Açıkkapı: Kalkınma planı ile istikrar ve dengeli büyüme hedefliyoruz 

On İkinci Kalkınma Planı'na ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, '60 yılı aşkın planlama deneyimiyle, toplumun tüm kesimleri için uzun vadeli bir perspektif ve hedef birliği oluşturmayı amaçlıyoruz' dedi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının koordinasyonunda; kamu ve özel kesim, sivil toplum temsilcileri, akademik çevrelerin katılımıyla hazırlanan On İkinci Kalkınma Planı hakkında bilgi verdi. Kalkınma Planı için Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 60 Özel İhtisas Komisyonu ve 27 Çalışma Grubu oluşturulduğunu belirten Açıkkapı, yaklaşık 8bin 500 kişinin bu toplantılara katıldığını, ayrıca, internet üzerinden 43 bin kişiyi aşkın vatandaşın görüş ve önerilerinin alındığı bir “Vatandaş Anketi"nin de yapıldığını vurguladı. 

Ejder Açıkkapı, "On İkinci Kalkınma Planı, 60 yılı aşkın planlama deneyimiyle, toplumun tüm kesimleri için uzun vadeli bir perspektif ve hedef birliği oluşturmayı amaçlıyor. Kalkınma sürecinde insan odaklı, katılımcı, kapsayıcı, hesap verebilir ve şeffaf bir anlayışla hazırlandı" dedi. Elazığ Milletvekili Açıkkapı, On İkinci Kalkınma Planının "İstikrarlı Büyüme, güçlü ekonomi", "Yeşil ve dijital dönüşümle rekabetçi üretim", "Nitelikli insan, güçlü aile, sağlıklı toplum", "Afetlere dirençli yaşam alanları, sürdürülebilir çevre" ve "Adaleti esas alan demokratik iyi yönetişim" olmak üzere beş ana eksenden oluştuğunu belirtti. Açıkkapı, “2024-2024 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planımız döneminde ortalama yüzde 5 oranında istikrarlı ve dengeli bir büyüme hedefliyoruz. 2028'de 1 trilyon 589 milyar dolar milli gelir, kişi başı 17 bin 554 dolar gelire ulaşma hedefindeyiz. İstihdam biliyorsunuz çok önemli. Gerek koronavirüs salgını döneminde gerekse küresel sıkıntılar nedeniyle işsizlik sorunları yaşanıyor. Bunun da önüne geçilebilmesi amacıyla 5 milyon ilave istihdam ile işsizliğin %7.5 seviyelerine indirilmesini hedefliyoruz. Rabbim yeni kalkınma planımızı vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu etsin inşallah” diye konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN