Gülşah Altaş Haberleri
SON DAKİKA

Gülşah Altaş Haberleri

Gülşah Altaş haberleri, haber editörü Gülşah Altaş tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Hilalkent sosyal hizmet binası büyük oranda tamamlandı 

Elazığ’a değer katacak projeleri bir bir hayata geçiren Elazığ Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yeni yaşam alanlarını hizmete sunmaya devam ediyor. 

Bakan Mahmut Özer'den 'yarıyıl tatili' ve öğretmen ataması açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, cuma günü başlayacak yarıyıl tatiline dikkat çekerek, "İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermeyecekler, 2 hafta hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler" dedi. Atamalara ilişkin de konuşan Özer, "31 Ocak’taki 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50’sini yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbul’a vereceğiz." dedi.

Pfizer'ın CEO'su yeni aşı için tarih verdi! 

ABD’li ilaç şirketi Pfizer’ın CEO’su Dr. Albert Bourla, Kovid-19’un uzun yıllar daha varlığını sürdüreceğini ancak şu anki Omicron varyantı dalgasının bu denli kısıtlamaya gidilen son dalga olabileceği yorumunu yaptı.Bourla yeni aşı için de tarih verdi.

Başkan Toraman, sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı 

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, gizli buzlanmanın büyük bir risk oluşturduğunu belirterek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. 

İş birliği protokolü imzalandı 

Elazığ Belediyesi ile Fırat Üniversitesi arasında ARGE çalışmalarını desteklemek için iş birliği protokolü imzalandı. 

Detay Dergisi’nin 31’inci sayısı okuyucuyla buluşuyor

Kapağı, iç sayfaları ve tasarımıyla göz dolduran, her ay düzenli olarak çıkmasıyla kamuoyunun takdirini kazanan Detay Dergisi, yeni sayısıyla okuyucuyla buluşuyor. Elazığ’da yayın hayatını sürdüren aylık haber - aktüel dergisi Detay’ın 31. sayısının kapak konuğu ise Özlem Cizre Nuh Yönetim Kurulu Başkanı Burak Nur oldu.  

Elazığ Belediyesi ‘Yazarlık Atölyesi’ ile genç yazarları keşfedecek

Gençler, kadınlar ve çocuklar için oluşturduğu sosyal projeleriyle öne çıkan Elazığ Belediyesi, şimdi de gençleri yazarlığa yönlendirmek, edebi yazılım dillerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla EBEGEM bünyesinde "Yazarlık Atölyesi" çalışmalarını başlatıyor.

Nijeryalı heyetten FÜ’ye ziyaret

Nijerya Hükümeti Yurtdışı Burslar Direktörü Prof. Suleiman Muhammad ve beraberindeki heyet Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ı makamında ziyaret etti.

Türkiye’nin 1 yıl içinde ödemesi gereken dış borcu açıklandı! 

Merkez Bankası 2021 yılının Kasım ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde kısa vadeli dış borç stoku %8,6 oranında artışla 124,1 milyar dolar oldu. Bu rakama uzun vadeli olup da vadesine 1 yıl veya daha az kalmış 43,4 milyar dolarlık dış borç da eklenince, önümüzdeki bir yıl içinde ödenmesi gereken dış borçların toplamı 167,5 milyar dolar oldu. 

Hemşehrimiz Ceyhan’dan karara tepki!

PCR testi zorunluluğunun pek çok yerden kaldırılması ve dün alınan kararla geri getirilmesine uzmanlardan tepki yağıyor.

Koç, güven tazeledi

Elazığ Kültür ve Musiki Derneği Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Abdulaziz Koç güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Başkanlığa İlhan Yıldız seçildi 

Elazığ Fırıncılar Unlu İmalatçılar ve Gıda Satıcıları Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kongre sonucunda başkanlığa 180 oyla mevcut başkan İlhan Yıldız seçildi. 

Elazığ Valiliği yeni kararları duyurdu!

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 'Uçak Seyahatlerinde PCR Testi Uygulaması' konulu genelgeyi görüşmek üzere tekrar toplandı.

Elazığ’da deprem!

Elazığ’da deprem meydana geldi.

Başkanlık yarışını Albayrak kazandı

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Karma Odasının genel kurulu gerçekleştirildi. Kongre sonucunda 714 oy alarak başkanlığa Hakan Albayrak seçildi. 

Valilikten Elazığ’da gündeme gelen olaylarla ilgili açıklama!

Elazığ’da gündeme gelen olaylarla ilgili Elazığ Valiliği tarafından açıklama yapıldı.