Uluslararası Satranç Turnuvası devam ediyor 

Elazığ Belediyesi'nin düzenlediği Yüzyılın Hamlesi Uluslararası Satranç Turnuvası yoğun ilgiyle devam ediyor. Sessiz ortamda saatlerce büyük dikkatle oynan Satranç turnuvası 2 Kasım'da final programı ile sona erecek. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

28 Ekim’de start alan Elazığ Belediyesi Yüzyılın Hamlesi Uluslararası Satranç Turnuvası devam ediyor. 2 Kasım’a kadar Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam edecek olan satranç turnuvası, hem Elazığ’dan hem de çevre illerden birçok kişiyi ağırlıyor. 

Belediye Başkanı Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “ 28 Ekim tarihi itibariyle Elazığ Belediyesi 100 Yılın Hamlesi Uluslararası Satranç Turnuvamızda şuanda devam ediyor. Her gün saat 10.00’da başlayan satranç turnuvamız şuanda maçları biten arkadaşlarımız yavaş yavaş salonu terk etmeye başladılar. Ama bazı maçlar bir saat sürerken bazıları üç saat dört saat beş saate kadar sürebiliyor” ifadelerini kullandı. Sporcular, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından farklı illerden görevlendirilen hakemler gözetiminde saatlerce mücadele ediyor. 

BİLGİNOĞLU: BİRÇOK ÜLKEDEN BURAYA KADAR GELEN SPORCULARIMIZ MİSAFİRLERİMİZ VAR 

Belediye Başkanı Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “ Bu Uluslararası Satranç Turnuvası olması dolayısıyla şuanda ülkemizin dışında İran’dan, Azerbaycan’dan, Rusya’dan, Türkmenistan’dan olmak üzere birçok ülkeden buraya kadar gelen sporcularımız misafirlerimiz var” dedi. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü ve Türkiye Yüzyılı teması ile gerçekleştirilen dev organizasyon, 6 farklı kategoride ve her yaş grubu satranç sporcularının katıldığı uluslararası bir turnuva olma özelliği taşıyor.  

USTA DEDİĞİMİZ SPORCULARIMIZ İLE BERABER BU MAÇLARA DEVAM EDİYORLAR 

Belediye Başkanı Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “ Çok ünlü sporcular var. Avrupa Şampiyonluğu kazanmış Türkiye Şampiyonluğu kazanmış ünlü sporcular. Bunların usta dediğimiz büyük usta dediğimiz sporcularımız ile beraber bu maçlara devam ediyorlar. 2 Kasım’a kadar devam edecek bu turnuva neticesinde her kategoride birinciler, ikinciler, üçüncüler belirlenecek ve her kategorinin de hediyeleri dağıtılacak” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN