Açıkkapı: Asgari ücrette taraflar düşünülerek karar verilecektir

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, asgari ücretin işçi, işveren ve hükümet yetkililerinin yer aldığı komisyon tarafından belirleneceğini, muhalefetin asgari ücretle ilgili açıklamalarında samimi olmadığını söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Asgari ücretin belirlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İşçi ve işveren sendikalarından oluşan komisyonun çalışmalarınn devam ettiğini söyledi. Açıkkapı, “AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hep altını çizdiği bir husus vardır ki işçimizi enflasyona ezdirmeyiz. Asgari ücret belirlenirken bunun ana kriter olacağını bakanımız da vurguladı. Umuyoruz ki, asgari ücret işçinin de işverenin de memnun olacağı bir tutar olarak belirlenir. Görüşmelerde her iki tarafta düşünülecektir” dedi. 

Muhalefetin asgari ücret ile ilgili açıklamalarına da değinen Açıkkapı, “Muhalefetin sırtında küfe yok. Popülist açıklamalarla dikkat çekmek istemeleri gayet normal.  Muhalefet asgari ücret 150 bin lira olsun da diyebilir.  Asgari ücreti belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonudur. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı komisyonun çalışmalarına ve sürece saygı duymak gerekir. Asgari ücretle ilgili yaptıkları açıklamalarda samimi değiller” ifadelerine yer verdi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN