SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Sosyal medya düzenlemesi Meclis'te! 

AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Aksaray Mahallesi Yeni Mesire Alanına kavuştu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla çimento fabrikasının arkasında bulunan atıl durumdaki çamlık alan, belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde yepyeni bir mesire alanına dönüştürüldü.

Gençler, tarih kokan illeri geziyor 

Elazığlı gençler, Başkent, Çanakkale ve Bursa’yı gezecek. Üç gün boyunca devam edecek gezi ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamed Eren, gençlerin milli ve manevi bir yolculuğa çıktığını söyledi. 

Fırat Üniversitesi’nde Temiz Kampüs etkinliği 

Fırat Üniversitesi’ndeki etkinlikler kapsamında, Temiz Kampüs etkinliği gerçekleştirildi. 

Vali Toraman vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. 

3 Bin 546 sözleşmeli personel alınacak

İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 sözleşmeli personel alacak. Adaylar başvurularını, 17-21 Haziran tarihleri arasında yapabilecek. 

AYM’den Canan Karatay kararı 

Anayasa Mahkemesi, Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Canan Karatay’ın televizyon programlarındaki açıklamalarıyla ilgili karar verdi. AYM tarafından şeker yükleme testine ilişkin tıbbi içerikli açıklamaları nedeniyle 15 gün geçici olarak meslekten alıkoyma cezası verilmesini, ifade özgürlüğünün ihlali saydı. 

Jandarma Kupası koşusunu Macitbey kazandı 

Elazığ At Yarışları’nda sezonun 7. Yarış Günü’nde Jandarma Koşusu yapıldı. Jandarma Kupası Koşusu'nu jokeyi Necmi Altın olan Macitbey isimli at kazandı. 

Beydalı Köyü Camisi’nin temeli atıldı

Beydalı Köyü Muhtarı Gülizar Demirpolat, köyleri için yaptırdıkları cami için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Muhtar Demirpolat, “Güzel projeli bir cami olacak inşallah” dedi. 

1023 Konutun kurası çekildi

Elazığ'da 24 Ocak depreminin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanan 1.023 konutun kuralları noter huzurunda çekildi. Elazığ depreminin yaraları sarılmaya devam ediyor. 

Vali Toraman Ahıskalı Türklerle bir araya geldi 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Aşağıdemirtaş geçici barınma merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü vatandaşlar için başlatılan okuma yazma kursunu ziyaret etti. 

Ford Otomotiv A.Ş tarafından Fırat Üniversitesi’ne araç hibe edildi 

Ford Otomotiv A.Ş. tarafından Elazığ Çetinkayalar Ford Bayisi aracılığıyla mesleki eğitimi desteklemek amacıyla Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na araç hibe edildi. 

Göl Köyü konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Göl köyü toplu alan konutlarının anahtar teslimleri 20 Mayıs 2022, 04 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Sağlık Sen’den Hemşireler Günü etkinliği

Sağlık Sen Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen programda hemşireler gönüllerince eğlendi. Sağlık Sen Elazığ Şubesi tarafından hemşireler günü programı düzenlendi. 

Ahıska Türkleri için mevlit okutuldu 

İl Müftülüğü tarafından Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi’nde mevlidi şerif okutuldu. 

Başkan Şerifoğulları belediye çalışmalarını yerinde inceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Belediye tarafından yapımı devam eden projelerin inşa çalışmalarını yerinde görmek ve gelinen aşamaya ilişkin bilgi almak üzere bir dizi incelemelerde bulundu.

Elazığ deprem yaralarını gastronomi ile sarıyor

Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu (AGAFED) önderliğinde, Avrasya Aşçılar Derneği’nin (AVADER) 28 – 29 Mayıs tarihlerinde 09:00 – 19:00 saatleri arasında “4. İSTANBUL AŞÇILAR FESTİVALİ ‘İSTCOOK FEST 2022’ VE  ve AVADER’in 16.Yıl Kutlaması dolayısıyla İstanbul’da yemek Teması ELAZIĞ YÖRESEL YEMEKLERİ VE ELAZIĞ KÜLTÜRÜ, Anadolu’dan Yemek Yarışması ve birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Atık malzemelerden yapılan ürünler sergilendi 

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin atık malzemelerden yaptığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Elazığ Belediyesi alt yapı ihalesi yapıldı 

Elazığ Belediyesi tarafından İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi İhalesi gerçekleştirildi.

Toplam 779 haber.