Başkan Şerifoğulları, Galericiler Sitesi esnafıyla buluştu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Birlikte Yönetim' ilkesi kapsamında Galericiler Sitesi esnafını ziyaret etti.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Başkan Şerifoğulları ziyaretinde, Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar (Karma) Oda Başkanı Hakan Albayrak, Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Yıldırım, Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar, Saatçiler Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Mehmet Havabulut, Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Odası Başkanı Ferhat Evsen, Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Oda Başkanı Zülfü Tarhan, Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun ve esnaflarla bir araya geldi.

Başkan Şerifoğulları, Galericiler Sitesi esnafıyla buluştu

“ELAZIĞ'IMIZ BİZLER İÇİN ÖZEL BİR SEVDADIR"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları burada yaptığı konuşmada,  “Elazığ'ımız binlerce yıllık mazisi olan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Harput'un varisidir. Tarihi birikimi, kültürel yapısı, sanatı, folkloru ve gastronomisi ile Elazığ'ımız bizler için özel bir sevdadır. Göreve geldiğimiz günden itibaren özel sevdamız olan şehrimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Ekibimizle birlikte mesai mefhumu gözetmeden gayretle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bundan sonraki süreçte de inşallah çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Göreve geldiği günden itibaren altyapıdan üst yapıya, kültürden sanata ve sanayiye her alanda şehrin dönüşümüne katkı sağlamak ve şehrin kalkınmasını sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizdeki problemlerin çözümü noktasında ve şehrimize değer katacak projelerin hayata geçirilmesi noktasında var gücümüzle gayretle çalıştık. Bizler; malum görev süremizin birinci yılında 24 Ocak depremini yaşadık, bunu atlatamadan pandemi süreciyle karşı karşıya kaldık. Ardından tüm dünyada beliren ekonomik daralma ve en son 6 Şubat asrın felaketi ile karşı karşıya kaldık. Amaların, fakatların, lakinlerin arkasına sığınmadan, hiçbir bahane üretmeden şehrimize hizmet etmeye çalıştık. Allah'a çok şükür bugün gelmiş olduğumuz noktada, 2019 Yerel Seçimleri öncesinde taahhüt etmiş olduğumuz 11 Ana Başlıkta 100 Projemiz yüzde 90'ın üzerinde bir gerçekleşme oranıyla ve aynı zamanda her mahallenizde kronikleşmiş sorunların çözümü noktasında yeni projeler ürettik. 

Başkan Şerifoğulları, Galericiler Sitesi esnafıyla buluştu

Bugüne kadar yüzün üzerinde projeyi gerçekleştirmiş olduk. Özellikle şehrimizin altyapısı 40 yıllık kronikleşmiş bir sorundu ve bu sorunun çözülmesi noktasında içme suyu hatlarının yenilenmesi, yağmurlama hatlarının artırılması ve kanalizasyon hatlarının yapılması noktasında ciddi bir irade ortaya koyduk. Herkesin de bildiği gibi altyapı meşakkatli bir iştir, altyapı yerin altına gömülen büyük paraların aynı zamanda halk tarafından maalesef görülmeyen bir yüzüdür. Bizler ciddi bir irade ortaya koyup bu sorunu çözüp şehrin üstyapısını da inşallah yapmış olduğumuz ve yapacağımız çalışmalarla tamamlayacağız. Bugün baktığımızda şehirler arası otobüs terminalini tamamladık, açılışını gerçekleştireceğiz.  

Başkan Şerifoğulları, Galericiler Sitesi esnafıyla buluştu

Şehrimize iki tane meydan ve yer altı otoparkı kazandırdık. Kapalı Çarşı restorasyonu, Bakırcılar Çarşısı restorasyonu, sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmaları ve yine Saray Cami ile Belediye Çarşısı üst kısmında sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme ile alakalı ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Mini terminalimizi hizmete açtık. Harput'ta Basın Müzemizi, Kürsübaşı Müzemizi, Hoca Hasan Hamam Müzemizi, sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızı, Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası'mızı hizmete sunarak Harput’umuzun güzelliğine güzellik kattık. Çaydaçıra Mahallemizde 45 bin metrekarelik alan üzerinde Kent-Köy Yaşam Alanı'mızı hizmete sunduk. Ulukent, Kırklar, Doğukent ve Salıbaba güzergahındaki kanal problemini çözerek rekreasyon alanlarıyla, yeşil alanlarıyla, çocuk oyun parklarıyla ve spor tesisleriyle güzelleştirdik. Yine Hicret Mahallemize yapmış olduğumuz spor tesisimiz, Doğukent Mahallemize yapmış olduğumuz Spor Köyü projemiz şehrimiz için önemli kazanımlardır. Tek gayemiz bu şehirde yaşayan her bir vatandaşımızın huzur ve mutluluk içinde daha kaliteli bir yaşam standardında sahip olmasıdır.” diye konuştu.

Başkan Şerifoğulları, Galericiler Sitesi esnafıyla buluştu

“ALLAH NASİP ETTİĞİ TAKDİRDE ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL BOYUNCA DA ŞEHRİMİZE HİZMET ETMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ” 

Yeni bir seçim sürecine girildiğinin ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Görev süremizi tamamlamak üzereyiz. Yeni bir seçim sürecine girmek üzereyiz. Allah nasip ederse bu seçimde de yine aday adayı olarak sizlerin karşısına çıkacağız ve tekrar adaylığımızı talep edeceğiz. Allah nasip ettiği takdirde aday olduğumuzda da yine sizlerden bir 5 yıllık daha görev isteyeceğiz ve bu 5 yıl boyunca da şehrimize hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız. Ben bu şehrin bir evladıyım, bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm, ticaretimi bu şehirde geliştirdim, bu şehirde okudum. Biz bu şehre aşığız, şehrimizin her tür problemini çözebilmek için gayret edeceğiz. 

Başkan Şerifoğulları, Galericiler Sitesi esnafıyla buluştu

Elazığspor bunlardan bir tanesi, altyapı bunlardan bir tanesidir. Bizler hiçbir soruna bugüne kadar gözlerinizi kapamadık, kulaklarımızı tıkamadık. Galeriler Sitesi esnafımızın talebi doğrultusunda ikinci galericiler sitesinin yapılmasına ilişkin yer seçimi ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Yeni Galericiler Sitesi'nin yapılması noktasındaki süreci de hep birlikte yürüteceğiz. Sizlerden sadece dua istiyoruz. Allah nasip ettiği müddetçe bizler bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu şehri daha da güzelleştirmek daha kalkındırmak daha müreffeh yaşanır ve daha kalkınmış bir şehir haline getirmek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN