SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Doğa Dostu Bisiklet Yolları projesinin ilk etabında çalışmalar hızla ilerliyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, 11 Ana Başlıkta 100 Proje’si içerisinde yer alan “Doğa Dostu Bisiklet Yolları” çalışmaları kapsamında Malatya yolu Hazardağlı Kavşağı ile Hilalkent alt kavşağına kadar olan mesafede, karşılıklı bisiklet yolu ve kaldırım düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Kurnaz, aday olacak mı? 

Harput Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı’na adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Kurnaz açıklamasında, “Bir takım ayak oyunları var. Ben altyapı zeminimi hazırlarsam başım üstüne aday olurum” dedi. 

Hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri toplantısı gerçekleştirildi 

Akçakiraz Beldesinde “Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu toplantı düzenlendi. 

Özel öğrenciler Gakkobüs ile şehir turu attı   

Elazığ’da özel öğrenciler, tur otobüsü 'Gakkobüs' ile şehir turu atarak eğlendi.   

Başkan Çağlar’dan ziyaretler

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar ve yönetim kurlu, Kırıkkale Emniyet Müdürü Fahri Bulut’u ziyaret etti. 

TSD Başkanı Fırat: Engelleri kaldırmak ve insan gibi yaşamak istiyoruz

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi Engeliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Şube Başkanı Metin Fırat açıklamasında şunları söyledi:

Aksaray Mahallesi yeni yaşam alanında çalışmalar hızla ilerliyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla Aksaray Mahallesi Şehit Ferhat Bulut Sokağı’nda bulunan ve zamanla kullanılamaz duruma gelen çamlık alanın yeni bir yaşam alanına dönüştürülmesine yönelik çalışmalar hızla devam ediyor.

Türkiye'nin yaşlanma oranı en yüksek olan iller açıklandı 

Türkiye'nin yaşlanma oranı en yüksek olan iller TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre Elazığ haritada 78.5 oran ile 54. sırada yer aldı. 

Prof. Açık'tan Engelliler Haftası açıklaması

Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yapan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, engellilerin önündeki en büyük bariyerin toplumsal önyargılar olduğunu söyledi.

Memur-Sen Kadın Komisyonu’ndan Midyat gezisi 

Anneler Günü dolayısıyla Elazığ Memur-Sen Kadın Komisyonu Midyat gezisi düzenlendi. 

Elazığ Şavak-Der Adıyaman’da şenlikte buluştu 

Elazığ Şavak Der, üyeleriyle bir araya geldi. Programa katılım yoğun oldu. Elazığ Şavak-Der Adıyaman’da Kamışlı, Holholik, Turus, Bebek, Bahri, Karagöcek, Zag köylerinde yaşayan aşiret mensuplarının Atatürk Barajı’nın kenarında tertip ettiği şenliğe katıldı. 

7. Geleneksel Hıdırellez ve Bahar Şenliği düzenlendi 

7. geleneksel Hıdırellez ve bahar şenliği, Yıldızbağları Mahallesi’nde düzenlendi. Şenliğe çok sayıda vatandaş katıldı. 

Başkan Şerifoğulları’ndan Anneler Günü mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ‘Anneler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Işıkver, selden etkilenen esnafı dinledi

Elazığ’da etkili olan sağanak yağıştan etkilenen galericiler sitesini gezen MHP il başkanı Semih Işıkver, esnafın sorunlarını dinleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Celaleddin Demirbağ son yolculuğuna uğurlandı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın kardeşi, ses sanatçısı Nedim Demirbağ’ın babası Celaleddin Demirbağ vefat etti. Aile taziyeleri Çayda Çıra Mahallesi Sait Koç Camisi taziye evinde kabul edecek. 

Başkan Şerifoğulları sel felaketinden etkilenen vatandaşları dinledi 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’da etkisini gösteren sel felaketi ile ilgili incelemelerde bulunmak için sahaya indi. Başkan Şerifoğulları, afetten etkilenen vatandaşları ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Elazığ’da metrekareye kaç kilo yağmur düştü? 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarısını yaptığı sağanak, dün dolu ile birlikte Elazığ'da etkili oldu. Elazığ’da yağışların ne zamana kadar süreceği ve metrekareye ne kadar yağmurun düştüğü ise merak ediliyordu. 

Milletvekili Demirbağ’ın acı günü 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın kardeşi Celal Demirbağ 60 yaşında hayatını kaybetti. 

Vali Toraman’dan yağıştan etkilenen vatandaşlara ziyaret 

Elazığ’da geçtiğimiz gün etkili olan sağanak yağışın ardından Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Cumhuriyet Mahallesi’nde yağıştan etkilenen vatandaşları ziyaret etti. 

Toplam 766 haber.