Ney Haberleri

Ney Haberleri

Elazığ Belediyesi’nden ücretsiz satranç ve ney kursları

Elazığ Belediyesi, vatandaşların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli yaş gruplarında yaz kursları düzenlemeye devam ediyor.

Elazığ El-Aksa Platformu’ndan teşekkür

Elazığ El-Aksa Platformu, Elazığ’da düzenlenen Gazze yürüyüşü ve mitingine katılanlara teşekkür etti. El-Aksa Platformu ev sahipliğinde Elâzığ’da doğu ve güneydoğu bölgelerinde 12 ilin katılımıyla büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi düzenlendi. Düzenlenen yürüyüş ve mitingin ardından Elazığ El-Aksa Platformu, programa katılanlara teşekkür etti.

TÜYAP 2024’te Arslanlı Alçı rüzgarı

Bu yıl 46. kez kapılarını açaN Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Almanya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, İtalya, Avusturya ve Çin’den yüzlerce katılımcıyı ağırlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre merkezinde gerçekleşti. Fuara Elazığ’dan katılan Arslanlı Alçı A.Ş. standı fuarın yoğun ilgi gören standları arasında yer aldı.

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

Elazığ’da 6. noter nerede kurulacak 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve il Başkanı Şerafettin Yıldırım imzalı yayınlanan açıklamada Elazığ’a Altıncı Noterin Güneykent Mahallesi’nde kurulacağını duyurdular. 

Yasemin Açık Vakfı deprem bölgesinin sosyal gelişimi için proje geliştirecek

Yasemin Açık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı. Dayanıklı şehirler, dirençli işletmeler, sağlam ve sağlıklı yapılar için her şeyden önce dayanıklı bir toplum inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Biz de bu yaklaşımla depremden etkilenen kentler başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özellikle kız çocuklarının, gençlerin ve kadınların hayatına değer katacak çalışmalar yapmayı, ulusal ve uluslararası olmak üzere kapsamlı iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Güneykent Mahallesi’ndeki Caminin temeli atıldı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği adına Güneykent Mahallesi için talepte bulunduğu Cami ve medresenin temeli atıldı. 

Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali Hizmete Açıldı 

Elazığ Şehirlerarası Otobüs Terminali Güneyçevre yolunda yeni binasında hizmete açıldı. 

Güneykent Mahallesi’nde, Aile Sağlığı Merkezleri’nin yapımına başlandı 

Bizmişen ve Yemişlik bölgelerinde faaliyet sürdürecek olan Aile Sağlığı Merkezleri için yüklenici firma tarafından zemin etüdü ve proje çizimi sürecine başlanıldı. 

Vali Toraman: Sivrice’ye Yaklaşık 100 Milyon liralık yatırım yaptık 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman beraberindeki heyet ile birlikte güney sahil yolundaki çalışmaları yerinde inceledi. Vali Toraman, Sivrice’ye yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. 

Pelte ve Güneyçayır Köy Konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu

Elazığ merkeze bağlı Pelte ve Güneyçayır Köyü’nden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 27 Ekim– 11 Aralık tarihleri arasında teslim edilecek. 

Açıkkapı: Kalkınma planı ile istikrar ve dengeli büyüme hedefliyoruz 

On İkinci Kalkınma Planı'na ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “60 yılı aşkın planlama deneyimiyle, toplumun tüm kesimleri için uzun vadeli bir perspektif ve hedef birliği oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi. 

Dumandağ, üyelerin sorun ve taleplerini paylaştı 

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge istişare toplantısına katılarak talep ve sorunları paylaştı. 

ELÇEMDER’den Kaymakam Zor’a ziyaret 

Elazığ Çemişgezek Derneği Başkanı Gürkan Öztürk ve üyeleri, Çemişgezek Kaymakamı Orçun Cüneyt Zor’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

AK PARTİ eski Milletvekili Tahir Öztürk Hayatını Kaybetti

23. ve 26. dönem Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk Ankara'da kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Tahir Öztürk'ün hayatını kaybettiği öğrenildi.

Uzman isimden o ile uyarı!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Yalova’da en büyük 6.4 büyüklüğünde deprem görülebileceğini ifade etti. Ercan, Yalova’nın 7.5 büyüklüğünde deprem üretebilecek Kuzey Anadolu Kırığının güney ile kuzey kollarının doğrudan etki alanları içinde olduğuna dikkat çekerek, “Kent büyümemeli” dedi.

Çocuklar doyasıya eğlenceyi yaşadı

Sosyal belediyecilik hizmetlerini bütün hızıyla sürdüren Elazığ Belediyesi, Güneykent Mahallesi’nde gerçekleştirilen yaz şenlikleri kapsamında çocuklar için ücretsiz etkinlik düzenledi. 

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Sivrice ilçesi Güney, Dedeyolu, Bekçitepe, Kavallı, Günbalı ve Mollaali Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 31 Ağustos 2023– 16 Ekim 2023 tarihleri arasında, Sivrice ve Maden İlçesi Üçlerce, Başkaynak, Elmasuyu, Akbuğday ve Yoncapınarı Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları ise 01 Eylül 2023– 15 Ekim 2023 tarihleri arasında anahtar teslimleri yapılacak. 

Vali Toraman, yapımı süren konutlarda incelemelerde bulundu

Mustafapaşa Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Elazığ Valisi Dr. Ömer toraman daha sonra Güneykent Mahallesi’nde yapımı devam eden deprem konutlarını gezdi. Vali Toraman gelinen süreçle ilgili yetkililerden bilgi aldı. 

Başkan Şerifoğulları: Şehrimizin her köşesine hizmet götürüyoruz 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ataşehir ve Güneykent Mahallerinde yapımı devam eden yeni imar yolu, muhtarlık ofisleri ve 16 derslikli ortaokulun inşa çalışmalarını yerinde inceledi. 

Elazığ Belediyespor’un Olimpiyat Vizeli Boksörü Gizem Özer, Güney Kore Yolcusu

Haziran ayında Polonya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2023 Avrupa Oyunları’nda branşında bronz madalya kazanarak 2024 Paris Olimpiyatları’na katılma hakkı elde eden Elazığ Belediyespor Kulübü Boksörümüz Gizem Özer, Güney Kore’de düzenlenecek olan Milli Takım kampına katılacak. 

Tuğçe Kandemir Elazığlılarla buluştu 

Pop müziğinin sevilen isimlerinden ünlü sanatçı Tuğçe Kandemir, Elazığ Belediyesi Yaz Şenlikleri’nde Elazığlılara unutulmaz bir müzik deneyimi sundu. Sanatçı Kandemir en sevilen eserleri Elazığlılar için seslendirdi. 

Sinan Akçıl, Elazığlılarla buluşacak

Pop müziğinin sevilen isimlerinden ünlü sanatçı Sinan Akçıl, 9 Ağustos Çarşamba günü Elazığ Belediyesi Yaz Şenlikleri’nde Elazığlılara unutulmaz bir müzik deneyimi sunacak.

Karataş: Güneykent Mahallesi’ne özel minibüs hattı istiyoruz 

Ulaşım konusunda sıkıntıların yaşandığını belirten Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, minibüs hatlarının çoğaltılmasını ve güzergah sorununun çözülmesi için çağrıda bulundu. 

Güney Çevre Yolu bağlantısında çalışmalar tamamlandı 

Elazığ Belediyesi, şehir içi trafiğinin daha rahat bir duruma gelmesi için bir yandan mevcut yolların bakım ve onarımını gerçekleştirirken bir yandan da alternatif güzergâhlar oluşturmaya devam ediyor. 

Güney Çevre Yolu bağlantı yollarında çalışmalar sürüyor

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin muhtelif noktalarında asfalt serim ve aydınlatma çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıklıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yemin ederek resmen göreve başlamıştı.

Milletvekili Erol’dan Devlet okullarında ücretsiz yemek ve 0-6 yaş kreşlerinde anneye ücretsiz ulaşım kartı sözü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili, Parti Meclis Üyesi ve 28. Dönem Elazığ Milletvekili Adayı Gürsel Erol,seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor.

MHP’den görkemli açılış

MHP Seçim İletişim Merkezi Açıldı Milliyetçi Hareket Partisi’nin Seçim İletişim Merkezi partililerinin katılımı ile Güneykent Mahallesi’nde açıldı.

Elazığ Altınova Çimento Fabrikası ve Elazığ siyasetçileri

Elazığ ve çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Nisan 1954 tarihinde Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş kurulmuştur.1959 tarihinde şirket tarafından faaliyete geçmiştir. Şirketin, 12 Haziran 1996 tarihinde OYAK-GAMA gurubu tarafından Özelleştirme Kurulu'ndan satın alınmıştır. Fabrikayı şu an Çimentaş adlı bir firma işletmektedir. Bölgesinde en fazla üretim yapan fabrikalar arasındadır. Fabrika bir yılda yaklaşık 160 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirmektedir. Fabrika çimentoyu özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize göndermektedir. Malatya, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Diyarbakır illerine satış yapmaktadır.