Karataş: Güneykent Mahallesi'ne özel minibüs hattı istiyoruz 

Ulaşım konusunda sıkıntıların yaşandığını belirten Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, minibüs hatlarının çoğaltılmasını ve güzergah sorununun çözülmesi için çağrıda bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

24 Ocak depreminin ardından TOKİ Konutlarının yükseldiği ve yeni yerleşim yeri haline gelen Güneykent Mahallesi’nde nüfus gittikçe artıyor.    Elazığ’ın 41. Mahallesi olan Güneykent Mahallesi sosyal donatılara kavuşmak, marketlerin, dükkanların, okulların artması için gün sayıyor. 

KARATAŞ: YÖNETİMİN DAHA DA ÖZ VERİYLE ÇALIŞMASINI İSTİYORUZ 

Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, “Yönetimin sulaması gereken ağaçların sulanmamasından kaynaklı çim ve ağaçlarımızın kurumasından dolayı vatandaşlarımızın ciddi manada yürekleri yanıyor. Bu konuda yönetimin hassasiyet göstermesini istiyoruz. Ayriyeten aidatları da artık yükselttiler. Bu konuda durdurmak istedik, durduramadık. Yüzde 100 zamla bir şey yaptılar. Normalde anlaşma gereği 1 yıl arttırılmayacaktı ama bir yıl içerisinde iki defa artırım yapıldı. Bu da buradaki arkadaşların sosyal ekonomik durumları malumunuz. Herkes kiracı; ne kadar TOKİ’den hak sahibi olsalar da kiracılar. Ciddi mağduriyetler yaşayacaklar. Bu konuda yetkililerin bu soruna el atmalarını istiyoruz. Azami bir şekilde düşürebilirlerse hizmetini de vermek şartıyla biz fiyatımız düştün, ağaçlarımız kurusun, asansörlerimiz bozulsun istemiyoruz. Hepsini birlikte istiyoruz. Bu gözlerin yeşile ihtiyacı var. Mahallemizin yeşille buluşması adına sulanması gerekiyor. Bu konuda yönetimin daha da öz veriyle çalışmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

KARATAŞ: EL ELE VERİP GÜZEL BİR MAHALLE OLUŞTURMAK ADINA GAYRET SARF EDECEĞİZ 

Minibüs hatlarının çoğaltılmasını ve güzergah sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Muhtar Karataş, “Minibüs hatlarımız noktasında; şu anda Hicret bölgesinden gidiyor. 10 TL oldu. Bu da otobüse yoğunluk sağlattı. Otobüsümüz zaten 40 bin nüfusa hitap edecek bir sayısı yoktu. Güzergahından da geçmediğinden dolayı, Hicret bölgesinden geçtiğinden dolayı bizleri ciddi manada mağdur ediyor. Bizim mahalleye hitap etmiyor. Minibüs hatlarımız istiyoruz ki tapunun, belediyenin, valiliğin, doğalgaz faturalarımızın yatırabileceği alanlarda, Elysium ve Park 23 bölgesinden geçmesini istiyoruz. Bunu da yapamıyorlarsa bize sadece Güneykent’e has 40 bine tekabül eden bir nüfusa has bir hat açılmasını istiyoruz. Aksi taktirde şu an var olan minibüs hatları da bizlerin ihtiyacına karşılık vermiyor. Sorunlarımız çok, ama bize güvenmelerini istiyoruz. İnşallah bizler de vekillerimiz de yeni seçildik. El ele verip güzel bir mahalle oluşturmak adına gayret sarf edeceğiz” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN