat: Emeklilik hakkı istiyoruz

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, engelli bakımını üstlenen annelerin sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenerek, emeklilik haklarının sağlanması ve geleceklerinin güvence altına alınmasını talep etti. 

Başkan Şerifoğulları’ndan 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Şerifoğulları mesajında şunları kaydetti:

Bakan Soylu açıkladı! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni atanan öğretmenlerin güvenlik soruşturmasının bugün tamamlanacağını açıkladı. 

Başkan Akın, Gazi Caddesi esnaflarını ziyaret etti 

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın ve yönetim kurulu üyeleri Gazi Caddesindeki esnafları ziyaret etti.

Elazığ Ticaret Borsası’na Akreditasyon Sertifikası verildi 

Akreditasyon çalışmalarında gösterdiği başarı ile b seviyeye yükselen Elazığ Ticaret Borsası’na akreditasyon sertifikası verildi. 

Babacan, Elazığ’a geliyor! 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 16 Eylül Cuma günü Elazığ’a geliyor.

Saraycık Köyü’nde asfaltlama çalışması tamamlandı 

Elazığ İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelere bağlı köylerde BSK asfaltlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde devam ettiriyor.