Eğitimciler bakanlığa seslendi 

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Elazığ Şubesi Üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Eğitim Bir Sen Bir Nolu Elazığ Şubesi Üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Eğitim çalışanları adına yetkililere seslenen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, eğitim çalışanlarına rahat bir nefes aldıracak düzenleme beklediklerini söyledi. 

BAHŞİ: BİR MAAŞA ENDEKSLENEREK VERİLMESİNİ İSTİYORUZ 

Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “ Eğitim çalışanlarının alım gücünü arttıracak rahat bir nefes aldıracak mali haklarda iyileştirme yapılması elzem olmuştur. Her eğitim öğretim yılı başında sadece öğretmenlere verilen eğitim öğretim tazminatının eğitim çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde genişletilip bir maaşa endekslenerek verilmesini istiyoruz. Enflasyon karşısında sembolik bir rakama dönüşen bin üç yüz yirmi beş TL yerine tüm eğitim çalışanlarının yüzünü güldürecek şekilde bir maaş kadar verilmesini talep ediyoruz” dedi. Başkan Bahşi, öğretmenlik meslek kanununun sahanın taleplerinin dışında kaldığını belirtti. 

BAHŞİ: BEN YAPTIM OLDU’ MANTIĞIYLA HAZIRLANMIŞ VE MECLİSTEN ÇIKARTILMIŞTIR 

Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “ Toplumsal saygınlığı en yüksek kesim olan öğretmenlerimizin sorunlarına yasal dayanak oluşturmak adına Şubat 2022 de yürürlüğe giren öğretmenlik meslek kanunu sahanın beklentilerinden uzak kalarak öğretmenlerimizin ve yetkili sendika olarak bizlerin görüşleri alınmadan ‘Ben Yaptım Oldu’ mantığıyla hazırlanmış ve meclisten çıkartılmıştır. Sınav esası getirilmek istenen kariyer planlaması 5. Dönem ve 6. Dönem toplu sözleşmemizde taleplerimizle örtüşmelidir” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN